Skip to navigation Skip to main content

7 redenen voor een familiewintersport in het Zillertal dit voorjaar

54208 - 7 redenen voor een familiewintersport in het Zillertal dit voorjaar (10)
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

Op wintersport in het Zillertal in het voorjaar? Wij zouden het wel weten! Nog een laatste keer met het hele gezin de sneeuw opzoeken voordat je weer maandenlang moet wachten, nog even de leukste sport ter wereld beoefenen en nog even genieten van de Tiroolse keuken . Ook in het voorjaar kun je prima terecht in het Oostenrijkse Zillertal, want de sneeuwcondities zijn dankzij de grote hoogte perfect. En dat is echt niet de enige reden waarom je echt dit voorjaar nog eens op familiewintersport in het Zillertal wilt!

Skiën in het Zillertal in het voorjaar

Het Oostenrijkse Zillertal is een uitstekende bestemming voor een tripje naar de sneeuw in het voorjaar. Het wintersportdal in Tirol is ontzettend geliefd en dat is niet voor niets. De vier skigebieden bieden ruim 542 kilometer aan pistes waar iedere wintersporter terecht kan en bieden bij elkaar een geweldige combinatie van uitdaging, gezelligheid en familievriendelijkheid. En vooral dat laatste gegeven maakt dat je hier een keer wil skiën met de familie. Waarom je dan zou kiezen voor het voorjaar? Denk aan geweldige weersomstandigheden zoals uitstekende sneeuwcondities, en stralend zonnig weer. Dit zijn 7 redenen voor een familiewintersport in het Zillertal dit voorjaar! Ga jij nog een keer die kant op?

Meer over vakantie in het Zillertal

1. Ideale weersomstandigheden

Heb je weleens in het voorjaar geskied? De weersomstandigheden waarmee je te maken krijgt in maart/april, zijn doorgaans ideaal. Zonovergoten pistes, een strakblauwe lucht en aangename temperaturen, daar kun je rekening mee houden in deze tijd van het jaar. Dat is niet alleen heerlijk tijdens het skiën, maar vooral ook ontzettend lekker als je neerploft voor een lunchpauze. Zodra je neerstrijkt op een panoramisch zonneterras bij een van de vele berghutten in het Zillertal, wil je eigenlijk niet meer opstaan...

54208 -  (40)
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

2. Excellente sneeuwcondities

Dat het zulk zonnig, stralend weer is, doet niets af aan de sneeuwcondities. Het Zillertal reikt met de Hintertuxer Gletscher tot enorme hoogte (3250 meter) en biedt daardoor de mogelijkheid om als enige gebied in Oostenrijk 365 dagen per jaar open te zijn voor de wintersport. Die hoogte zorgt voor genoeg kou, een uitstekende pistekwaliteit en genoeg sneeuw, dus daar hoef je je absoluut niet druk over te maken. Die 100% sneeuwzekerheid in combinatie met een aangename voorjaarszon, maakt dat skiën hier in deze periode heerlijk is.

3. Afwisselende afdalingen

Met vier skigebieden en 542 kilometer aan pistes hoef je je ook over de variatie van het wintersportgebied geen zorgen te maken. Met zo'n enorm piste-aanbod is er voor elke wintersporter genoeg te beleven op ski's en snowboard. Beginners vinden mooie ruime afdalingen, terwijl de wintersporter die al wat ervaring in z'n zak heeft hier ongetwijfeld op meerdere fronten uitgedaagd wordt. En families? Die zijn doorgaans niet weg te slaan van de leuke familiepistes en funslopes, waar kinderen zich helemaal uit kunnen leven op de spannende passages.

Skigebieden en piste-aanbod

4. De leukste pistes voor kinderen

Het Zillertal kent vele funpistes waar kinderen, klein en groot, zich absoluut aan willen wagen. Actie, plezier en sensatie komen hier allemaal samen. Neem bijvoorbeeld de Fun Ride Ahorn, met het Family Park in Mayrhofen. In dit park worden kids uitgedaagd hun motoriek te verbeteren middels spannende elementen die ze op ski's dienen te bedwingen. Een ander voorbeeld van een leuke funpiste voor gezinnen is Funslope Hintertux met de bijbehorende Kiddslope Hintertux, welke je op de gletsjer vindt. 360-graden bochten, steile stukken, een parcours vol elementen; het komt allemaal aan bod.

Funlines en -parken in het Zillertal
54208 -  (41)
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

5. Lekker rustig en geen wachttijden

Niet geheel onbelangrijk is dat het in het voorjaar vaak wat rustiger in de skigebieden is en dat er daardoor geen sprake is van lange wachttijden. Het grootste wintersportpubliek is immers al geweest. Juist na de topdrukte van het hoogseizoen, is het aan te raden om nog even te genieten van een welverdiende vakantie in het Zillertal met het gezin. De hele familie heeft genoeg ruimte op de piste om lekker brede bochten te draaien, je kunt makkelijker een fijn plekje op het zonneterras bemachtigen en je wacht minder, dus kun je meer skiën. Zoveel voordeel!

6. Er zijn hele leuke uitstapjes te maken

Een voorjaarsvakantie in het Zillertal met het gezin betekent niet alleen maar skiën en/of snowboarden. Het wintersportdal kent talloze andere leuke dingen om te doen. Wat dacht je van rodelen op de vele verschillende natuurlijke banen? Of schaatsen? Een tip die we je sowieso willen meegeven is een bezoekje brengen aan het Natur Eis Palast. Deze ijsgrot bevindt zich op de Hintertuxer Gletscher en biedt je een unieke inkijk midden in de wereld van een gletsjer. Stap binnen en laat je verwonderen door de prachtige ijssculpturen die zich in het eeuwige ijs gevormd hebben. Neem een rondleiding, ga suppen door de grot of maak een tocht met een bootje. Het is werkelijk schitterend!

Alle tips voor een gezinsvakantie in het Zillertal
54208 -  (42)
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

7. Je hoeft niet zo lang te wachten tot je weer mag

De voornaamste reden waarom je nog even op familiewintersport in het Zillertal dit voorjaar wilt, is natuurlijk omdat je daarna weer een hele tijd moet wachten voordat je weer kunt gaan. Nog even genieten van een winters witte wereld, zachte sneeuw, kraakverse pistes, prachtige bergpanorama's, een stralende zon, een flink bord overheerlijke Kaiserschmarrn, de gezelligheid van een berghut... Moeten we nog even doorgaan? En kun je écht niet wachten tot de volgende winter voor een paar rondjes op latten? Dan breng je toch gewoon een bezoekje aan de Hintertuxer Gletscher!

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zillertal Tourismus.

wintersport familie zillertal
Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.