Skip to navigation Skip to main content

Deze pistes in het Zillertal wil je echt geskied hebben

54202 - Deze pistes in het Zillertal wil je echt geskied hebben (3)
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

542 km. Dat is het ongekend grote aantal pistekilometers die je kunt skiën in het Zillertal. Dat je in dit veelzijdige, Oostenrijkse en vooral ontzettend geliefde wintersportdal onbeperkt en vooral eindeloos kunt skiën en snowboarden, moge duidelijk zijn. Maar welke afdalingen mag je nu echt niet missen van dit enorme piste-aanbod? Welke zijn het allerleukst, -spannendst of -mooist? Van de meest uitdagende en beruchte pistes tot heerlijke benentrainers en poederige plekken... Deze pistes in het Zillertal wil je écht geskied hebben!

Skiën in het Zillertal

De honderden kilometers aan pistes in het Zillertal zijn verdeeld over vier leuke skigebieden. Hier kun je wintersporten in de Zillertal Arena, Spieljoch - Hochfügen - Hochzillertal, Mayrhofner Bergbahnen en Ski­ & Gletscherwelt Zillertal 3000. Je vindt afwisseling, uitdaging en familievriendelijkheid allemaal bijeen. Bovendien heb je in het Zillertal 100% sneeuwgarantie, dankzij de aanwezigheid van de Hintertuxer Gletscher, de enige gletsjer in Oostenrijk waar je 365 dagen per jaar kunt skiën. In het gevarieerde aanbod aan skigebieden en afdalingen, zit een aantal aanraders die je in elk geval niet wilt missen wanneer je gaat skiën in het Zillertal. Geloof ons: deze acht pistes in het Zillertal wil je hoe dan ook eens gedaan hebben!

 

Meer over skiën in het Zillertal

1. Höhenfresser-Tour

We beginnen maar meteen met een van de mooiste afdalingen in het hele Zillertal: de Höhenfresser-Tour. Dit is niet zomaar een piste, dit is namelijk een van de langste dalafdalingen van heel Oostenrijk. Je begint de afdaling op het hoogste punt in de Zillertal Arena: de Übergangsjoch op 2500 meter. Vanaf daar staat er maar liefst tien kilometer lang skiplezier op je te wachten. Bij het skiën van de Höhenfresser-Tour, overbrug je bovendien 1930 hoogtemeters - vandaar de naam. Een heerlijk lange piste om lekker oneindig lang door te knallen!

54202 -  (12)
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

2. Harakiri

We kunnen 'm niet overslaan: een van de meest beruchte pistes in Oostenrijk. De Harakiri behoort tot de steilste pistes van het wintersportland en is daarom een welbekende klassieker die je, als beetje gevorderde wintersporter, gewoon eens geskied moet hebben. De gitzwarte piste heeft een maximale hellingsgraad van 78% en is daarom ontzettend uitdagend, en vooral heel sensationeel om te trotseren. Geen tijd voor gedoe halverwege de piste, je moet wel een beetje zeker van je zaak zijn ga je je aan deze legendarische afdaling wagen. De twee kilometer lange afdaling ligt op Penken in Mayrhofen. Oh ja, wil je je een beetje fysiek (en mentaal ;-)) voorbereiden? Ski alvast de Devil's Run alvorens je jezelf overlevert aan het echte werk.

Bekijk meer skitips in het Zillertal

3. Schwarze Panne

Deze piste in het Zillertal wil je echt geskied hebben vanwege het overweldigende uitzicht waarbij je afdaalt. De Schwarze Panne is de afdaling op de Hintertuxer Gletscher en laat je met je mond open, vol verwondering, naar beneden skiën. Achter je ligt Alpenreus Olperer en om je heen liggen nog veel meer gigantische bergen die voor indrukwekkende uitzichten zorgen. Ski je de hele afdaling, dan overbrug je zeker 1750 hoogtemeters. Absoluut een piste om te onthouden, dus!

54202 -  (13)
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

4. Black Attack

Nog een zwarte piste in het Zillertal die het proberen waard is, en bovendien een leuk extraatje heeft, is de Black Attack. De naam laat al blijken dat het pittige piste is, maar sta je een beetje zeker op de latten dan is de afdaling zeker eentje voor op je lijstje. Piste nummer 16 begint bij de Möslbahn bij Penken in Mayrhofen en geeft de mogelijkheid om je skikunsten vast te leggen middels de SkiMovie. Zo kun je achteraf checken hoe je vol actie de steilheid van de afdaling hebt overwonnen, en je hebt bovendien een leuke herinnering om mee te nemen naar huis!

Actie op de piste

5. Poederen in Hochfügen

Misschien geen geprepareerde piste, maar wel een route die je wil doen, is het pad in de 'Canyon van Hochfügen'. Gelegen tussen twee imposante rotswanden, loopt een mooie ongeprepareerde route vol poedersneeuw. De natuurlijke kloof ligt op 2000 meter hoogte en biedt een route van 500 meter vol kraakverse, zachte sneeuw waar je lekker doorheen kunt carven. In totaal overbrug je 100 hoogtemeters en ben je vooral gewoon lekker aan het skiën door een fijne luchtige sneeuwlaag.

54202 -  (14)
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

6. Arena Champions pistes

Oké, dit is niet één piste, maar een paar pistes in het Zillertal die je geskied wil hebben. De Arena Champions pistes! Dit zijn veertien verschillende stations in de Zillertal Arena die uit verschillende elementen bestaan. Je vindt er photopoints, SkiMovies en speedchecks. Hier kun je testen wie uit jouw skigezelschap de hoogste snelheid weet te behalen, wie er het lekkerst op video naar beneden komt en kun je herinneringen maken. Bovendien kun je door middels zes van de veertien stations te passeren Arena Champion worden, en krijg je een digitaal fotoalbum mee. Super leuk!

Tip: de Zillertaler Superskipass

7. Piste 63 op de Rastkogel

Een aanrader in het skigebied Ski­ & Gletscherwelt Zillertal 3000, is nummer 63 op de Rastkogel. Volg je dit nummer, dan kun je meerdere kanten op en dus verschillende routes volgen. Maar een aantal dingen hebben deze routes met elkaar gemeen: ze zijn zonnig en fijn voor iedere wintersporter. De pistes op de Rastkogel kenmerken zich als zonovergoten dankzij een perfecte ligging. Bovendien is piste nummer 63 niet al te moeilijk en daardoor leuk om te doen voor iedere skiër en snowboarder, of je nu beginnend bent of al over de nodige ervaring beschikt.

8. Funny Slope Spieljoch

Deze piste in het Zillertal is gewoon leuk voor iedereen en moet je daarom echt eens gedaan hebben. De Funny Slope Spieljoch ligt in het skigebied Hochzillertal - Hochfügen - Spieljoch onder de stoeltjeslift Onkeljoch. Hier staat je 400 meter lang pisteplezier te wachten op de meest leuke manieren. Bestaande uit verschillende obstakels en elementen, zoals hoge hobbels, scherpe passages, tunnels en 360-bochten, kun je hier lekker speels doorheen skiën. Vergeet niet om Sloppy een high five te geven!

54202 -  (15)
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zillertal Tourismus.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.