Skip to navigation Skip to main content

Wedze Boost 580: dynamische ski voor puur pisteplezier

53868 - Wedze Boost 580: dynamische ski voor puur pisteplezier (3)
© Decathlon

Voor de gevorderde (piste)skiër heeft Decathlon de Wedze Boost 580. Deze ski is gemaakt voor op de piste en biedt de perfecte balans tussen snelheid en controle. Je kunt er lange en korte bochten mee skiën, carven en rutschen. De Wedze Boost 580 stelt je in staat om zorgeloos de piste af te komen. Er is een heren- en een damesmodel verkrijgbaar en de prijs inclusief binding is € 279,99. In dit artikel de ins en outs van de Wedze Boost 580 ski’s.

Wedze Boost 580: vinnig, licht & wendbaar

De Wedze Boost 580 is er voor de gevorderde skiër die graag in een lekker tempo de piste afdaalt. Zowel op een ijzige piste als een strak geprepareerde helling voelt deze ski zich thuis. Door het geringe gewicht, de kern van hout en de oversize tip laat de ski zich makkelijk sturen. Ook het wisselen tussen lange en korte bochten gaat de ski hierdoor goed af. Wanneer de snelheid oploopt blijft de ski stabiel, al is het natuurlijk geen race-ski. De Wedze Boost 580 laat zich eenvoudig handelen en stelt je in staat om je skitechniek naar een volgend niveau te tillen. De Boost 580 wordt geleverd met een Look binding die je tot een DIN van 10 kunt schroeven. Het damesmodel is uitgevoerd in blauw, de herenvariant in grijs.

53868 - (9)
Het herenmodel van de Wedze Boost 580 © Decathlon

Lengtes (cm) Radius (m) Taillering (mm) Prijs
163, 170, 177 14,2 126/74/110 € 279,99

53868 - (10)
Het damesmodel van de Wedze Boost 580 © Decathlon

Lengtes (cm) Radius (m) Taillering (mm) Prijs
149, 156, 163 13 126/74/110 € 279,99

Ski voor vastberaden skiërs

Met de Wedze Boost 580 haal je nog meer plezier uit je afdalingen. Het variëren tussen lange en korte bochten geeft een dynamisch skigevoel. De verticale ABS-sidewalls zorgen dat je in alle omstandigheden over voldoende grip beschikt. Hierbij moet opgemerkt worden dat de ski een voorkeur heeft voor goede sneeuwcondities. Rustig skiën of in een hoger tempo, de ski past zich aan jouw persoonlijke stijl aan. De Boost 580 is niet geschikt om mee buiten de piste te skiën. Hiervoor is de ski niet breed genoeg en biedt deze te weinig drijfvermogen. Wie ook graag eens off-piste gaat, heeft aan de Wedze Cross 550+ een betere keus.

  Dynamische pisteski
  Makkelijk te skiën
  Allemansvriend
  Niet voor buiten de piste
  Niet geschikt voor hoge snelheid

Wedze: ski’s voor ieder type skiër

De Boost 580 is een van de zeven modellen in de skicollectie van Wedze. Al deze ski’s, die zijn onder te verdelen in drie categorieën, zijn verkrijgbaar bij Decathlon. De 100-serie is er voor de beginnende skiër, de 500-serie voor gevorderden en de 900-serie voor de ervaren skiër. De 500-serie bestaat uit drie modellen, waarbij de Boost 500 (licht gevorderde skiër) en Boost 580 pure pisteski’s zijn. Daarnaast is er de Cross 550+, een all mountain ski waarmee ook buiten de piste geskied kan worden.

53868 - (11)
© Decathlon

Meer informatie over Wedze

Wedze werd in 2006 opgericht in de Franse Alpen en is het eigen wintersportmerk van Decathlon. In Sallanches, in het dal van de Mont Blanc, worden de diverse producten ontworpen en ontwikkeld. Een team van kledingontwerpers, product managers en ingenieurs werkt hier samen met ervaren wintersporters om artikelen te maken die bij skiërs en snowboarders in de smaak vallen. De medewerkers van Wedze worden hierbij gedreven door klanttevredenheid. Het belangrijkste doel is om producten te ontwikkelen die relevant zijn voor de klanten. Naast ski’s, zitten er ook producten voor freeriden, toerskiën, sleeën en snowboarden in het assortiment van Wedze.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Decathlon.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.