Skip to navigation Skip to main content

Terugblik Snowplaza Awards 2016

6953 - Terugblik Snowplaza Awards 2016 (1)

Aiaiai! Het stemmen op de Snowplaza Awards 2017 gaat bijna beginnen! Weet jij nog wie de Snowplaza Awards 2016 hebben gewonnen? Bekijk de winnaars hieronder. En wil je alvast meer weten over de Snowplaza Awards 2017? Scroll dan gauw naar beneden en houd deze pagina in de gaten...



Ruim 50.000 deelnemers in heel Europa

In 2015 en 2016 werd niet alleen in ons land volop gestemd, ook in België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië kozen bezoekers van Snowplaza hun favoriete skigebied. En de verschillen per land bleken best groot. Zo kozen de Fransen natuurlijk meer voor Franse skigebieden, waardoor Les Portes du Soleil hier op nummer één eindigde. In Groot-Brittannië staat Val di Sole bovenaan de lijst. In Duitsland en België werd Silvretta Arena Ischgl - Samnaun het meest gekozen. Als we alle internationale stemmen bij elkaar optellen is dit skigebied ook de winnaar. Hiermee hebben Ischgl en Samnaun de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental verslagen, die in 2015 bovenaan de internationale lijst stond.

De 20 beste skigebieden gekozen door Nederlanders

In Nederland ziet de lijst er iets anders uit. Het was een close call tussen de nummer 1 en 2 uit de lijst. Dit is de lijst van jullie meest favoriete skigebieden van 2016:
#1. Serfaus-Fiss-Ladis
#2. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
#3. Zillertal Arena
#4. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
#5. Silvretta Arena Ischgl - Samnaun
#6. Salzburger Sportwelt
#7. Les Trois Vallées
#8. Sölden
#9. Val Gardena
#10. Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki
#11. Ski Zillertal 3000
#12. Ski Arlberg
#13. Les Portes du Soleil
#14. Montafon
#15. Tiroler Zugspitz Arena
#16. Zell am See - Kaprun
#17. Zermatt
#18. Paradiski
#19. Kleinwalsertal & Oberstdorf
#20. Hochkönig

Serfaus-Fiss-Ladis: het meest populaire skigebied

De beste skishop van Nederland

Uit een lijst met ruim 100 (online)skishops werd Skishop Nieuwegein het meest gekozen door jullie. De top 3 ziet er als volgt uit:
#1. Skishop Nieuwegein
#2. MK Skiservice
#3. Ski Outlet Venray

De Skishop Nieuwegein tijdens hun jaarlijke vriendentrip

De beste skihal

Bij de verkiezing van de beste skihal (indoor sneeuwhal) kon er gekozen worden uit 11 banen in Nederland, Duitsland en België. Dit zijn de 3 winnaars van een Snowplaza Award:
#1. Snowworld Landgraaf
#2. Snowplanet Spaarnwoude
#3. Snowworld Zoetermeer

Snowworld Landgraaf: de langste baan in Nederland en winnaar van de Snowplaza Award

Beste wintersport reisorganisatie van 2016

Dit jaar zijn we ook op zoek gegaan naar de beste wintersport reisorganisatie van 2016. Dit zijn de 3 winnaars van een Snowplaza Award:
#1. Sunweb
#2. Bizztravel
#3. WinterTrex

Sunweb werd verkozen tot beste wintersport reisorganisatie

Snowplaza Awards 2017

Heb jij ook zo'n zin in komend winterseizoen? Vanaf volgende week kun je op Snowplaza.nl weer stemmen voor de Snowplaza Awards. Ook dit jaar verloten we vijf skipassen onder degenen die hebben gestemd. Afgelopen jaar hadden we vier awards, wat we voor dit jaar niet voldoende vinden, dus besloten we een aantal awards toe te voegen! Deze awards zullen we komende weken bekend maken... Tot 20 maart 2017 kun je stemmen op de volgende Snowplaza Awards:

  • Beste skigebied 2017
  • Beste skihal 2017
  • Beste skishop 2017
  • Beste reisorganisatie 2017

Stem jij ook mee voor de Snowplaza Awards 2017?

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.