Skip to navigation Skip to main content
54204 - Dit zijn de beste berghutten in het Zillertal (10)
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

Wij begrijpen het: lekker eten is minstens zo leuk als lekker skiën. Zeker na het voltooien van een paar van de leukste pistes in het Zillertal , wil je even ergens neerploffen om van zo'n smakelijke Oostenrijkse specialiteit te genieten. Het liefst op een mooi zonneterras, bij een schitterend uitzicht en met een gerecht voor je dat met liefde bereid is. Lees vooral deze tips even door, want dit zijn een aantal van de beste berghutten in het Zillertal! Geen zoekplaatje meer voor de lunch; gewoon direct koersen naar een van deze heerlijke berghutten tijdens het skiën in het Zillertal. Mahlzeit!

Culinaire wintersport in het Zillertal

Het Oostenrijkse Zillertal is niet alleen een heerlijke plek om te skiën, het is vooral ook een uitstekende bestemming voor vakantiegangers die houden van lekker, goed en culinair eten. Er zijn maar liefst 13 bekroonde restaurants, maar ook ruim 80 berghutten die Gemütlichkeit en regionaal eten hoog in het vaandel hebben staan. Keuze genoeg voor een fijne plek om even neer te strijken, tussen het ontdekken van de 542 pistekilometers door! In het Zillertal wordt er veel gebruik gemaakt van lokale producten, en dat proef je. Of je nu een toegankelijke, knusse hut binnenstapt, of aanschuift bij een prijswinnend restaurant voor een culinair hoogstandje; dat het smakelijk wordt, is zeker. Dit zijn een aantal van de beste berghutten in het Zillertal!

Tips voor fijnproevers in het Zillertal

54204 -  (30)
© Zillertal Tourismus, Julia Rotter

Wedelhütte, Hochzillertal

Stipt op nummer één in het aanbod aan berghutten in het Zillertal, staat de Wedelhütte. Deze berghut heeft het namelijk allemaal. Met een speciale onderscheiding door onder andere Gault & Millau, behoort deze hut tot de verschillende bekroonde restaurants in het Zillertal. Naast dat er simpelweg uitmuntend eten geserveerd wordt, hangt er een hele fijne ambiance. Hier lunch je in een unieke setting waar moderniteit en een traditionele sfeer met elkaar gemixt zijn. En daar blijft het niet bij. De Wedelhütte beschikt over een geweldig zonneterras met heerlijke ligbedden, waar je kunt genieten van een prachtig bergpanorama onder de stralende zon op een hoogte van 2350 meter. En wist je dat je hier ook kunt overnachten?

Bekijk alle bekroonde restaurants in het Zillertal

Wiesenalm, Zillertal Arena

Gloednieuw en ontzettend leuk: de Wiesenalm in de Zillertal Arena. Een heerlijke plek om neer te strijken voor een drankje, pitstop, overheerlijke lunch of om te genieten van het overweldigende uitzicht op de bergwereld vanaf het terras. Ook hier is het knusse Oostenrijkse karakter in de mix gegooid met een trendy lifestyle concept, wat geresulteerd heeft in een hele fijne plek voor een pauze tussen het skiën door. Je kunt er genieten van Zillertaler specialiteiten, gemaakt van regionale producten die direct bij boeren uit de omgeving vandaan komen. Vergeet niet om er een 'Wiesenbier' bij te drinken!

54204 -  (31)
© Zillertal Tourismus, Kevin Ilse

Spannagelhaus, Tux

Op 2350 meter hoogte in het gebied Tux-Finkenberg ligt de authentieke berghut Spannagelhaus, dat met recht een plekje heeft in dit lijstje van beste berghutten in het Zillertal. Waarom? Kneuterigheid gecombineerd met een rustieke uitstraling maken dat dit bergrestaurant een hele leuke plek is voor een pauze tijdens je wintersportdag. Op koude dagen zit je bij een knisperend vuurtje binnen bij de haard, op zonnige dagen strijk je neer op het terras. Leuk is dat je hier kunt fonduen, gezellig én lekker. En dat adembenemende uitzicht op het Tuxertal, maakt het allemaal natuurlijk nog specialer.

Traditionele hutten en restaurants

Schneekarhütte, Mayrhofen

Hoog in de bergen bij Mayrhofen, ligt de karakteristieke Schneekarhütte. Absoluut een stop waard! Lunchen en culinair genieten wordt hier letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau getild. Op de kaart staat een uitgebreide selectie van specialiteiten en overheerlijke gerechten met bijpassende wijnen. Aan biologisch eten wordt hier bovendien veel waarde gehecht, en dat merk en proef je. Naast dat je lunch hier gewoon ontzettend smakelijk is, zit je ook op een prachtige locatie in het skigebied.

Kreuzwiesenalm, Zillertal Arena

Op 1884 meter hoogte bij Gerlos in de Zillertal Arena vind je knusse Kreuzenwiesenalm, die ongetwijfeld tot de beste berghutten in het Zillertal hoort. Op authentieke wijze genieten van je lunch op de berg is iets wat hier namelijk altijd kan. Het is er sfeervol, zonnig, je hebt prachtig uitzicht en de gerechten zijn precies zoals je wil als je in Tirol bent. Ook hier wordt vooral gebruik gemaakt van ingrediënten die uit de streek komen, waardoor je Tiroler Gröstl of Käsespätzle gegarandeerd nog lekkerder smaakt.

Kristallhütte, Hochzillertal

Houd je wel van een beetje een trendy en relaxte sfeer? Dan moet je zeker een keertje pauzeren bij de Kristallhütte. Je kunt hier niet alleen lekker eten in de fijne herberg, het is ook een plek waar wintersporters samenkomen om te genieten van muziek en gezelligheid. Culinair genieten staat hier op nummer één, maar ook wordt hier doorgaans een hele fijne atmosfeer gecreëerd met leuke muziek, toffe events zoals 'Ibiza On The Mountain' en kunst. Er staan welbekende Alpenklassiekers op de kaart zoals Kaiserschmarrn en knödels, maar ook voor internationale gerechten kun je hier absoluut terecht. Wil je de dag in stijl starten, dan is het een tip om bij de Kristallhütte af te trappen met een smakelijk bergontbijt.

Zelf aan de slag met Tiroolse recepten

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zillertal Tourismus.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.