Skip to navigation Skip to main content

Wedze: ski’s en skikleding van betaalbare kwaliteit

53976 - Wedze: ski’s en skikleding van betaalbare kwaliteit (3)
© Decathlon / Wedze

Ken jij het wintersportmerk Wedze al? Je ziet er tegenwoordig steeds vaker ski’s en kleding van op de piste. Wedze is het eigen wintersportmerk van Decathlon. Wie voor een scherpe prijs een goede wintersportuitrusting wil samenstellen, zit hier goed. In dit blog nemen we Wedze en het beschikbare assortiment onder de loep.

Basis in de Franse Alpen

Wedze is het huismerk van Decathlon dat zich richt op de wintersporter. Het merk werd in 2006 opgericht in de Franse Alpen en het hoofdkantoor is nog altijd gevestigd in Sallanches, in het dal van de Mont Blanc. Hier worden alle producten ontworpen en ontwikkeld. Een team van kledingontwerpers, product managers, designers en ingenieurs werkt samen met ervaren wintersporters om artikelen te maken die bij ons skiërs en snowboarders in de smaak vallen. Klanttevredenheid en relevante producten maken, vormen hierin de basis. Wedze produceert naast ski’s ook producten voor freeriden, toerskiën, rodelen en snowboarden.

Wintersportartikelen bij Decathlon

Prototypes testen in Chamonix

Bij Wedze wordt er goed geluisterd naar de vraag van de markt. Het merk heeft een methode om in minder dan twee uur een prototype te kunnen ontwikkelen. Is het kledingstuk klaar, dan wordt deze tijdens de middagpauze getest op de pistes van Chamonix of Saint-Gervais. Aanpassingen kunnen zo direct worden doorgevoerd en de volgende dag nog een keer worden getest. Voor de industriële productie werkt Wedze met partners, maar de ontwikkeling en de techniek, bijvoorbeeld hoe een ski in elkaar zit, bepaalt het merk volledig zelf. Goed om te weten is dat alle ski’s van Wedze volledig in Europa worden geproduceerd.

53976 -  (6)
Hoofdkantoor aan de voet van de bergen © Decathlon

Breed assortiment wintersportartikelen

Bij Decathlon kun je terecht voor een breed aanbod van wintersportartikelen. Naast gebruikelijke producten als skihandschoenen, ski’s, skischoenen, mutsen, helmen, jassen en broeken biedt Decathlon bijvoorbeeld ook wedstrijdkleding aan. Snowboards zijn verkrijgbaar onder het merk Dreamscape en er is nu zelfs een eigen splitboard. Voor toerskiërs zijn er eigen ontwikkelde toerski’s. Nieuw is de trilugik slee-serie, bestaande uit drie losse producten: een slee voor volwassenen, een kinderslee en een babyzitje. Hierbij is het babyzitje op beide slee’s te monteren. Langlaufski’s en freeridegear maken het wintersportaanbod van Decathlon compleet.

Uitgelicht: Wedze Boost 580 en Cross 550

Wie op zoek is naar een veelzijdige all mountain ski, zou best eens naar de Wedze Cross 550 kunnen kijken. Deze ski voelt zich thuis in alle omstandigheden. Ze zijn makkelijk te draaien door een laag gewicht en stabiel genoeg om een zwarte piste mee af te dalen. Door de breedte van de ski kun je er ook in de diepe sneeuw mee uit de voeten. Ski je uitsluitend op de piste en heb je al de nodige ervaring op de ski’s, dan past de Wedze Boost 580 beter bij je. Deze ski biedt de perfecte balans tussen snelheid en controle. Het is een dynamische pisteski die zich graag van kant naar kant laat sturen.

53976 -  (7)
Wedze Boost 580 © Decathlon


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Decathlon.

Mountain Store Decathlon image widget

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.