Skip to navigation Skip to main content

Oostenrijkse inreisregels gelden niet in Kleinwalsertal

53927 - Oostenrijkse inreisregels gelden niet in Kleinwalsertal (3)

Gisteren werd bekendgemaakt dat Nederland door Oostenrijk per 25 december op de virusvariantenlijst wordt geplaatst. Een flinke schok voor alle wintersporters die de komende tijd een wintersport op de planning hebben staan, zonder booster moet je bij aankomst 10 dagen in quarantaine. Een regel die een wintersport in de kerstvakantie voor de meeste mensen onmogelijk maakt. Naast de boosterregel is er nog een uitzondering: Kleinwalsertal. In dit Oostenrijkse dal in Vorarlberg gelden de nieuwe inreisregels niet.

Geen quarantaine of PCR-test voor toegang

Kleinwalsertal is een ongeveer 15 km lang dal in de deelstaat Vorarlberg. Bijzonder aan deze locatie is dat je er met de auto alleen vanuit het Duitse Oberstdorf kunt komen. Vanwege die ligging valt de skibestemming buiten de huidige en nieuwe inreisregels van Oostenrijk. Dit betekent dat je om het dal in te mogen geen PCR-test nodig hebt, dat je vooraf geen Pre-Travel-Clearance hoeft in te vullen én dat je vanaf 25 december niet in quarantaine hoeft. Dat maakt een wintersport voor Nederlanders hier een stuk makkelijker! Geen test voor toegang en geen quarantaine, dus bij aankomst zo de piste op!

Coronamaatregelen Kleinwalsertal

Dat de Oostenrijkse inreisregels hier niet gelden, betekent niet dat er helemaal geen coronaregels zijn. Alle overige regels die de Oostenrijkse Overheid heeft opgelegd, gelden namelijk wel. Waar je onder andere rekening mee dient te houden:

  • Voor toegang tot onder andere skiliften, accommodaties en restaurants geldt voor iedereen vanaf 12 jaar de 2-G-regel (een geldig herstel- en/of vaccinatiebewijs tonen via de QR-code in de CoronaCheck-app).
  • Jongeren tussen de 12 en 15 jaar die niet of niet volledig gevaccineerd zijn, dienen te beschikken over de Holiday-Ninja-Pass.
  • In binnenlocaties is het dragen van een FFP2-mondkapje verplicht, dus ook in alle gondels en gesloten stoeltjesliften (met weerkap). Behalve als je aan tafel zit in een restaurant/bar of als je in je appartement/hotelkamer bent, mag het mondkapje af. Deze plicht geldt voor kinderen vanaf 14 jaar, vanaf 6 jaar volstaat een gewoon mondkapje.

Bekijk hier alle overige coronaregels in Oostenrijk

Wintersport in Kleinwalsertal

Kleinwalsertal is een prachtig dal in Vorarlberg met daarin vier dorpjes om in te overnachten: Mittelberg, Hirschegg, Baad en Riezlern. Skiën kun je hier in twee landen, aangezien het dal een skigebied deelt met het nabijgelegen Oberstdorf. Je hebt hier ruim 130 km aan pistes tot je beschikking, verdeeld over meerdere kleine skigebieden. Niet alles is onderling verbonden via liften en pistes, maar met de gratis skibus kun je eenvoudig pendelen. Ski je een dag op de Duitse pistes? Dan moet je wel rekening houden met de coronaregels van Duitsland en Beieren.

53927 -  (3)
Nieuws
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.