2 september 2020 door Thijs in Nieuws

Vanaf vrijdag 4 december 2020 kan er op en rond de Arlberg weer geskied worden. Op deze dag gaat het wintersportseizoen 20/21 van start in in Lech - Oberlech - Zürs en St. Anton - St. Christoph - Stuben.. Op basis van de huidige regels van de overheid en het feit dat gezondheid en veiligheid centraal staan, heeft men in Ski Arlberg corona richtlijnen opgesteld. In dit weblog een overzicht van de coronamaatregelen in Ski Arlberg.

Overzicht coronamaatregelen Ski Arlberg*

De Arlberg is een bergmassief tussen de Oostenrijkse deelstaten Vorarlberg en Tirol. Met 2811 meter is de Valluga de hoogste top van dit gebied en dat weten freeriders maar al te goed. Liefhebbers van off-piste skiën vinden hier uitstekende mogelijkheden en het pisteaanbod is behoorlijk pittig. Om van wintersportseizoen 2020/2021 een succes te maken, dienen de afstandsregels en mondkapjesplicht in acht te worden genomen. Hieronder een overzicht waar je tijdens je wintersport in Ski Arlberg rekening mee moet houden:

  • In gebouwen (kassa’s, skidepots, liftstations etc.) en wanneer je met meer dan één persoon van een skilift (sleeplift, stoeltjeslift, gondel, etc.) gebruik maakt, dien je een mondkapje te dragen.
  • Naast een mondkapje zijn ook buffs, bandana’s, skimaskers, sjaals en andere kledingstukken waarmee je mond en neus afdekt toegestaan als mond- en neusbeschermer.
  • In gebouwen (o.a. dal- en bergstations) komen informatiezuilen en -borden met informatie over de geldende coronamaatregelen. Voldoende handdesinfectiemiddelen zijn aanwezig.
  • Skiliften worden in Oostenrijk volgens de wet gezien als openbaar vervoer. Momenteel geldt er geen wettelijke verplichting om de passagierscapaciteit te verminderen indien de opgestelde coronamaatregelen worden nageleefd.
  • De indeling van de wachtrijen voor de skiliften wordt geoptimaliseerd en mond- en neusbescherming is hier verplicht.
  • Alle liftcabines, toiletten, kassa’s en andere openbare gelegenheden worden regelmatig gereinigd en gedesinfecteerd.
  • Bij medewerkers die contact hebben met gasten wordt voor aanvang van hun eerste werkdag een coronatest afgenomen. Ook vinden er regelmatig vervolgtests plaats. Daarnaast krijgen zij de instructie om een mondkapje te dragen.
  • De verkoop van skipassen via internet met ophaalboxen zal naar verwachting aan het begin van de winter mogelijk zijn. Ook worden er verkoopautomaten geplaatst. Gasten die in Ski Arlberg overnachten kunnen de skipas ook kopen bij een van de 250 accommodaties die skipassen verstrekken. Op deze manier hoopt men drukte bij de kassa’s te voorkomen.
  • Er wordt geadviseerd om contactloos te betalen (incl. smartphone wallets) bij de kassa’s.
  • Via de (regelmatig geactualiseerde) Ski Arlberg-APP worden pushberichten verstuurd met nuttige informatie.
Stoeltjeslift in skigebied Ski Arlberg


Meer informatie over Ski Arlberg

Ski Arlberg is één van de bekendste skigebieden van Oostenrijk. De skidorpen St. Anton am Arlberg, Lech am Arlberg en Zürs am Arlberg zijn aan elkaar verbonden door een skigebied met meer dan 300 kilometer aan pistes. Het skigebied valt met name in de smaak bij gevorderde skiërs, want het pisteaanbod is behoorlijk pittig. Wie het hele skigebied wil ontdekken kan de Run of Fame Arlberg skiën en ook Der Weisse Ring is een legendarische skiroute. De pistes van de Rendl en Warth - Schröcken zijn een stukje eenvoudiger en gemoedelijker. Freeriders hebben in Ski Arlberg de mogelijkheid om te heliskiën.

*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.