Skip to navigation Skip to main content
50197 - 24 UUR IN: Meiringen - Hasliberg (2)

Enkele weken geleden waren we met 24 UUR IN in het Zwitserse Meiringen-Hasliberg . Een wat minder bekend skigebied in de zeer bekende en populaire Jungfrau Region. We waren direct onder de indruk van de prachtige bergwereld en geweldige uitzichten. De sfeer in het skigebied is erg relaxed en gemoedelijk. In deze aflevering gaan we natuurlijk het skigebied verkennen, nemen we een kijkje bij het ski racecentrum, probeer ik geluid te krijgen uit een Alpenhoorn en maak ik mijn spannendste rodelritje ooit. Ook bezoeken we het dorp en duiken in de historie van Meiringen-Hasliberg.

Skigebied Meiringen - Hasliberg: adembenemende uitzichten

Het skigebied Meiringen - Hasliberg telt zo'n 60 km aan pistes en is zeer afwisselend. De uitzichten vanaf de pistes zijn waanzinnig indrukwekkend. Zo zie je vanaf verschillende plekken de Alpenreuzen Eiger, Mönch en Jungfrau. Er zijn een aantal gemakkelijke afdalingen waar je echt volop kunt genieten van de omliggende bergwereld, omdat ze niet moeilijk zijn en glooiend richting het dal gaan. Enkele leiden langs knusse chalets. Voor de families met kinderen zijn de faciliteiten hier top. In het groot opgezette Skihäsliland Bidmi leren kids hun eerste bochten draaien. Op de grote zonnige weide zijn verschillende liften en heel veel vrolijke figuren die het leren skiën een stuk leuker maken.

50197 -  (6)
De chalets bij Wasserwendli

Meiringen: geen standaard skidorp

Meiringen - Hasliberg bestaat uit meerdere delen verspreid over de berg en in het dal. Beneden in het dal ligt het dorp Meiringen. Door twee grote branden in de 19e eeuw is veel van de oorspronkelijk bebouwing verloren gegaan. In de Kappelenstrasse zijn nog wel oude houten chalets te zien, maar verder is het dorp qua sfeer een stuk moderner en geen typisch wintersportdorp. Vanuit het dorp gaat de gondel naar het hoger gelegen Hasliberg Reuti, wat meer de typische wintersportsfeer uitademt. Andere kleine kernen zijn Wasserwendli en Goldern. Met name op en rond de pistes van Wasserwendi vind je die typische Zwitserse sfeervolle chalets.

Tips voor Meiringen - Hasliberg

  • Sherlock Holmes beleefde angstvallige avonturen in Meiringen-Hasliberg. Aanvankelijk zou hij er gestorven zijn, maar zoals een echte held betaamd, besloot de schrijver dat het leven van Sherlock toch door moest gaan. In het Sherlock Holmes museum kun je de geschiedenis van de detective bekijken.
  • Meringue, het zoete schuimgebak van eiwit en suiker, vindt zijn oorsprong in Meiringen. Bij de bakkerij Frutiger kun je kiezen uit een enorm aanbod van deze zoete lekkernij.
  • Zwitserland en kaasfondue zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. 's Avonds kun je met de gondellift omhoog voor een fondue op de Mägisalp.
  • Op woensdagavond kun je rodelen op de verlichte piste van Mägisalp – Bidmi. Pas op dat je niet per ongeluk de afslag naar de rode piste neemt, want ik ondervond dat die te steil is om vanaf te sleeën.
50197 -  (7)
Wat een uitzichten tijdens het skiën in Hasliberg

Over 24 UUR IN

24 UUR IN is dé webserie voor Nederlandse bergliefhebbers. In de afleveringen nemen we wintersportliefhebbers 24 uur mee naar skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Tijdens het bezoek laten we alle bijzonderheden van het skigebied en de omgeving zien. Ook wordt er gesproken met locals en ondernemen we bijzondere activiteiten. 24 UUR IN wordt geproduceerd en gepresenteerd door de teams van Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl.

50197 -  (8)
Zo mooi is het in Meiringen - Hasliberg
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.