7 december 2019 door Florien in Lijstje

Wintersport is één van de fijnste vakanties die er bestaat. Iedere dag lekker actief bezig zijn en dat allemaal gezellig met vrienden, familie, partner of kids. Ieder jaar opnieuw zorgt deze vakantie voor een hoop fijne momenten. Juist die momenten zorgen ervoor dat we met pijn in ons hart teruggaan en ieder jaar opnieuw terugkeren naar de sneeuw. In hoeveel van deze fijne momenten herken jij jezelf?

#1. Het moment dat er weer geboekt kan worden

Sommige wintersporters leggen hun wintersportbestemming voor het volgende seizoen gelijk vast aan het einde van de wintersportweek, maar de meerderheid begint hier pas mee rond september. De zomervakantie is nog maar net voorbij of de eerste advertenties van wintersportbestemmingen poppen her en der weer op en de wintersportstemming wordt langzaam maar zeker aangewakkerd. De samenstelling van de wintersportgroep, de voorpret en het samen zoeken naar vakanties is ieder jaar weer een heerlijk moment. Ondanks dat het boeken van een wintersportvakantie vaak een hoop uitzoekwerk bevat en het af en toe echt geen pretje is, is het gevoel dat je straks weer met z’n allen op wintersport gaat echt onbeschrijfelijk.

 

#2. De eerste sneeuwval van het seizoen

Het moment dat de zomer in Nederland officieel voorbij is, is verschrikkelijk. Druilerig weer, harde windstoten en liters regen. Het liefst zouden we dat allemaal overslaan en direct beginnen aan de winter. Hoe dichter we bij die periode komen, hoe eerder het gaat sneeuwen en hoe eerder we weer op wintersport gaan. Het is dan ook een heerlijk moment als de eerste ‘witte beelden’ weer online verschijnen. Je houdt de sneeuwapps in de gaten en je meldt jezelf aan voor de snowalert van Snowplaza. Bij de eerste vlokken spring je een gat in de lucht van blijdschap.

#3. Shoppen voor je nieuwe wintersportcollectie

De wintersport komt steeds dichterbij, de wintersportspullen worden alvast van zolder gehaald en voor jou wordt het tijd om te shoppen. Is het dit jaar niet tijd voor een nieuwe skibril, skihelm, ski-outfit of materiaal? Op naar de skiwinkel en shoppen maar!

skiwinkel

#4. Wanneer de navigatie aangeeft dat je nog maar 20 km hoeft te rijden

Aan het begin van de reis zeggen jullie tegen elkaar: ‘Als dat ding nou eerst maar eens over de helft is…’ Als dat eenmaal het geval is, dan duren de laatste kilometers evengoed nog erg lang. Het moment dat de navigatie eindelijk aangeeft dat jullie nog maar 20 kilometer hoeven rijden, is dan ook echt ontzettend fijn. Nog heel even… en dan kun je eindelijk skiën! 15 mooie en herkenbare momenten tijdens de heenreis >

#5. Het moment dat de eerste witte bergen tevoorschijn komen

Bergen hebben iets magisch en dat is iets waar wij het hier allemaal over eens zijn. Het moment dat je na een lange autorit de eerste besneeuwde bergtoppen tevoorschijn ziet komen, is dan ook echt fantastisch. Hoe dichter je bij de wintersportbestemming komt, hoe witter de wereld en hoe meer dat kriebelige gevoel in je buik wordt aangewakkerd.

#6. Het moment dat je eindelijk op wintersport gaat

Met een beetje pech heb je bijna 365 dagen moeten wachten op de volgende wintersportvakantie. Wintersport is niet de meest goedkope vakantie en daarom zijn we niet allemaal in de gelegenheid om meerdere keren per jaar naar de Alpen te gaan. Als het moment van vertrek dan eindelijk is aangebroken, kun je echt niet wachten om de auto te starten en weg te gaan. Zo overleeft je auto de wintersport >

Auto in de sneeuw

#7. Het moment dat je ’s ochtends de gordijnen opendoet en er een dik pak sneeuw gevallen is

Geef maar toe, het eerste wat je doet als je op wintersport wakker wordt, is de gordijnen opzijschuiven en kijken of het die nacht gesneeuwd heeft. Er is dan ook geen fijner moment dan erachter komen dat er die nacht een dik pak sneeuw gevallen is. De bomen zijn wit en de auto's zijn bedekt onder een dikke laag sneeuw. Snel aankleden, snel ontbijten en heel snel naar de piste! Dat wordt op en top genieten!

#8. De eerste meters in de sneeuw

Als je eenmaal in jouw wintersportgebied bent aangekomen, dan kun je niet wachten om de eerste meters in de sneeuw te maken. Als het tegenzit moet je eerst een nachtje slapen, maar anders auto aan de kant, skikleding aan en op naar de piste. Eenmaal boven klik je je ski’s onder en kan het genieten beginnen. Vooral die eerste meters in de sneeuw zijn ieder jaar opnieuw weer heel erg bijzonder.

#9. Het moment dat de eerste Schnitzel, Pizza, Tartiflette of Kaasfondue voor je neus staat

Nergens smaakt een wintersportgerecht lekkerder dan op wintersport. De recepten zijn natuurlijk fantastisch voor thuis, maar de échte smaak van de Alpen, is door geen enkele thuiskok te evenaren. In de auto fantaseer je al watertandend over de eerste Schnitzel en als het moment eindelijk daar is, is het op en top genieten.

#10. Het moment dat het zonnetje begint te schijnen

Niets is zo veranderlijk dan het weer in de Alpen. Thuis is de lucht grauw, hangt er mist en ziet het er niet veelbelovend uit, maar eenmaal boven schijnt de zon en heb je nergens last van. Het moment dat het zonnetje begint te schijnen is fantastisch. Hoe koud het ook is, als de zon de hemel helderblauw kleurt, wordt je vanzelf warm. Geen slecht zicht en geen besneeuwde bril, maar op en top om je heen kijken en genieten van het uitzicht.

#11. De eerste warme choco met slagroom en Apfelstrudel

Voor warme choco met slagroom en een Apfelstrudel geldt hetzelfde als voor de typische wintersportgerechten. Ze smaken het lekkerst op wintersport. Een versgebakken warme Apfelstrudel met een flinke lepel vanillesaus en een hete mok choco met slagroom. De ultieme combinatie!

#12. De skischoenen mogen weer uit

Ben jij een skiër? Dan weet je waar ik het over heb. Niets is zo fijn dan die strakke skischoenen na een lange dag skiën eindelijk uit te kunnen doen. Wiebelen met je tenen en even je voeten strekken om ze vervolgens en een zacht paar winterschoenen te stoppen. Wat een bevrijding!

#13. Het gevoel wanneer je die extreem steile zwarte piste hebt overwonnen

Ook op wintersport maak je wel eens een verkeerde inschatting, waardoor je per ongelijk van een extreem steile zwarte piste af moet en er geen andere mogelijkheid is. Het kan ook zijn dat je zelf de beslissing hebt genomen en dat de piste van bovenaf toch een stuk steiler oogt dan verwacht. Met knikkende knieën sta je boven en met pijn in je buik begin je aan de afdaling. Eenmaal beneden viel het allemaal ontzettend mee en ben je onwijs trots op jezelf.

#14. Het horen van de eerste après-ski deuntjes

Als je rond een uur of 11 voor een korte chocopauze stopt bij een klein berghutje, dan hoor je de eerste deuntjes al van veraf door de speakers galmen. Vanzelf begin je mee te bewegen en krijg je een grote glimlach op je gezicht. Uitgerust en voldaan gaan jullie na een kwartiertje weer verder en als je dezelfde nummers rond een uur of 4 weer voorbij hoort komen, weet je dat je de middag af zult sluiten in de après-ski. Anton Aus Tirol, Cowboys en Indianen, Eisbären en ga zo maar door. Allemaal één groot feest! Après-ski hits 2020 >

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen