Skip to navigation Skip to main content

Liftverbinding L'Alpe d'Huez met Les Deux Alpes definitief

7306 - Liftverbinding L'Alpe d'Huez met Les Deux Alpes definitief (1)

Hoera! L'Alpe d'Huez viert in 2016 haar 80 jarige verjaardag! Rusten op het verleden doet men echter niet in deze populaire bestemming in de Franse Alpen. Er zijn plannen gepresenteerd om de komende jaren 350 miljoen euro te investeren in de modernisering van skigebied en het resort. Zo komen er meer bedden voor wintersporters, gaan de voetgangerszones op de schop en wordt het skigebied uitgebreid en vernieuwd. Ook de langverwachte liftverbinding met Les Deux Alpes maakt onderdeel uit van de plannen. De verbinding tussen beide skigebieden moet voor 2021 gerealiseerd zijn.

Liftverbinding met Les Deux Alpes

Het plan dat het meest in het oog springt is de liftverbinding met Les Deux Alpes. Achter de schermen werd hier al jaren aan gewerkt, maar nu gaat het er daadwerkelijk van komen. Vanaf 2021 heb je de mogelijkheid om vanaf de pistes van L'Alpe d'Huez met een lift over te steken naar Les Deux Alpes. De aanleg van de nieuwe lift brengt je in 18 minuten vanuit het hart van het skigebied van L'Alpe d'Huez naar Les Deux Alpes en vice versa. De kosten voor de aansluiting op Les Deux Alpes bedragen 60 miljoen euro. In de modernisering van het huidige liftaanbod wordt 100 miljoen geïnvesteerd.

Snowplaza heeft L'Alpe d'Huez bezocht. Lees onze ervaringen in het weblog >>

Grootste skigebied van de wereld?

Alsof dat nog niet genoeg is, wil men voor 2025 ook de aansluiting maken met Les Sybelles. Hierdoor zal er een skigebied met 800 kilometer aan pistes ontstaan, wat het een van de grootste wintersportgebieden ter wereld maakt. In theorie zou je dan op één dag kunnen gaan skiën in La Toussuire, L'Alpe d'Huez en Les Deux Alpes!

Voetgangersvriendelijk skistation

Tussen de aanleg van de eerste stoeltjeslift in 1936 en nu is er veel gebeurd in L'Alpe d'Huez. Rusten op het verleden doet men echter niet. Om tot de beste skistations van de wereld te gaan behoren is investeren onvermijdelijk. Er wordt 200 miljoen euro geïnvesteerd in 4600 nieuwe toeristenbedden (4-, en 5-sterren accommodaties), waarvan 800 in hotels. Ook de uitstraling van het dorp wordt aangepakt om het imago van de bestemming te veranderen. Huidige gebouwen worden vernieuwd, groenstroken worden aangelegd (150 nieuwe bomen per jaar) en voetgangerszones heringedeeld. Het doel is om van L'Alpe d'Huez een voetgangersvriendelijke bestemming te maken, en de ecologische voetafdruk te verlagen. L'Alpe d'Huez wil in de toekomst te boek staan als een modern, dynamische skidorp met een milieuvriendelijk karakter.

Hoe ziet L'Alpe d'Huez er over 5 jaar uit?

Blik op het zomertoerisme

Bij de restyling van L'Alpe d'Huez wordt niet alleen gekeken naar het wintertoerisme. Aangezien 80% van het toerisme zich afspeelt in de winter, wil men ook in de zomer meer gasten trekken. De Tour de France zorg voor een internationaal podium en ook de organisatie van andere events moet de populariteit van L'Alpe d'Huez doen stijgen. Net als dat La Folie Douce in de winter heeft gezorgd voor de komst van een nieuw publiek, moet ook een gemoderniseerd aanbod in de zomer hiervoor gaan zorgen. Om ook families aan te blijven spreken worden faciliteiten gerealiseerd, zoals een zomerrodelbaan (2018).

Klik hier voor zomerinformatie over L'Alpe d'Huez >>

Meer informatie over L'Alpe d'Huez:

Wat vind jij van de aangekondigde veranderingen in L'Alpe d'Huez?

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.