Skip to navigation Skip to main content

Holiday-Ninja-Pass: coronabewijs voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar in Oostenrijk

53915 - Holiday-Ninja-Pass: coronabewijs voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar in Oostenrijk (3)

Op 12 december werd de lockdown in Oostenrijk beëindigd voor iedereen met een geldig herstel- en/of vaccinatiebewijs. Sinds die dag is de 2-G-regel van kracht voor toegang tot bepaalde faciliteiten, zoals skiliften, accommodaties en restaurants. Deze regel geldt voor iedereen vanaf 12 jaar. Veel gezinnen zagen hun skivakantie hierdoor in duigen vallen, aangezien veel kinderen vanaf 12 jaar nog niet gevaccineerd zijn of beschikken over een herstelbewijs. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: de Holiday-Ninja-Pass. Een dergelijke pas bestond al voor Oostenrijkse kinderen, maar is er nu ook voor toeristen. De Holiday-Ninja-Pass geldt als uitzondering op het 2-G-bewijs voor kinderen van 12 tot 15 jaar.

Holiday-Ninja-Pas voor kinderen van 12 tot 15 jaar

Een vakantie in Oostenrijk is weer mogelijk, maar alleen als je beschikt over een geldig herstelbewijs of vaccinatiebewijs. Alleen als je aan de 2-G-regel voldoet, krijg je toegang tot bepaalde faciliteiten zoals restaurants, accommodaties en skiliften. Omdat deze regel geldt voor iedereen vanaf 12 jaar, zagen veel gezinnen de skivakantie in het duigen vallen. Bijvoorbeeld omdat een of meerdere kinderen net voor of tijdens de vakantie 12 worden of omdat hun kinderen nog niet (volledig) gevaccineerd zijn. Voor schoolgaande kinderen in Oostenrijk kwam hier al snel de oplossing voor, zij konden de 'Schul-Ninja-Pass' als alternatief 2-G-bewijs gebruiken.

Lange tijd is er onduidelijkheid geweest of deze regel ook voor toeristen zou gaan gelden en gelukkig is daar eindelijk een antwoord op gegeven. Voor alle schoolgaande kinderen van 12 tot 15 jaar, uit binnen- én buitenland, is er nu de Holiday-Ninja-Pass. Een alternatief voor het 2-G-bewijs en een optie die de skivakantie voor gezinnen met kinderen in die leeftijdsklasse weer mogelijk maakt.

Hoe werkt de Holiday-Ninja-Pass?

Heel simpel gezegd is de Holiday-Ninja-Pass een testbewijs. Hoewel voor volwassenen een negatieve test niet meer voldoet als coronabewijs, wordt daar voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar een uitzondering op gemaakt. Om van deze pas gebruik te kunnen maken, dienen kinderen zich in de eerste vijf dagen van de vakantie drie keer te laten testen, waarvan minimaal 2 PCR-testen (1x antigeen is dus toegestaan). Bij negatieve testresultaten geldt de Holiday-Ninja-Pass als 2-G-bewijs en hoeft er op de 6e en 7e dag niet meer getest te worden (dit betekent dus drie keer testen bij een wintersport van 7 dagen). De pas geldt alleen met drie negatieve tests en als hier ook de bewijzen van kunnen worden getoond. Uitzondering: kun je geen PCR test tonen, omdat het resultaat nog niet binnen is of door gebrek aan beschikbare testcapaciteiten? Dan is het bewijs van een antigeentest bij hoge uitzondering toegestaan, mits je dit kunt bewijzen. Voorbeeld van een geldige Holiday-Ninja-Pass voor een wintersportweek:

  • PCR-test op vrijdagochtend (thuis in Nederland)
  • Aankomst zaterdag met negatief PCR-testresultaat
  • Antigeentest op zondagochtend
  • PCR-test op maandagochtend
  • Holiday Ninja Pass geldig van zaterdagochtend (vanaf het moment dat het testresultaat beschikbaar is) tot donderdag middernacht (dag 7)
  • PCR-test op donderdagochtend (= dag 7 of dag 1 van de 2e week)
  • Zaterdag naar huis rijden, geen test nodig

Download de Holiday-Ninja-Pass hier

Wat kost testen in Oostenrijk?

Oostenrijk biedt veel mogelijkheden voor gratis PCR- en antigeentesten. Niet alleen voor inwoners, maar ook voor toeristen. Het kan wel voorkomen dat er in de directe omgeving van jouw verblijf alleen een betaald aanbod beschikbaar is. Voor een geldige Holiday-Ninja-Pass maakt het niet uit of je wel of niet voor de test hebt betaald.

Belangrijk: voor alle vragen over de Holiday-Ninja-Pass verwijzen we je door naar de officiële kanalen >

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.