5 december 2020 door Thijs in Familie/kinderen

Dat Oberstdorf Kleinwalsertal over familievriendelijke skigebieden beschikt, is inmiddels wel bekend. Op onder andere Söllereck, Ifen en in Heuberg Arena kunnen kinderen in alle rust leren skiën. Onder begeleiding van mascotte Burmi leren de kids skiën op de fijne pistes en in de uitgebreide kinderlanden. In de regio is echter nog veel meer te doen met kinderen. In dit weblog 7 dingen die een wintersport met kinderen in Oberstdorf Kleinwalsertal nóg leuker maken.

#1. Afdaling in de Allgäu Coaster

De Allgäu Coaster is een rodelbaan die zowel in de zomer als winter gebruikt kan worden. De sleetjes (voor 2 personen) zitten vast aan een rails en je kunt zelf de snelheid (tot 40 km/u) bepalen. De baan is 850 meter lang en onderweg ga je door kombochten en over hobbels. Wie er helemaal een onvergetelijke belevenis van wil maken zet een VR-bril op. Wie beneden is en nog een keer wil kan met de lift weer naar boven worden getakeld.

#2. Skiën bij de Schlösslelift

De Schlösslelift in Hirschegg is meer dan alleen een sleeplift. Het is een kinderparadijs, een oase van nostalgie en een plek waar locals elkaar ontmoeten. Georg en zijn Macedonische collega Georgi zorgen dat alles hier in goede banen loopt. Met alle liefde geven zij de ankers aan, wat voor kinderen geen onbelangrijk detail is. Keer op keer blijven zij naar beneden skiën om vervolgens weer in de lift te stappen. Wat bijzonder is aan deze 500 meter lange sleeplift uit 1957, is dat deze een autoweg kruist.

Kinderen sleeplift Schlösslelift Hirschegg
(Foto: © Kleinwalsertal Tourismus eGen / Frank Drechsel)

#3. Tochtje met de paardenslee

Een tochtje met de paardenslee in Kleinwalsertal is niet zomaar een ritje. Je gaat namelijk op pad met niemand minder dan Peter Hammerer. Peter is een markante persoonlijkheid en herkenbaar aan zijn grote bontmuts, baard en lange haar. Hij zit vol met verhalen en kinderen voelen zich als prinsen en prinsessen in zijn paardenslee. Een tocht met de paardenslee door het Kleinwalsertal duurt zo’n twee uur.

#4. Wandelen door de Breitachklamm

Niet ver van de Allgäu Coaster, boven Kornau, ligt ook de ingang van de Breitachklamm. Deze indrukwekkende kloof is 150 meter diep en 2,5 kilometer lang. Hiermee behoort de Breitachklamm tot één van de diepste kloven van Midden-Europa. Een wandeling door de kloof, over houten bruggen, paden en door tunnels, is een ervaring voor jong en oud. Eenmaal aan de andere zijde (1 uur wandelen) kun je de bus terugnemen naar het startpunt.

#5. Alle 7 fotostations bezoeken (Adler 7)

Kinderen die al meer ervaring hebben op de ski’s moeten zich zeker, samen met hun ouders, aan de Adler 7 wagen. Deze grensoverschrijdende skibelevenis bestaat uit het veroveren van 7 bergen en 7 fotostations. Zo ontstaat er niet alleen een persoonlijk fotoalbum, maar ontvang je ook punten. 25 punten per stations en 100 punten extra voor wie zich tot ‘Adler 7’ kroont.

Freefly Adler 7
(Foto: © Oberstdorf Kleinwalsertal)

#6. Huskytocht maken

Werner & Claudia zijn twee mushers en bieden op de Hörnlepass workshops met husky’s aan. Aan de rand van het bos ligt hun Husky Camp. Na een uitgebreide introductie over de slee en de honden mag er zelf over het 600 meter lange traject worden gegleden.

#7. Rodelen op één van de vele rodelbanen

In Oberstdorf Kleinwalsertal hebben ze aan rodelbanen geen gebrek. Na een ritje in de Allgäu Coaster mag een afdaling op een natuurrodelbaan ook niet ontbreken. Er zijn korte hellingen waar de jongste kids heerlijk kunnen sleeën, maar ook langere, technische rodelbanen. Klik hier voor een overzicht van de rodelbanen in Oberstdorf Kleinwalsertal >

(Foto: © Kleinwalsertal Tourismus eGen / Dominik Berchtold)

Coronamaatregelen Oberstdorf-Kleinwalsertal

Om deze winter veilig met de kinderen op wintersport te kunnen gaan naar Oberstdorf-Kleinwalsertal dient iedereen zich te houden aan de coronamaatregelen. Er is een protocol opgesteld dat bestaat uit 5 zuilen: mond/neusbescherming, registratie, testen, desinfecteren en rangers. Daarnaast vraag men om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Wanneer iedereen rekening met elkaar houdt, is een veilige, gezonde en verantwoordelijke wintersport in Oberstdorf-Kleinwalsertal mogelijk. Deze maatregelen zijn voor alle deelskigebieden, in Oostenrijk en in Duitsland, gelijk. Coronamaatregelen Oberstdorf Kleinwalsertal 2020/2021 >

Logos OBerstdotf Kleinwalsertal

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen