Skip to navigation Skip to main content

Wintersport Zwitserland 2021/2022: regels en reisadvies corona

52759 - Wintersport Zwitserland 2021/2022: regels en reisadvies corona (10)

LET OP: Dit artikel wordt niet meer ge-update. Voor meer informatie over de coronaregels waar je tijdens een wintersport in Zwitserland rekening mee moet houden, verwijzen we je door naar Nederlandwereldwijd.nl en de website van de Zwitserse overheid .

Plan jij een wintersport naar Zwitserland en ben je benieuwd hoe het nu zit met corona? In dit artikel houden we alle ontwikkelingen over het coronavirus en een skivakantie in de Zwitserse bergen voor je bij. Je leest hier meer over de geldende regels en of een vakantie in Zwitserland wel of niet mogelijk is. Het reisadvies voor Zwitserland staat op dit moment op groen en er gelden bijna geen coronaregels meer. Alle informatie over een wintersport in Zwitserland en corona lees je op deze pagina.

ZWITSERLAND HEEFT OP 1 APRIL DE LAATSTE CORONAMAATREGELEN AFGESCHAFT. ER GELDEN GEEN BEPERKINGEN MEER!

Reisadvies Zwitserland: code groen

Het reisadvies voor Zwitserland staat op groen. Dit betekent dat reizen en vakanties naar het land mogelijk zijn. De Zwitserse overheid heeft op 1 april alle coronamaatregelen opgeheven, er gelden geen beperkingen meer.

52759 - (40)
Je mag op wintersport naar Zwitserland!

Dekking reisverzekering wintersport en het coronavirus

Een vakantie in Zwitserland is toegestaan. Wel is het verstandig om vooraf goed te kijken naar de voorwaarden van je reisverzekering en hoe zij omgaan met corona. Bijvoorbeeld als het reisadvies negatief verandert. De meeste reisverzekeringen stellen dat er bij code oranje geen schade door corona wordt vergoed, maar er zijn wel een aantal uitzonderingen. Bijvoorbeeld als het reisadvies tijdens de reis wordt aangepast naar code oranje of rood. Volgens het verbond van verzekeringen wordt er sowieso gedekt bij code geel, maar kijk altijd even of dit ook voor jouw reisverzekering geldt.

Belangrijk: sluit voor je op wintersport gaat een extra wintersportdekking af, ongeacht corona heb je deze aanvullende dekking bij veel verzekeringen nodig om goed verzekerd op wintersport te gaan.

Algemene coronaregels Zwitserland

De Zwitserse overheid heeft op 1 april alle coronamaatregelen afgeschaft. Er gelden geen landelijke regels meer. Houd er wel rekening mee dat kantons bevoegd zijn, afhankelijk van de situatie, maatregelen toch in te stellen. Meer lees je hier › Let wel op: er binnen de verschillende kantons ook nog extra regels gelden.

 • Mondkapjes: er geldt geen mondkapjesplicht in Zwitserland.
 • Thuisblijven als je ziek bent: er geldt geen quarantaineplicht meer. Dit is sinds 1 april verandert naar een advies.
 • Hygiëne: hoest en nies in je elleboog of in een papieren zakdoekje dat je daarna weggooit in de vuilnisbak. Was regelmatig je handen of gebruik een alcoholhoudend desinfectiemiddel.

Op wintersport: reizen naar, in en door Zwitserland

 • Openbaar vervoer: rijdt volgens de normale dienstregeling
 • Auto: vergeet geen vignet Zwitserland 2022 te kopen én op de voorruit van je auto te plakken!
 • Doorreis: je kunt vrij door Zwitserland reizen.
52759 - (41)
Het treinnetwerk is uitermate goed geregeld in Zwitserland

Horeca en après-ski in Zwitserland

 • Horeca is geopend
 • Après-ski is geopend

Overnachten in hotels, chalets, appartementen en pensions

Toeristische accommodaties, zoals hotels, chalets, appartementen en pensions zijn open in Zwitserland.

De mooiste chalets voor een wintersport in Zwitserland
52759 - (42)

Skigebieden in Zwitserland

 • Skiliften in Zwitserland zijn open.
52759 - (43)

Overige faciliteiten

Na het skiën nog even shoppen, de wellness in of een paar baantjes trekken? Dat is allemaal mogelijk in Zwitserland.

Officiële kanalen Zwitserse en Nederlandse overheid

Op deze pagina proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de actuele coronamaatregelen en het advies omtrent een wintersport in Zwitserland in 2021/2022. Snowplaza.nl kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele fouten of onjuistheden. Het officiële reisadvies voor Zwitserland vind je op Nederlandwereldwijd.nl. Het Ministerie van Gezondheid van Zwitserlandbiedt allerlei informatie over alle regels en veiligheidsvoorschriften en ook het toerismebureau heeft een overzichtspagina vancorona in Zwitserland, evenals de diverse kantons. Zie je een fout, heb je een vraag of hebben we een update gemist? Mail dan naar onze redactie.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.