Skip to navigation Skip to main content

Wintersport in een rustig dorp: 7 fijne accommodaties op een rij

53820 - Wintersport in een rustig dorp: 7 fijne accommodaties op een rij (3)

In de Alpen vind je meer dan genoeg dorpen die nog niet door de grote massa zijn ontdekt. Hier kun je in alle rust genieten van je wintersport en je onderdompelen in de lokale cultuur, zonder dat je meteen hoeft in te leveren op pistekilometers, sfeer en gezelligheid! Ben jij op zoek naar een rustig dorp voor je volgende wintersport? Samen met Summit Travel hebben we zeven fijne accommodaties voor je op een rijtje gezet.

1. Hotel dal Bracconiere, Folgarida

Val di Sole is een schitterende skiregio in de Brenta Dolomieten. Met één skipas kun je hier skiën in verschillende dorpen, zoals Folgarida Marilleva, Madonna di Campiglio en Pinzolo. Goed voor meer dan 200 pistekilometers! Een van de dorpjes die toegang biedt tot deze pistes is Folgarida. Een perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar een rustig dorp voor een wintersport in Italië. Folgarida ademt wintersport en beschikt over een rustige après-ski, diverse winkeltjes en restaurants. Naast skiën kun je hier ook mooie wandelingen maken. Een accommodatietip in dit dorp is Hotel dal Bracconiere, waar je op basis van halfpension verblijft. Het hotel ligt op 3 km afstand van het centrum, vlak bij de lift en aan de piste. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, er is een gezellige bar en voor de kids is er een speelkamer. Vanaf Utrecht is het een kleine 1100 km rijden naar het dorp.

Boek Hotel dal Bracconiere vanaf € 348,- p.p. met skipas en tot wel € 35,- vroegboekkorting
53820 -  (21)
© Summit Travel

2. Résidence La Duit, Doucy-Combelouvière

De dorpen St. François Longchamp en Valmorel bieden samen toegang tot de ruim 160 km aan pistes van het skigebied Le Grand Domaine. Een fijn gebied met voor ieder wat wils. De meeste afdalingen zijn blauw van kleur en perfect voor beginners, maar daartussen ligt ook voldoende uitdaging voor gevorderde wintersporters. Vlakbij Valmorel ligt het rustige plaatsje Doucy-Combelouvière, op zo'n 1070 km rijden vanaf Utrecht. Dit rustige dorp is nog niet overspoeld door toeristen en biedt de echte, traditionele Franse alpine sfeer. De pistes zijn niet ver weg: een stoeltjeslift brengt je er in een mum van tijd naar toe. Een accommodatietip is Résidence La Duit. Je verblijft hier vlak bij de lift en bijna aan de piste, op basis van logies. De appartementen zijn modern, maar toch ook knus en van alle gemakken voorzien. Er is of een balkon of een terras.

Boek Résidence La Duit vanaf € 159,- p.p. met skipas en tot wel € 114,- vroegboekkorting
53820 -  (22)
© Summit Travel

3. Hotel Piandineve, Ponte di Legno

Op zoek naar een ander rustig dorp voor je wintersport in Italië? Neem dan Ponte di Legno eens onder de loep. Dit dorp ligt op de grens van Lombardije en Trentino, op iets meer dan 1000 km rijden vanaf Utrecht. Je verblijft hier in de betoverende omgeving van Natuurpark Stelvio en regionaal park Adamello. Skiën doe je op de pistes van Adamello Ski (onderdeel van Val di Sole), een skigebied dat zo'n 100 km telt en dankzij de aanwezigheid van de Presena gletsjer ontzettend sneeuwzeker is. Ponte di Legno is pittoresk en sfeervol. Verwacht hier geen hossende menigtes, maar wel genoeg fijne plekken voor een goed glas wijn en een heerlijke maaltijd. Een hoteltip in dit plaatsje is Hotel Piandineve. Je verblijft hier op basis van halfpension, vlak bij de lift en aan de piste. Het hotel beschikt over diverse faciliteiten, zoals een kidsclub, sauna en jacuzzi.

Boek Hotel Piandineve vanaf € 488,- p.p. met skipas en tot wel € 40,- vroegboekkorting
53820 -  (23)
© Summit Travel

4. Das Hotel Panorama, Hasliberg

Minder bekend bij de grote massa is het Zwitserse skigebied Meiringen-Hasliberg. Dit prachtige pareltje ligt niet ver van Interlaken en Brienz, op ongeveer 850 km rijden vanaf Utrecht. Ideaal voor wie liever niet al te lang achter het stuur zit! Meiringen-Hasliberg telt zo'n 60 km aan pistes en is zeer afwisselend. Voor kinderen is er kinderland Skihäsliland Bidmi, je kunt er geweldig kaasfonduen en zelfs avondskiën is er mogelijk. Wil je in alle rust van je wintersport genieten? Dan is Das Hotel Panorama in Hasliberg een tip. Dit fijne verblijf ligt op 200 meter afstand van het centrum, aan de piste en naast de lift. Ski-in ski-out dus! Overnachten doe je in comfortabele kamers, op basis van halfpension. Na afloop van de skidag kun je iets drinken in de bar. Bekijk de aflevering van 24 UUR IN Meiringen-Hasliberg voor tips in het skigebied ›

Boek Das Hotel Panorama vanaf € 415,- p.p. met skipas
53820 -  (24)
© Summit Travel

5. Résidence Pra Sainte Marie, Vars

Een fijn en rustig dorp voor een wintersport in Frankrijk is Vars, op iets meer dan 1100 km rijden vanaf Utrecht. Deze wintersportplaats in La Forêt Blanche bestaat uit vier kleine wijken (Saint Marcellin, Sainte Cathérine, Sainte Marie de Vars en Vars les Claux), gelegen rond de 1650 meter hoogte. Vanaf hier heb je toegang tot een gevarieerd skigebied met zo'n 180 km aan pistes. Een accommodatietip is het rustig gelegen Résidence Pra Sainte Marie. Het centrum ligt op 10 minuten lopen, maar de lift en piste op een kleine 100 meter. Er zijn verschillende appartementen en studio's te boeken, je verblijft er op basis van logies en er is een zwembad met wellness en hammam voor ontspanning. Dankzij de gratis buspendel van de résidence sta je in een mum van tijd in de andere delen van Vars.

Boek Résidence Pra Sainte Marie vanaf € 234,- p.p. met skipas en tot wel € 89,- vroegboekkorting
53820 -  (25)
© Summit Travel

6. Les Chalets d'Emeraude, Les Saisies

Het Franse skigebied L'Espace Diamant ligt aan de voet van de Mont Blanc en biedt zo'n 190 km aan pistes in een schitterend landschap. Wie op zoek is naar een rustig dorp in de buurt van dit skigebied, zit goed in Les Saisies (1030 km rijden vanaf Utrecht). Een traditioneel uitziende bestemming met houten chalets, pittoreske huizen, knusse restaurants en gezellige bars. Wintersporters komen hier niet alleen om te skiën met uitzicht op de hoogste berg van Europa, maar ook om het grootste langlaufnetwerk van Frankrijk. In 1992 zijn hier zelfs de onderdelen langlaufen en biathlon van de Olympische Spelen van Albertville gehouden. Een accommodatietip is het rustig gelegen Les Chalets d'Emeraude. Deze résidence ligt vlak bij de lift en piste en beschikt bovendien over een binnenzwembad, whirlpool en sauna. Je verblijft hier op basis van logies. Tegen betaling is er een broodjesservice en ook kun je een fonduestel of raclette set lenen.

Boek vanaf € 352,- p.p. met skipas
53820 -  (26)
© Summit Travel

7. Hotel Delle Alpi, Passo Tonale

We sluiten dit lijstje met accommodatietips voor een wintersport in een rustig dorp af met Hotel Delle Alpi in Passo Tonale. Dit Italiaanse dorpje ligt op 1883 meter hoogte, niet ver van het eerdergenoemde Ponte di Legno. Je skiet hier op de pistes van Pontedilegno-Tonale, een skigebied dat op haar beurt weer onderdeel is van de skiregio Val di Sole. Hotel Delle Alpi is een fijn 4-sterrenhotel, vlak bij het centrum, de piste en de lift. Je verblijft hier op basis van halfpension en tegen betaling kun je gebruikmaken van de wellnessruimte met o.a. zwembad (binnen en buiten), sauna en jacuzzi. Vanaf Utrecht is het iets meer dan 1110 km rijden naar deze bestemming.

Boek vanaf € 758,- p.p. met skipas
53820 -  (27)
© Summit Travel

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Summit Travel.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.