Skip to navigation Skip to main content

zellamseeXpress: verbinding met Skicircus een feit

In december 2019 is het eindelijk zo ver. Het dalstation van de zellamseeXpress zal dan in gebruik worden genomen. Dit betekent dat je vanaf komende winter gemakkelijk van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn naar de Schmittenhöhe in Zell am See kunt en andersom.

Verbinding Zell am See – Saalbach Hinterglemm 2019/2020

Op dit moment zijn ze op de Schmittenhöhe nog hard bezig met de laatste voorbereidingen om sectie 1 van de lift in december in gebruik te kunnen nemen. Inmiddels hangen alle gondels aan de kabel en worden de eerste testritten gemaakt. Ondanks dat de nieuwe lift de verbinding tussen Zell am See en het Skicircus mogelijk maakt, is het nog niet mogelijk om vanuit Viehhofen terug te skiën naar het Skicircus. Hiervoor moet je nog gebruik maken van skibus nummer 7. Hiervan kun je gratis gebruik maken op vertoon van de skipas. Vanuit het Skicircus is het via piste 168 wel mogelijk om naar Viehhofen te skiën.

Cijfers & feiten van de nieuwe 10-persoons Zell am See Xpress

Bergstation: Winkelstation Lengte: 535 m
Hoogte bergstation: 1120 m Hoogteverschil: 255 m
Snelheid: 6m/sec Tijd: ca. 02:42 min.
Gondelcapaciteit: 10-personen Capaciteit: 2800 pers./uur
Aantal cabines: 25 Plaats: Viehhofen

Nieuwe piste van 3,3 kilometer

In de winter van 2016 / 2017 werd sectie 2 van de zellamseeXpress al geopend. Hierbij was de bouw van het bergstation op 1920 meter en het middenstation boven Viehhofen op 1120 meter voltooid. Daarnaast werd de piste naar het middenstation aangelegd. Dit zorgde ervoor dat de oude afdaling die tussen 1930 en 1980 geopend was in ere werd hersteld. Deze rode afdaling heeft een lengte van 3,3 kilometer en halverwege de afdaling is het mogelijk om van de piste af te wijken om te kiezen voor de skiroute. Deze skiroute brengt je naar het Glemmtal.

7336 -  (2)
(foto: © SCHMITTENHÖHEBAHN AG)
(foto: © SCHMITTENHÖHEBAHN AG)


Lift van Viehhofen naar Skicircus

Om de oversteek makkelijker te maken zijn er plannen om in de nabije toekomst ook een lift te bouwen die het mogelijk maakt om van Viehhofen naar het Skicircus te gaan. Dit zal ervoor zorgen dan Zell am See - Kaprun en Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn uiteindelijk helemaal samengaan tot één groot skigebied.

Ski Alpin Card

Vanaf deze winter hebben de skigebieden al wel een gezamenlijke skipas, de Ski Alpin Card. Hiermee krijg je als wintersporter toegang tot het Skicircus, de Schmittenhöhe en de Kitzsteinhorn / Maiskogel. Dit houdt in dat je de beschikking krijgt over maar liefst 119 liften en ruim 408 kilometer aan piste.

7336 -  (3)
(foto: © SCHMITTENHÖHEBAHN AG)
(foto: © SCHMITTENHÖHEBAHN AG)

Skigebied Zell am See / Kaprun

Op dit moment biedt het skigebied Zell am See – Kaprun ruim 135 kilometer aan pistes. Deze pistes zijn echter niet volledig met elkaar verbonden aangezien de Schmittenhöhe en de Kitzsteinhorn / Maiskogel niet op elkaar aansluiten. Toch geven beide skigebieden voldoende mogelijkheden en zorgen ze voor voldoende afwisseling. Een echte aanrader voor de gevorderde skiër is de Trassafdaling op de Schmittenhöhe. Deze afdaling heeft een lengte van meer dan 4 kilometer en een klein deel heeft een hellingsgraad tot 70%. Verder wordt het gebied constant verder ontwikkeld. Zo wordt komende winter naast de verbinding met het Skicircus ook de verbinding tussen de Maiskogel en Kitzsteinhorn gerealiseerd. Hiervoor wordt namelijk de nieuwe lift 3K K-onnection op 30 november 2019 op de Kitzsteinhorn geopend.

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.