Skip to navigation Skip to main content
53564 - 6 fijne accommodaties voor een wintersport met kinderen (3)

De Alpenlanden bieden ontzettend veel mogelijkheden voor een wintersport met kinderen . Aan kindvriendelijke skigebieden geen gebrek en ook zijn er genoeg familievriendelijke accommodaties te boeken. En, nu de zomervakantie inmiddels weer voorbij is, wordt het hoog tijd om eens te kijken naar de mogelijkheden voor aankomende winter. Zeker als je gebonden bent aan de schoolvakanties, maar ook om te profiteren van aantrekkelijke vroegboekkortingen. Zelfs voor de kerstvakantie en voorjaarsvakantie zijn er nu veel aantrekkelijke aanbiedingen. Om je alvast een handje te helpen, vind je in dit artikel zes fijne accommodaties.

Op wintersport met kinderen

Er bestaat niks leukers dan een wintersport met het gezin of de hele familie. Hoe oud de kinderen ook zijn, samen naar de sneeuw gaan is altijd weer een groot feest. Daar waar de meeste kids de zomervakantie met paps en mams al snel inruilen voor een paar dagen weg met vrienden, gaan ze maar wat graag mee op skivakantie. Qua fijne bestemmingen is er dan ook voldoende keus. Bijna elk skigebied biedt wel faciliteiten voor een wintersport met kinderen, maar een aantal blinkt daar echt in uit. Hetzelfde geldt ook voor accommodaties. En als je dan met z'n allen naar de sneeuw gaat, dan is het wel fijn om samen in een kindvriendelijke accommodatie te verblijven. Partner Summit Travel heeft genoeg familievriendelijke accommodaties in het aanbod en de meeste boek je op dit moment met hoge kortingen. Samen hebben we zes tips voor je geselecteerd.

Bekijk het complete aanbod van Summit Travel
53564 -  (21)

1. Hotel Alpenblick in Bad Gastein

De eerste tip in dit rijtje met fijne accommodaties voor een wintersport met kinderen is Hotel Alpenblik in Bad Gastein. Een fijn 3-sterrenhotel net buiten het centrum van dit bekende kuuroord, op 350 meter afstand van de skilift en vlakbij de piste (50m). Tijdens je verblijf profiteer je van een uitgebreid pakket aan faciliteiten. Van een wellness met een verwarmd buitenzwembad tot een speelruimte waar onder andere tafeltennis, tafelvoetbal en biljarten mogelijk is. Voor gezinnen zijn er speciale familiekamers met aparte slaapkamers te boeken en ook is er een bar en een restaurant aanwezig. Je verblijft hier op basis van halfpension. Skiën doe je in het skigebied Gastein, dat ruim 200 pistekilometers telt en onderdeel is van de skiregio Ski amadé. De skipas, die inclusief is bij Summit Travel, is geldig in de hele Ski amadé. Je kunt dus eventueel ook nog een uitstapje maken naar andere gebieden in de regio. De pistes zijn niet allemaal met elkaar verbonden, maar verdeeld over de vier skigebieden Graukogel, Sportgastein, Großarltal-Dorfgastein en Stubernkogel-Schlossalm. Vooral die laatste twee zijn zeer geschikt voor families. Gastein biedt naast heerlijke pistes ook genoeg knusse berghutten, goede skischolen en meerdere kinderlanden.

Boek Hotel Alpenblick inclusief skipas en profiteer van € 56,- vroegboekkorting p.p.
53564 -  (22)
© Summit Travel

2. Grand Hotel Zell am See in Zell am See

Als je op zoek bent naar een fijne accommodatie voor een wintersport met kinderen in een sneeuwzeker skigebied, dan behoort Zell am See - Kaprun zeker tot de mogelijkheden. Dankzij de aanwezigheid van de Kitzsteinhorn gletsjer bij Kaprun profiteer je hier van een extra lang skiseizoen (begin oktober tot begin mei). Het skigebied is bijzonder kindvriendelijk en biedt voor ieder wat wils. Dankzij de Ski ALPIN CARD, die inclusief is bij je boeking, en de zellamseeXpress zijn sinds skiseizoen 2019/2020 ook de pistes van het Skicircus toegankelijk. Dit betekent niet meer 140, maar 408 pistekilometers in totaal! Families vinden hier goede lesfaciliteiten, uitgebreide kinderlanden, leuke kinderpistes en dito activiteiten. Een tip om te overnachten is Grand Hotel Zell am See in het sfeervolle en gelijknamige dorp Zell am See. Dit klassieke 4-sterrenhotel ligt direct aan de Zeller See, op zo'n 500 meter afstand van de lift en piste. Er zijn speciale familiekamers te boeken, er is een wekelijks animatieprogramma en ook is er een wellness met zwembad. Je overnacht hier op basis van halfpension, er is een kinderclub en ook kinderopvang behoort tot de mogelijkheden.

Overnachten in Grand Hotel Zell am See vanaf € 455,- per persoon mét skipas
53564 -  (23)
© Summit Travel

3. Hotel Andalo in Andalo

Italianen zijn dol op kinderen en doen er dan ook alles aan om het ze naar de zin te maken. De volgende accommodatietip ligt dan ook in dit prachtige wintersportland, in het dorpje Andalo en midden in het prachtige landschap van de Brenta Dolomieten. Midden in het centrum van het dorp, op 200 meter afstand van de liften en pistes ligt Hotel Andalo. Een fijn 3-sterrenhotel met onder andere een speelkamer en miniclub voor kinderen. Terwijl de kids daar spelen met leeftijdsgenootjes, kun jij als ouder ontspannen in de wellness met sauna en whirlpool. Er zijn 2-, 3- en 4-persoonskamers te boeken en je verblijft hier op basis van halfpension. Skiën doe je in het familievriendelijke skigebied Paganella dat zo'n 50 pistekilometers telt en beschikt over mooie oefenpistes en leuke kinderlanden. Ga zeker een keer naar het hoogste punt op 2125 meter hoogte. Bij helder weer geniet je hier van een schitterend uitzicht op het Gardameer.

Boek Hotel Andalo inclusief skipas en profiteer van € 383,- vroegboekkorting p.p.
53564 -  (24)
© Summit Travel

4. Résidence MMV Le Coeur des Loges in Les Menuires

Het Franse dorpje Les Menuires ligt in de Vallée des Belleville en biedt toegang tot het gigantische skigebied Les Trois Vallées. Met ruim 600 pistekilometers vindt ieder type wintersporter hier genoeg mogelijkheden voor een fijne vakantie in de sneeuw. Maar is zo groot dan wel geschikt voor een gezinsvakantie? Het antwoord is absoluut ja. Het dorp bestaat uit meerdere wijken met een afwisselende bouwstijl. Rondom het dorp liggen mooie pistes voor beginners in de kleuren groen en blauw. Kinderen kunnen hier in alle rust en onder begeleiding hun skileraar leren skiën. De accommodatietip voor families in Les Menuires is Résidence MMV Le Coeur des Loges, waar je profiteert van ski-in ski-out. Het appartementencomplex ligt namelijk aan de piste en bij de lift. Dit 4-sterrenverblijf heeft alles in huis voor een fijne skivakantie. Je verblijft hier in appartementen met twee tot vijf kamers, geschikt voor maximaal 10 personen. Er zijn een wellness en verwarmd zwembad, voor kinderen van 4 tot 10 jaar is er een kidsclub en voor kinderen van 11 tot 15 een tienerclub. Die laatste is er alleen in de schoolvakanties.

Verblijf in Résidence MMV inclusief skipas en profiteer van € 48,- vroegboekkorting p.p.
53564 -  (25)
© Summit Travel

5. Hotel Valamar in Obertauern

En van Frankrijk reizen we door naar het Oostenrijkse Obertauern waar de vijfde tip gelegen is. Hotel Valamar is een luxe 4-sterrenhotel op 200 meter afstand van de lift en piste. Je hoeft hier dus nooit ver te slepen met je skimateriaal. Het hotel heeft een moderne, maar warme inrichting en biedt 2- en 3-persoonskamers om in te overnachten. Je profiteert hier van allerlei faciliteiten. Zo is er een uitgebreide wellness, een restaurant en een bar. Kinderen hoeven zich niet te vervelen, voor hen is er een speelkamer, bioscoophoekje en een kinderclub. Overnachten in Hotel Valamar is op basis van halfpension met een ontbijtbuffet en 4-gangen diner. Tijdens je verblijf kun je skiën in het skigebied van Obertauern dat 100 km aan pistes telt en zeer sneeuwzeker is. Het merendeel van de pistes is breed en blauw, je kunt er leuke tochten skiën, er is een funpark en er zijn goede skischolen.

Boek Hotel Valamar vanaf € 572,- per persoon, inclusief skipas
53564 -  (26)
© Summit Travel

6. Alpenhotel Weitlanbrunn in Sillian

We sluiten dit lijstjes met fijne accommodaties voor een wintersport met kinderen met Alpenhotel Weitlanbrunn in Sillian. Een heerlijk familiehotel, gelegen in een rustige omgeving in het prachtige Osttirol. Je zit overal wel iets verder vanaf dan de eerdergenoemde accommodaties, maar dit zie je wel weer terug in de prijs. Het centrum ligt op 2000 meter afstand en de lift en piste 3000 meter. Overigens is die afstand absoluut geen probleem, aangezien de skibus nagenoeg voor de deur stopt en die je bij het dalstation van de skilift afzet. Veel slepen met skimateriaal is er dus niet bij! In Alpenhotel Weitlanbrunn verblijf je op basis van all inclusive light. Onder andere het ontbijt en diner zijn inbegrepen, 's middags staat er een snackbuffet klaar en ook drankjes als koffie, thee, fris, wijn, bier en huislikeuren zitten bij de prijs in. Het hotel beschikt over een groot zwembad met waterval, glijbaan en wellness, kinderopvang is mogelijk, je kunt er een slee huren en ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Dankzij de Ski Hit skipas, die bij de prijs inbegrepen zit, heb je toegang tot zeven verschillende skigebieden in Osttirol. Dit betekent skiën op ruim 150 pistekilometers! Je kunt onder andere de pistes van het Hochpustertal en het Großglockner Resort Kals-Matrei verkennen.

Boek Alpenhotel Weitlandbrun en profiteer van wel € 108,- vroegboekkorting (inclusief skipas)
53564 -  (27)
© Summit Travel

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Summit Travel.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.