18 november 2020 door Maurits in Skigebieden onder de loep

Jaar in jaar uit kiezen wintersportliefhebbers voor de bekendste bestemmingen. Populaire skigebieden als Val Gardena, Zillertal Arena en Salzburger Sportwelt doen het elk jaar goed. Maar er ook zijn hele leuke andere alternatieven, met een Olympisch tintje. In deze skigebieden kun je afdalen van Olympische pistes. Wie wil dat nou niet?! Hieronder 5 olympische skigebieden die je bezocht moet hebben. 

#1. Axamer Lizum 

Axamer Lizum is één van de grootste skigebieden vlakbij Innsbruck. Het skigebied heeft internationale bekendheid, omdat hier in 1964 en 1976 de Olympische Winterspelen werden gehouden. Axamer Lizum kent afwisselende pistes en is geschikt voor de gevorderde skiër, met de zwarte piste de Birgitzköpl als absolute hoogtepunt. Wie toe is aan een pauze, is aan het goede adres bij panormarestaurant Hoadl-Haus. Dit restaurant heeft plek voor 600 man, ligt op 2340 meter hoogte en bij mooi weer worden de ramen omhooggeschoven. Hierdoor krijg je een prachtig uitzicht op de Kalkkögel.

De olympische stad Innsbruck. 

 

#2. Sotsji

Sotsji was in 2014 gastheer van de Olympische Winterspelen. Afhankelijk van het weer, temperatuur en sneeuwval is Sotsji een fantastisch wintersportgebied. Je moet er wel wat voor over hebben wil je in Sotsji op de piste staan. Het is bijna 3000 kilometer rijden, dus de auto is geen optie. Vliegen is een betere keus. Krasnaja Poljana is het skigebied van Sotsji. Het wordt ook wel “Russisch Zwitserland” genoemd door de vele sneeuw en het landschap. Het skigebied heeft ruim 75 kilometer aan pistes. Door de luchtvochtigheid is er veel poedersneeuw te vinden in dit skigebied. Hierdoor komen er ook veel freeriders naar Krasnaja Poljana. Zoek je (nog) meer uitdaging, dan bestaat er de mogelijkheid om te heliskiën.

#3. Kvitvjel

In het noorden van Europa bevindt zich Kvitfjell. Kvitfjell is een skigebied dat werd aangelegd voor de Olympische Winterspelen van Lillehammer in 1994. Vandaag de dag staat Kvitfjell bekend als één van de beste en modernste skigebieden van Noorwegen. Verrassend is dat niet aangezien het land veel grote wintersportatleten heeft voortgebracht. In Kvitfjell hebben de beste alpineskiërs ter wereld gestreden om goud. Het wintersportgebied telt 30 kilometer aan pistes. Langlaufen en avondskiën zijn hier heel erg populair. Kvitfjell is een skigebied voor fanatieke wintersporters. 

#4. Livigno

Livigno is een skigebied in Italië waar de Olympische Winterspelen nog gaat komen. In 2026 vinden de Olympische Winterspelen plaats in Milaan-Cortina en Livigno mag de disciplines freestyle en snowboarden organiseren. Doordat Livigno in een afgelegen vallei ligt is het er vaak droog, kaal en bijzonder koud. Het feit dat je in Livigno belastingvrij kunt shoppen maakt echter een hoop goed. Livigno beschikt over 115 kilometer piste en biedt goede off-piste mogelijkheden. Verder kan je er heliskiën, is er voor de freestylers een snowpark aanwezig en biedt het dorp een levendig centrum met goede restaurants. 

Skiën met uitzicht op Livigno

#5. Sestrière

Sestrière ligt in het fascinerende skigebied Via Lattea, dat zowel in Italië als Frankrijk ligt. Het wintersportgebied ligt op een hoogte van ruim 2035 meter. Sestrière kreeg internationale bekendheid vanwege de Olympische Spelen van 2006. Het skigebied is de afgelopen jaren flink veranderd. Zo kun je nu bijvoorbeeld avondskiën in Sestrière. De piste Giovanni Alberto Agnelli wordt 's avonds regelmatig verlicht. Nog steeds zijn er op deze piste wedstrijden en avondwedstrijden te bezichtigen. Voor jong en oud is dit een superleuke ervaring! Daarnaast heeft Sestrière een snowpark en is het een levendige bestemming. Kortom, echt de moeite waard om eens te bezoeken.

Bij Maurits is de passie voor de bergen en wintersport al op jonge leeftijd ontstaan. Hij komt van jongs af aan regelmatig in de Pyreneeën en hij kent de skigebieden hier inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen