14 januari 2021 door Thijs in Skigebieden onder de loep

Oberstdorf Kleinwalsertal is een veelzijdige wintersportregio die zowel in Duitsland als Oostenrijk ligt. Het Oostenrijkse Kleinwalsertal is uitsluitend bereikbaar via het Duitse Oberstdorf en compleet afgelegen. Voor ieder type wintersport zit je in deze regio goed. Je vindt hier 130 km aan sneeuwzekere pistes, 125 kilometer aan langlaufloipes, vele winterwandelroutes en meerdere rodelbanen. In dit weblog een voorbeeld van hoe de perfecte wintersportdag in Oberstdorf Kleinwalsertal eruit kan zien.

07.00 uur: nieuwe dag in Oberstdorf Kleinwalsertal

Uitslapen is er op wintersport niet bij. De wekker gaat op tijd, maar in tegenstelling tot thuis sta je meteen naast je bed. Skikleding aan, ontbijten met Kaiserbroodjes, spullen bij elkaar zoeken en snel richting de lift. Maar gaan we vandaag naar de Fellhorn-Kanzelwand, Söllereck of de Walmendinger Horn? Eerst maar richting Burmis Winterwelt op de Ifen waar de kinderen op skiles zitten. Wat een geweldig kinderland is dat!

7 dingen die een wintersport met in kinderen in Oberstdorf Kleinwalsertal nóg leuker maken >

Burmis Winterwelt Oberstdorf Kleinwalsertal
Foto: © Kleinwalsertal Tourismus eGen / Oliver Farys

09.00 uur: skiën op de Fellhorn-Kanzelwand

Na de kinderen naar skiles te hebben gebracht, stappen we in de skibus richting de Kanzelwandbahn in Riezlern. In dit skigebied liggen ruim 30 kilometer aan pistes die tot een hoogte van 1957 meter reiken te wachten. Aan de Duitse zijde liggen een paar zeer fijne afdaling en de dalafdaling naar Riezlern is geweldig.

12.00 uur: lunchen bij de Adlerhorst

Om half 12 beginnen de buiken alweer te rommelen, maar we skiën toch nog even verder. Eenmaal bij de Adlerhorst berghut ploffen we neer bij een van de tafels. Wat is wintersport toch geweldig! Het uitzicht, het zonnetje en een heerlijk bordje Kaiserschmarrn.

13:00 uur: langlaufen op de Hörnlepass

De ‘Adler 7' challenge, waarbij je alle 7 toppen van het skigebied moet bereiken, gaan we vandaag niet behalen. Vanmiddag kiezen we ervoor om nog een paar uurtjes te gaan langlaufen. In de regio Oberstdorf Kleinwalsertal liggen maar liefst 125 kilometer langlaufloipes. We besluiten om een stuk van de Schwende loipe op de Hörnlepass te gaan doen. Wat een schitterende omgeving hier!

Langlaufen Oberstdorf Kleinwalsertal
Foto: © Kleinwalsertal Tourismus eGen / Dominik Berchtold

15:00 uur: paardenslee of Allgäu Coaster?

Precies op tijd halen we de kinderen weer op bij hun skiles. Ze hebben een geweldige dag gehad in Burmis Winterwelt. Met een grote glimlach vertellen ze vol trots dat het bochtjes draaien steeds beter gaat. Vervolgens mogen ze kiezen of het een ritje met een paardenslee of de Allgäu Coaster wordt. De keuze valt op de Allgäu Coaster, die op de flanken van de Söllereck ligt. In deze rodelbaan met sleetjes die vastzitten aan de rails kunnen snelheden tot 40 km/u worden behaald. En eerlijk is eerlijk, niet alleen de kinderen beleven hier veel plezier aan.

7 tips tijdens een wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal >

17:00 uur: tijd om bij te komen en bij te praten

Aan het eind van de middag zijn ook opa & oma weer terug van hun dag in Oberstdorf Kleinwalsertal. Zij hebben een prachtige wandeling gemaakt en genoten van wellness. Ook als niet-hotelgast mag je bij diverse wellnesshotels gebruik maken van de diverse faciliteiten. Het eten staat al vroeg op tafel, want bij de kleinsten slaat de vermoeidheid toe. Opa & oma bieden aan om ze naar bed te brengen.

19:00 uur: avondskiën bij de Kesslerlift in Riezlern

Van skiën krijgen we nooit genoeg! Dus de kans om te avondskiën grijpen we met beide armen aan. De piste van de Kesslerlift in Riezlern is vanavond verlicht en we willen graag eens ervaren hoe dat is. Op en rond de piste hangt een gezellige sfeer en na afloop sluiten we de dag af met een drankje. Daarna snel naar huis want ook wij willen ons weer opladen voor de volgende geweldige dag in Oberstdorf Kleinwalsertal. Morgen is het tijd om te rodelen en staat het Husky Camp op de agenda!

Overzicht van alle rodelbanen in Oberstdorf-Kleinwalsertal >

Verlichte avondpiste Riezlern
Foto: © Kleinwalsertal Tourismus eGen / Crystal Ground

Coronamaatregelen Oberstdorf Kleinwalsertal

Een dag als deze kan alleen maar zo verlopen indien iedereen zich aan de geldende coronamaatregelen houdt. Oberstdorf Kleinwalsertal heeft een protocol opgesteld dat bestaat uit 5 pijlers: mond/neusbescherming, registratie, testen, desinfecteren en rangers. Wanneer iedereen verantwoordelijkheid neemt en rekening met elkaar houdt, staat niets een perfecte wintersportdag in de weg. Deze maatregelen zijn voor alle deelskigebieden, in Oostenrijk en in Duitsland, gelijk. Coronamaatregelen Oberstdorf Kleinwalsertal 2020/2021 >

Logo Kleinwalsertal Oberstdorf

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen