Skip to navigation Skip to main content

Wedze Cross 550+: veelzijdige all mountain ski van Decathlon

53866 - Wedze Cross 550+: veelzijdige all mountain ski van Decathlon (3)
© Decathlon

Met de Wedze Cross 550+ all mountain ski van Decathlon onder je voeten kun je gaan en staan waar je wilt. Hoe de sneeuwcondities ook zijn en wat de uitdaging ook is, met deze ski kun je het aan. Gevorderde skiërs hebben aan de Wedze Cross 550+ een ideale ‘partner in crime’. Decathlon zelf omschrijft deze ski’s als de ‘SUV van de piste’. In dit artikel alles over de Wedze Cross 550+ voor heren en dames.

Wedze Cross 550+: voor ieder avontuur

De Wedze Cross 550+ is een all mountain ski die zich thuisvoelt in alle omstandigheden. Ze draaien makkelijk op een eenvoudig piste, maar door het geringe gewicht zijn ze ook wendbaar bij lastigere omstandigheden. Wanneer er meer kracht op de ski komt te staan, bijvoorbeeld op een zwarte piste, houd je het gevoel van stabiliteit en wendbaarheid. Met een glijvlak van 80mm onder de voet, een progressieve shape en houtkern kun je met deze ski de nodige vooruitgang blijven boeken en avonturen beleven. De Cross 550+ wordt geleverd met een Look binding die je tot een DIN van 10 kunt schroeven Strak geprepareerde pistes, slush of verse sneeuw, met deze ski’s hoef je nergens je hand voor om te draaien. De Wedze Cross 550+ is er in een heren- en een damesmodel.

53866 - (9)
Het damesmodel van de Wedze Cross 550+ (© Decathlon)
Het damesmodel van de Wedze Cross 550+ (© Decathlon)

Lengtes (cm) Radius (m) Taillering (mm) Prijs
152, 160, 168 13,7 124/79/113 € 279,99

53866 - (10)
Het herenmodel van de Wedze Cross 550+ (© Decathlon)
Het herenmodel van de Wedze Cross 550+ (© Decathlon)

Lengtes (cm) Radius (m) Taillering (mm) Prijs
168, 178, 184 16,8 124/79/113 € 279,99

Breed genoeg voor off-piste

De Wedze Cross 550+ is geen echte poederski, maar door de breedte van de ski kun je er ook buiten de piste mee uit de voeten. Het drijfvermogen is voldoende en de wendbaarheid blijft gewaarborgd. Dankzij de afgeronde achterzijde en de lichte rocker voor- en achteraan draai je makkelijk je bochten. Met deze ski kun je de hele dag blijven skiën, zonder je iets aan te hoeven trekken van de pistecondities. Na het skiën met de Wedze Cross 550+ begrijp je wat ze bedoelen met de ‘SUV van de piste’. Houd je skiën op hoge snelheid, dan is dit niet jouw ski. Hiervoor mist dit model power en stijfheid.

  Veelzijdig
  Wendbaar
  Ideaal voor gemiddelde Nederlandse skiër
  Gebrek aan stijfheid (voor skiën op hoge snelheid)
  Niet geschikt voor veeleisende expert

Wedze skicollectie: zeven verschillende ski’s

De Cross 550+ is een van de zeven pistemodellen van Wedze die Decathlon op dit moment aanbiedt. Deze modellen zijn onder te verdelen in drie categorieën: de 100-serie voor de beginnende skiër, de 500-serie voor de gevorderde skiër en de 900-serie voor de ervaren skiër. Ook in de 500-serie valt er nog het nodige te kiezen. Zo zijn de Wedze Boost 500 en 580 pure ski’s voor op de piste. De Cross 550+ gaat een stapje verder, en is een all mountain ski voor de gevorderde skiër die ook graag een uitstapje maak buiten de piste. Deze eigenschappen maakt dit de meest veelzijdige ski in het assortiment van Wedze.

53866 - (11)
(© Decathlon)
(© Decathlon)

Meer informatie over Wedze

Wedze is het wintersportmerk van Decathlon en werd in 2006 opgericht in de Franse Alpen. Nog altijd worden alle producten ontwikkeld in Sallanches, in het dal van de Mont Blanc. Samen met ervaren skiërs en snowboarders wordt er hier gewerkt om materiaal en kleding te ontwikkelen dat aan de behoeften en wensen van wintersporters voldoet. Klanttevredenheid komt op de eerste plaats en daarom wordt er veel aandacht besteed aan functionaliteit. Wedze produceert niet alleen ski’s, maar ook producten voor freeriden, toerskiën, sleeën en snowboarden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Decathlon.


Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.