25 december 2020 door Thijs in TipsSkigebieden onder de loep

Tijdens een wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal ga je je geen moment vervelen. De skiregio, die zowel in Duitsland als Oostenrijk ligt, beschikt over 7 skigebieden met in totaal ruim 130 kilometer aan pistes. Er zijn afdalingen voor alle niveaus en het netwerk van liften is modern. Naast heerlijk skiën valt er hier nog veel meer te ondernemen. In dit weblog 7 tips voor een wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal

#1. Alle 7 skigebieden bezoeken: Adler 7

Verover Oberstdorf Kleinwalsertal en maak het jouw territorium! Wie alle 7 skigebieden bezoekt en een foto neemt bij de fotopoints heeft de uitdaging ‘Adler 7’ behaald. Daarnaast ontvang je dan niet alleen een digitaal fotoboek, maar ook punten voor de MyMountainClub. Voor elk van de 7 fotopoints ontvang je 25 punten. Deelnemers aan de MyMountainClub profiteren van diverse extra’s en aanbiedingen.

Met kinderen op wintersport? 7 dingen die een wintersport met in kinderen in Oberstdorf Kleinwalsertal nóg leuker maken >

Snelheidspiste Adler 7
(Foto: © Oberstdorf Kleinwalsertal)

#2. Langlaufen in Oberstdorf Kleinwalsertal

Stel je je kennismaking met langlaufen al jaren uit? Wacht niet langer! Dit is het moment om eropuit te gaan in de vrije natuur. Ver verwijderd van de massa geniet je van de inspanning, de natuur en de rust. In totaal liggen er in Oberstdorf Kleinwalsertal ruim 125 kilometer aan loipes. Begin bijvoorbeeld met de eenvoudige Steinbockloipe in Baad of de zonnige Schwende loipe op de Hörnlepass.

#3. ‘Premium skigebied’ Ifen bezoeken

In skigebied Ifen is de afgelopen jaren veel gebeurd. Sinds december 2017 stap je hier in de 10-persoons gondels van de Ifen I en Ifen II lift. Ook de Olympiabahn, de snelste stoeltjeslift van Vorarlberg en Duitsland, is slechts enkele jaren oud. In totaal is er ruim 40 miljoen euro in skigebied Ifen geïnvesteerd. Bij het bergstation van de Ifen-Bahn ligt het nieuwe bergrestaurant Tafel&Zunder. Op de kaart van dit bedieningsrestaurant staan tal van bio-specialiteiten. Redenen genoeg om een bezoekje te brengen aan skigebied Ifen.

Ifen Bergbahnen
(Foto: © Oberstdorf Kleinwalsertal Bergbahnen)

#4. Genieten van wellness

Oberstdorf Kleinwalsertal staat niet te boek als uitgesproken wellnessbestemming. Toch zijn er hier genoeg mogelijkheden om te genieten van wellness. De spa’s van vijf wellnesshotels zijn namelijk ook toegankelijk voor daggasten. Geniet van sauna’s, zwembaden en heerlijke massages en beautybehandelen. In deze vijf hotels is de wellness ook toegankelijk voor niet-hotelgasten: Hotel Birkenhöhe, IFA Alpenhof Wildental, Travel Charme Ifen Hotel en Verwöhn- & Wellnesshotel Walserhof.

#5. Husky Camp met hondensledetocht

Al enige jaren organiseren Werner en Claudia op de Hörnlepass Husky Camps. De twee ‘mushers’ leren je met een hondenslee omgaan; hoe je moet remmen en sturen. Eerst wordt er geoefend zonder de honden, maar daarna mag je al snel zelf op het 600 meter lange traject op pad. Zelf een tochtje maken met een hondenslee is een geweldige ervaring!

#6. Avondskiën in Oberstdorf Kleinwalsertal

Wie ’s avonds nog niet genoeg kilometers heeft gemaakt op de ski’s, kan gaan avondskiën. Op diverse avonden zijn de pistes van de Kesslerlift en Schwandlift in Riezern en de Hubertuslift in Herschegg verlicht. Een hele leuke ervaring om te skiën in het kunstlicht.

Crystal Ground snowpark bij kunstlicht
(Foto: © Kleinwalsertal Tourismus eGen / Crystal Ground)

#7. Rodelen op één van de vele rodelbanen

Rodelen zorgt voor plezier bij jong en oud. Daarom moet je hoe dan ook een afdaling maken op een van de natuurrodelbanen. Ga bijvoorbeeld naar de Gaisalpe. Hier bevindt zicht niet alleen een Berggasthof dat stamt uit het jaar 1893, maar ook een rodelbaan van 2200 meter. Overzicht van alle rodelbanen in Oberstdorf Kleinwalsertal >

Coronamaatregelen Oberstdorf-Kleinwalsertal

Wie op wintersport gaat naar Oberstdorf-Kleinwalsertal dient zicht te houden aan de opgestelde coronamaatregelen. Het protocol van de regio bestaat uit 5 zuilen: mond/neusbescherming, registratie, testen, desinfecteren en rangers. Op deze manier kan het personeel veilig werken, de bevolking veilig leven en wij onbezorgd op wintersport. De maatregelen zijn van kracht in alle deelskigebieden, zowel in Oostenrijk als in Duitsland. Coronamaatregelen Oberstdorf Kleinwalsertal 2020/2021 >

Logo Oberstdorf Kleinwalsertal

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen