Skip to navigation Skip to main content
6631 - Gletsjerskigebieden: bestemmingen & aanbiedingen (1)

Skiën op een gletsjer is een ervaring op zich. Je bevindt je bovenop een immense ijsmassa die er al duizenden jaren ligt. Een bijzonder staaltje werk van moeder natuur! En daar zijn we maar al te dankbaar voor! Gletsjers liggen hoog in de bergen, waardoor hier sprake is van eeuwige sneeuw. De pistes zijn breed, meestal niet al te lastig en bieden een prachtig uitzicht over het omringende berglandschap. Gletsjers zijn een ideale bestemming in het voor- en naseizoen, omdat het skiseizoen hier veel eerder van start gaat. In dit weblog hebben we een aantal (aanbiedingen naar) gletsjerskigebieden voor je op een rijtje gezet.

Stubaier Gletscher, Oostenrijk

De Stubaier Gletscher beschikt met 60 kilometer aan pistes over het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Vanuit het dal vertrekken twee liften naar de gletsjer, waaronder de moderne 3S-Eisgratbahn. De liften op de gletsjer zijn modern en het gebied is constant in ontwikkeling. Voor beginnende skiërs zijn er heerlijke brede afdalingen naast de Daunferner sleepliften. Ook voor gevorderde wintersporters zijn er uitdagingen op de Stubaier Gletscher. Vanaf de top van de Daunkopf gaat een uitdagende zwarte piste naar beneden. Ook de ongeprepareerde skiroutes naar het dal zijn behoorlijk pittig (Wilde Grub'n)! Coronamaatregelen Stubaier Gletscher >

6631 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/f6eae439d30942469908f09ed34fbea64fe5e9bce946a199.jpeg (2)
Uitzicht vanaf de gletsjer van Saas Fee


Les Deux Alpes, Frankrijk

De gletsjer van Les Deux Alpes is een geweldige bestemming voor freestylers. In het gebied is zowel in de winter als in het voor- en naseizoen een geweldig snowpark. Het hoogste punt van de gletsjer ligt boven de 3000 meter, wat betekent dat er bijna het hele jaar geskied en gesnowboard kan worden.

Sölden, Oostenrijk

Sölden is een geweldige bestemming voor een gletsjerwintersport. Het skigebied van Sölden heeft namelijk twee gletsjers: de Tiefenbach Gletscher en de Rettenbach Gletscher. Beide gletsjers zijn verbonden met de rest van het skigebied, dat in totaal bijna 160 kilometer aan pistes biedt. De Tiefenbach Gletscher is zeer geschikt voor beginners en heeft prachtige brede, glooiende hellingen. De Rettenbach Gletscher heeft met een paar uitdagende pistes gevorderde skiërs meer te bieden. Indien de sneeuwcondities het toelaten, kan er vanaf 11 september weer geskied worden in Sölden.

Hintertuxer Gletscher, Oostenrijk

De Hintertuxer Gletscher, in het Zillertal, staat voor 365 dagen per jaar skiën en snowboarden. In de zomer zijn ongeveer 9 liften en 18 pistekilometers geopend. In de winter, wanneer de sneeuwcondities beter worden, groeit dit uit naar 60 kilometer aan pistes. Op de flanken van de imposante Olperer (3476 m), Großer Kaserer (3268 m) en Gefrorene Wand (3250 m) kan ieder type skiër uit de voeten. Coronamaatregelen Hintertuxer Gletscher 2020/2021 >

Saas-Fee, Zwitserland

Dankzij de Fee Gletscher kan er in het Zwitserse Saas-Fee ook vrijwel het hele jaar geskied worden. In de zomer ligt er 20 kilometer aan geprepareerde pistes op de gletsjer. De pistes reiken tot een hoogte van maar liefst 3600 meter en zijn een ideale mix tussen brede, blauwe afdalingen en uitdagende pistes voor de gevorderden. Ski Safari Zwitserland #5. Saas-Fee >

6631 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/f6eae439d30942469908f09ed34fbea64fe5e9bce946a199.jpeg (3)
Uitzicht vanaf de gletsjer van Saas Fee

Stilfser Joch, Italië

Een gletsjer waar alleen in het voor- en naseizoen en in de zomer geskied kan worden is de Stilfser Joch, of Passo dello Stelvio in het Italiaans. In de winter is de bergpas onbegaanbaar door de enorme hoeveelheden sneeuw. Skiën bovenop de Stelvio is een geweldige ervaring. Terwijl wielrenners zich stukbijten op de 48 beroemde haarspeldbochten, ski jij op de pistes van het gletsjerskigebied. Je hebt hier de beschikking over 9 km aan pistes die tot een hoogte van 3400 meter reiken.

Overige gletsjerskigebieden in de Alpen

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.