22 augustus 2020 door Thijs in Lijstje

Skiën of snowboarden in je eentje is ontzettend fijn op z’n tijd. Je hoeft met niemand rekening te houden en je kunt gaan en staan waar je wilt. Onder freeriders wordt wel eens gekscherend gezegd: “there’s no such thing as friends on a powder day”. Natuurlijk draait het tijdens wintersport ook om gezelligheid en samenzijn, maar af en toe een (mid)dagje alleen op pad kan zo fijn zijn! In dit weblog 10 redenen waarom alleen skiën zo fijn is.

#1. Je zit sneller weer in de lift

In je eentje ben je veel sneller door de wachtrij voor de skilift. Je vult makkelijker het laatste plekje in een stoeltje op en je hoeft in de rij geen rekening te houden met groepsgenoten. Er zijn zelfs skiliften die een speciale wachtrij hebben voor mensen die alleen skiën.

Alleen in de stoeltjeslift#2. Je zit regelmatig alleen in de lift

Alleen in de lift zitten is allesbehalve saai. Zo kun je in alle rust van het geweldige landschap genieten en hoef je niet verplicht mee te luisteren met de bijzondere gesprekken van anderen. Snuif de frisse berglucht op en laat je ogen over de besneeuwde bergen glijden. 

#3. Jij bepaalt hoe laat je komt en gaat

Met kinderen, vrienden of grote gezelschappen is van en naar de piste gaan vaak al een opgave op zich. Er is altijd wel iemand die iets is vergeten of die te laat komt. Wanneer je alleen gaat skiën, kun je gewoon de eerste lift pakken om pas laat in de middag via de dalafdaling weer naar beneden te gaan. Hoe overleef je een wintersport met je vriendengroep?

#4. Wachten op de piste is niet aan de orde

Wanneer je met een groep skiet, dien je rekening te houden met de minder ervaren skiërs. Hierdoor komt het vaak voor dat je aan de rand van de piste naar boven staat te turen waar iedereen blijft. Skiën draait om naar beneden kijken, niet naar boven ;-). Ook loop je bij alleen skiën niet het risico dat iemand een verkeerde afslag neemt. 10 dingen om te doen tijdens het wachten op de piste >

#5. Je voelt je alleen op de wereld

En als iemand een verkeerde afslag neemt, voel je al snel je mobiele telefoon in je borstzak trillen. De plannen moeten worden gewijzigd om iedereen weer bij elkaar te krijgen. Wie alleen onderweg is zet de telefoon op vliegtuigstand en is voor even onbereikbaar. Wanneer je dan ook nog het geluk hebt dat er bijna niemand in het skigebied is, waan je je alleen op de wereld.

Alleen skiën

#6. In alle rust aan je skitechniek werken

Wanneer je met beginners skiet, ben jij vaak degene die tips moet geven en die de groep bij elkaar houdt. Wanneer je een dagje met de echte cracks op pad bent, moet je alle zeilen bijzetten om ze bij te houden. In je eentje kun je in alle rust aan je skitechniek werken.

#7. Keer op keer je favoriete piste skiën

Iedereen heeft een favoriete piste. Het gezelschap waar je mee op wintersport bent heeft het na één afdaling op de brede, blauwe piste of zwarte, uitdagende helling wel gezien. Jij niet! Nu je alleen bent kun je keer op keer van je favoriete piste afdalen zonder dat iemand er iets van zegt.

#8. Jij bepaalt wanneer het tijd is voor een skibreak

Brr… je vingers vriezen eraf en het is nu toch echt tijd om even op te warmen. Je vrienden hadden bij deze koude, sneeuwrijke omstandigheden waarschijnlijk niet eens de piste op gegaan. Ook hoef je je niet aan gezamenlijke lunchtijden te houden en kun je gewoon het spitsuur in het bergrestaurant vermijden. You’re in charge!

Koffiestop skiën

#9. Je hebt de poeder voor jezelf

Wow! Je hebt een heerlijke ongeprepareerde skiroute ontdekt waar de poedersneeuw nog vrijwel ongerept is. Dit worden een paar fijne afdalingen! Wanneer je hier met meer mensen zou zijn, was deze helling binnen de kortste keren ‘verspoord’ en zouden er overal sneeuwbulten ontstaan.

#10. Alle tijd om te genieten!

Je staat op het hoogste punt van het skigebied en het uitzicht reikt zo ver je kunt kijken. De wind blaast zachtjes in je gezicht en de omstandigheden zijn perfect. Verse ribbels bevinden zich onder je ski’s en niemand die tegen je zegt waar je naartoe moet. Nog één keer diep ademhalen voordat je aan deze prachtige afdaling begint! De fijnste momenten die je als wintersporter meemaakt >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen