Skip to navigation Skip to main content

Schlemmer Ski Runde: culinaire skitocht in Hochzillertal

Terras Wedelhütte

De Schlemmer Ski Runde in skigebied Hochzillertal Hochfügen is er een voor culinaire lekkerbekken. Je maakt een skitocht door het skigebied, waarbij je gedurende de skidag langs diverse berghutten gaat. Je start de dag met een ontbijt en eindigt ’s middags met een welverdiend drankje. De Schlemmer Ski Runde combineert sportieve prestaties met culinaire hoogtepunten. In dit artikel alles over de Schlemmer Ski Runde.

Van hut naar hut met de Schlemmer Ski Runde

De Schlemmer Ski Runde neemt je mee langs zes verschillende berghutten in skigebied Hochzillertal Hochfügen. Over de mooiste afdalingen van het skigebied ski je van hut naar hut. Zo krijg je niet alleen een goed beeld van de pistes, maar ook van het culinaire aanbod. De Schlemmer Ski Runde neemt een hele dag in beslag, aangezien je zowel voor het ontbijt als het toetje in het skigebied moet zijn. Omdat je zelf de route kunt uitstippelen is deze skitocht voor iedereen geschikt. Het enige wat je voor de Schlemmer Ski Runde nodig hebt, is honger en dorst.

Feiten & cijfers Schlemmer Skirunde

  • Start: Kaltenbach of Hochfügen
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddelde skiër
  • Lengte: helemaal zelf te bepalen
  • Duur skitocht: halve tot hele skidag
Wedelhütte tijdens de Schlemmer Skirunde
De Wedelhütte

Ontbijt bij de Firnhütte, lunch bij de Wedelhütte

Om 7.30 uur gaat de Schlemmer Ski Runde van start bij het dalstation van skigebied Hochzillertal in Kaltenbach. Met een van de eerste gondels van de dag is het tijd om richting de pistes te gaan. Eenmaal boven ski je richting de eerste stop, de gemoedelijke Firnhütte. Na je tegoed te hebben gedaan aan een uitgebreid 'huttenontbijt' is het volgende doel het bereiken van het hoogste punt. Op 2377 meter, bij het bergstation van de Wedelexpress-stoeltjeslift, wacht je een prachtig uitzicht op de Zillertaler Alpen. Na een uitstapje naar de pistes van Hochfügen ski je met een hongerige maag richting de Wedelhütte. Op de kaart van deze lifestyle-berghut prijken diverse superfoods, beef tartare en Krautkrapfen. Om verzekerd te zijn van een plekje op het terras is het aan te raden om te reserveren.

Hochzillertal I+II/III -› Firnhütte -› Neuhüttebahn -› Wedelexpress -› Wedelhütte

Skitocht door skigebied Hochzillertal Hochfügen

La Dolce Vita in Oostenrijk

Na de lunchpauze stap je in de Topjet om via enkele heerlijke afdalingen richting het dalstation van de Wimbachexpress te skiën. Eenmaal boven stap je een berghut met Italiaanse flair binnen. Albergo zorgt voor ‘la dolce vita’ in de Oostenrijkse bergen, zeker wanneer je hier de huisgemaakte Tiramisu bestelt. Tijd om verder te gaan richting de Schneeexpress en de Kashütte. Tijd voor een kopje koffie of een Schnapps?

Topjet -› Wimbachexpress -› Albergo -› Schneeexpress -› Kashütte

Kashütte Hochzillertal Hochfügen
© Hochzillertal, Becknaphoto
Kashütte

De beste skihut van de wereld

Vervolgens staat de voorlaatste stop alweer op het programma: de Kristallhütte. Onder begeleiding van heerlijke loungemuziek plof je neer op het terras van de hut die meerdere keren is onderscheiden als beste skihut van de wereld. Maar hoe lekker je ook zit, je moet door! Bij bergrestaurant MountainView staat de laatste stop gepland. Vervolgens hoef je alleen nog maar naar beneden te skiën over de Stephan Eberharter Goldpiste richting het dal. Je hebt de Schlemmer Ski Runde tot een goed einde weten te brengen. Een hele prestatie voor lijf en leden! De echte diehards kunnen vervolgens nog een afsluitend drankje doen in Kaltenbach.

Kristallexpress -› Kristallhütte -› Skipad Z -› Mountain View

Kristallhütte Schlemmer Skirunde Hochzillertal
Kristallhütte

Meer informatie over Hochzillertal Hochfügen

Skigebied Hochzillertal Hochfügen ligt in het Tiroolse Zillertal en beschikt over ruim 90 kilometer aan pistes die tot een hoogte van net geen 2400 meter reiken. De liften zijn modern en snel, waardoor wachtrijen tot een minimum worden beperkt. Ieder type skiër voelt zich hier thuis. Voor beginners zijn er diverse brede, blauwe afdalingen, terwijl gevorderden zich uit kunnen leven op enkele pittige zwarte pistes. Wie dicht bij de pistes wil overnachten kiest voor een verblijf in Hochfügen, wie houdt van gezelligheid is aan het goede adres in Kaltenbach. En na het lezen van dit weblog weet je dat het met het aanbod van berghutten ook wel goed zit!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.