27 januari 2020 door Wendy in Bestemmingen

Het skigebied Zell am See - Kaprun beschikt over ruim 135 kilometer aan pistes, die zich bevinden op de Schmittenhöhe en de Kitzsteinhorn/Maiskogel. Ook kun je door de komst van de zellamseeXpress oversteken naar het Skicircus. Zell am See - Kaprun is bijzonder sneeuwzeker door de aanwezigheid van de Kitzsteinhorn gletsjer. Tijdens je verblijf in de regio Zell am See - Kaprun wil je natuurlijk geen hoogtepunten missen. Daarom zetten wij 10 dingen op een rijtje die je echt niet mag missen. 

#1. Drankje drinken bij de Ice Bar

Van januari tot half april vind je bij het Sonnendeck op de Kitzsteinhorn een Ice Bar. Dit is een iglo met een bar erin waar koude drankjes worden geserveerd. Daarnaast wordt er muziek gedraaid en kun je het bijzondere kunstwerk van ijs bewonderen. Ieder jaar ziet het er bij binnenkomst anders uit en is het sfeervol verlicht. 

#2. Een ritje maken in de jukeboxx

Je eigen muziek in de gondel afspelen, wie wil dat nu niet? Dit wordt werkelijkheid als je instapt in één van de jukeboxx gondels van de nieuwe ZellamseeXpress die je vanuit Viehhofen naar de Schmittenhöhe brengt. Kom je niet vanuit het dal, dan kun je via de Tannwaldabfahrt, rode pistenummer 21 naar het middenstation van deze lift skiën. Ook dan stap je met een beetje geluk in de jukeboxx gondel. 

Jukeboxx gondel
(Foto: © Schmittenhöhebahn AG)

#3. Avondskiën

Wie na een dag op de latten nog energie over heeft kan op dinsdag, donderdag en vrijdag ook in de avonduren skiën. Op deze avonden is de 1,5 kilometer lange Ebenbergpiste van 18.30 uur tot 21.00 uur geopend. Wanneer je de piste af skiet, heb je een prachtig uitzicht op Zell am See en de omringende bergtoppen. Wanneer je beschikt over een geldige skipas zijn hier geen extra kosten aan verbonden.

#4. Winter yoga

Tijdens de wintersport wordt er veel van je lichaam gevraagd. Je sport de hele dag terwijl je dit thuis hoogstwaarschijnlijk niet doet. Het is dan ook heerlijk om tussendoor even een moment van rust te pakken en hoe kun je dit nu beter doen dan met een lesje yoga. Te midden van deze mooie natuur doe je dit uiteraard niet binnen, maar doe je dit in de heerlijke frisse buitenlucht. Spreid je yoga matje maar uit en doe mee met een lesje yoga. Een bijkomend voordeel is dat yoga ook kan helpen tegen de spierpijn na het skiën.

yoga
(Foto: © Zell am See-Kaprun Tourismus)

#5. Funslope XXL

Bij het bergstation van de Hochmaisbahn op een hoogte van 1765 meter start de 1,3 kilometer lange Funslope XXL. Tijdens deze afdaling trotseer je onder andere tunnels, steile bochten, heuvels, bruggen en boxen. Daarnaast kun je onderweg ook nog highfiven en "geflitst" worden door de agent. Kortom, het is een afdaling waarbij jong (en oud!) zich heerlijk kunnen uitleven. 

#6. Een dagtrip naar het Skicircus

Dankzij de Ski Alpin Card kun je vanaf de winter van 2019/2020 ook met je skipas in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn skiën. Het is dan ook leuk om een echte dagtrip te maken. Ga vanaf de Schmittenhöhe via de zellamseeXpress of de skiroute naar Viehhofen en neem hiervandaan busnummer 7 naar het Skicircus. Voor de terugweg kun je vanuit het Skicircus blauwe piste nr. 168 nemen. Deze komt uit bij het dalstation van de zellamseeXpress.

#7. Balloonalps

Wie van 1 tot en met 9 februari 2020 in Zell am See is heeft geluk, dan zijn de Balloonalps in Zell am See. Gedurende deze dagen staat de bestemming in het teken van luchtballonnen. Wintersporters kunnen gedurende deze dagen luchtballonvaarten maken. Daarnaast wordt er op 5 februari 2020 de nacht van de luchtballon georganiseerd. Tijdens deze avond wordt er op de Lechnerberg bij de CityXpress een luchtballonnen show gegeven in samenwerking met de lokale skischolen. 

Balloonalps
(Foto: Zell am See-Kaprun Tourismus GmbH)

#8. Eten bij de Pinzgauer Hütte

Je zult je misschien afvragen waarom moet ik in de Pinzgauer Hütte eten, terwijl er genoeg andere leuke berghutten zijn op de Schmittenhöhe. Dat komt doordat dit niet zomaar een restaurant is. Voor dit restaurant ski je bij het dalstation van de Kapellenbahn een klein stukje naar beneden. Vervolgens kom je bij een kleine knusse berghut waar je heerlijk kunt eten. Dit klinkt misschien niet zo spannend, maar na het eten word je met een touw achter de sneeuwscooter naar boven gesleept om terug te keren naar het skigebied.

#9. Trass afdaling

De Trass afdaling vraagt heel wat van je uithoudingsvermogen, kracht en techniek. Deze lange afdaling op de Schmittenhöhe beschikt namelijk over een hellingspercentage van maar liefst 70% en is alleen voor ervaren wintersporters weggelegd. De afdaling begint rustig op blauwe piste nr. 1, maar gaat al snel over naar de lange zwarte piste nr. 14. Tijdens de 4150 meter lange afdaling overbrug je ongeveer 1000 hoogtemeters en zullen je benen goed aan het werk moeten.

Trass afdaling
(Foto: © Schmittenhöhebahn AG)

#10. Breng een bezoek aan de Tauern Spa

Niets is zo lekker als na het skiën heerlijk te ontspannen. Dit kun je het beste doen in de Tauern Spa in Kaprun. Hier kun je jezelf onderdompelen in één van de binnen- of buitenbaden. Daarnaast kun je hier ook genieten van verschillende massages en sauna's. Hierna ben je hierdoor weer helemaal ontspannen en kun je fris en fruitig beginnen aan je volgende skidag.


Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen