16 oktober 2020 door Maurits in Nieuws

LET OP: dit weblog is niet meer up to date. Ga voor meer informatie naar het artikel over coronamaatregelen in Oostenrijk of bekijk het laatste nieuws omtrent corona en wintersport hier >

Dit seizoen moet je rekening houden met de coronamaatregelen die in Oberstdorf Kleinwalsertal van kracht zijn. Op deze pagina lees je over de voorschriften in het skigebied. Deze zijn aan verandering onderhevig. 

Coronamaatregelen Oberstdorf Kleinwalsertal 

Het skiseizoen van de '2 landen skiregio Oberstdorf Kleinwalsertal' zal anders zijn dan andere jaren. Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat je rekening moet houden met veiligheidsvoorschriften en aangepaste regels. Afgelopen zomer toonde aan dat de opgestelde regels veiligheid en gezondheid garanderen. Voor aankomende winter zijn er door het skigebied aanvullende coronamaatregelen opgesteld. Deze regels en voorschriften zijn van kracht in het de hele regio. Hieronder vind je een overzicht van alle coronamaatregelen in Oberstdorf Kleinwalsertal. De meest actuele informatie vind je op de website van het skigebied.

5 hoofdelementen

Deze winter werkt Oberstdorf Kleinwalsertal met 5 hoofdelementen (zuilen). Het fundament hiervoor is: frisse lucht! Frisse lucht adem je in en hiermee worden de gondels en bergrestaurants geventileerd. Deze maatregelen zijn voor alle deelskigebieden, in Oostenrijk en in Duitsland, gelijk. De vijf categorieën zijn: mond- en neusbescherming, registratie, Covid-19 tests, desinfectie en rangers. 

Skien Oberstdorf Kleinwalsertal

1. Mond- & neusbescherming

 • Mond- en neusbescherming verplicht in alle gebouwen, restaurants (behalve aan tafel), liftstations, sanitaire voorzieningen, skiliften en wachtruimtes.
 • Mond- en neusbescherming verplicht voor personeel dat in aanraking komt met gasten.
 • Indien afstand houden niet mogelijk is, dien je mond- en neusbescherming te dragen.

2. Registratie 

 • Indien je een horecagelegenheid bezoekt, ben je verplicht om je contactgegevens achter te laten. Mocht er een coronabesmetting plaatsvinden dan kan er contact met je opgenomen worden.
 • De registratie is snel en makkelijk door middel van een QR-code. Om wachtrijen te voorkomen is het mogelijk om dit voortijdig al online te doen. Vergeten te registreren? Je kunt dit ook op locatie doen met de tablet van het restaurant. Uiteraard wordt er netjes met je gegevens omgegaan.
 • Mond- en neusbescherming is verplicht als je niet aan tafel zit.

3. Coronatest & personeel

 • Personeel wordt regelmatig getest.
 • Medewerkers die veelvuldig in contact staan met gasten worden vaker getest.

4. Desinfectie 

 • Basishygiëne: was je handen regelmatig
 • Skigebieden hebben voldoende desinfectie mogelijkheden zoals handalcohol bij liftstations en bergrestaurants.
 • Openbare ruimtes, restaurants, berghutten, etc., worden gedesinfecteerd met speciale vernevelaars.
 • Naast verneveling wordt er regelmatig grondig schoongemaakt.

5. Rangers 

 • In alle skigebieden zijn 'rangers' actief. Zij zien erop toe of de coronaregels worden nageleefd.
 • De rangers zijn geen politieagenten, maar toezichthouders die jou helpen je aan de coronamaatregelen te herinneren. De rangers dragen kleding die goed herkenbaar is. Ook voor vragen kun je bij ze terecht.

Algemene coronamaatregelen Oberstdorf Kleinwalsertal 

 • Mond- en neusbescherming is verplicht vanaf 5 jaar en ouder in Beieren en vanaf 6 jaar in Oostenrijk.
 • Draag bij het parkeren en op de parkeerplaats een mondkapje. Volg de aanwijzingen van het personeel op.
 • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers op en volg de verwijsborden. Wachtrijen worden gecoördineerd en gecontroleerd.
 • Accommodaties hebben eigen veiligheidsvoorschriften. Mondkapje is verplicht in alle openbare ruimtes, behalve aan tafel of in je eigen woonruimte.
 • Wintersportliefhebbers uit risicogebieden mogen alleen overnachten in Duitsland als zij een negatieve coronatest kunnen laten zien, die niet ouder is dan 48 uur.
 • Wintersport Oostenrijk 2020/2021: regels en advies omtrent corona
 • Wintersport Duitsland 2020/2021: regels en advies omtrent corona
Nebelhornbahn
De Nebelhorn blijft tijdens 20/21 gesloten wegens renovatie van de Nebelhornbahn

Coronamaatregelen in Oberstdorf

Wintersportbestemming Oberstdorf heeft ook eigen coronamaatregelen opgesteld. Deze maatregelen komen bovenop de voorschriften en richtlijnen die gelden vanuit de Duitse overheid. 

 • In openbare ruimtes van accommodaties is het dragen een mondkapje verplicht. Het mondkapje mag alleen af als je je in je eigen woonruimte bevindt en tijdens het diner of ontbijt.
 • Zwembaden, sauna's en wellnessruimtes hebben speciale hygiëneconcepten.

Wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal

Wintersporten in Oosterijk én Duitsland? Dat kan als je naar het grensoverschrijdende skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal gaat. De Nebelhorn en Fellhorn horen bij Duitsland, maar na de top van de Kanzelwand ski je zo het Kleinwalsertal binnen. In het Oostenrijkse Kleinwalsertal liggen de dorpen Mittelberg, Hirschegg, Baad en Riezlern. De skigebieden die bij deze dorpen horen zijn Walmenderiger Horn, Ifen, Söllereck-Hollwies en de Heuberg Arena.

Nieuwe Nebelhornbahn in Oberstdorf: skigebied in 20/21 gesloten >

Oberstdorf Kleinwalsertal heeft ruim 130 kilometer pistes die tot een hoogte van 2224 meter reiken. Helaas zijn niet alle pistekilometers met elkaar verbonden, maar je kunt uiteraard wel gemakkelijk pendelen met de skibus. Er zijn diverse skischolen en de regio heeft een familievriendelijk karakter. Heb je zin in iets totaal anders? Wat dacht je van snowfoxen, snowtuben of rodelen? Oberstdorf Kleinerwalsertal heeft voor ieder wat wils! 

Bij Maurits is de passie voor de bergen en wintersport al op jonge leeftijd ontstaan. Hij komt van jongs af aan regelmatig in de Pyreneeën en hij kent de skigebieden hier inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen