Skip to navigation Skip to main content

Zillertal Arena: nieuwe 10-persoons Stuanmandlbahn én après-ski bar in Gerlos

50783 - Zillertal Arena: nieuwe 10-persoons Stuanmandlbahn én après-ski bar in Gerlos (2)

Stilstand is achteruitgang. In de Zillertal Arena zal men niet snel achterover leunen om eens rustig een seizoen van de voltooide projecten te genieten. Iedere zomer worden er weer vernieuwingen doorgevoerd om het wintersportaanbod nog beter te maken. Voor wintersportseizoen 2019/2020 wordt in de Zillertal Arena het bergstation van de Rosenalmbahn in Zell am Ziller vernieuwd. Ook komt er komt een nieuwe 10-persoons gondel en après-ski bar in Gerlos.

10-persoons gondel Stuanmandlbahn in Gerlos

In de zomer van 2018 begon men al met de bouw van de nieuwe Stuanmandlbahn in Gerlos. Deze 10-persoons gondel gaat naar de top van de Isskogel (2264 m) en vervangt de oude 4-persoons stoeltjeslift uit 1998. Deze lift is een belangrijke verbinding voor het maken van een skitocht richting de pistes boven Zell am Ziller. De 10-persoons Stuanmandlbahn kan 2800 personen per uur vervoeren, wat een verdubbeling van de capaciteit betekent. Wachttijden moeten hierdoor tot de verleden tijd gaan behoren. Door de ligging van de lift, in het verlengde van de Dorfbahn II, wordt de Stuanmandlbahn ook wel Dorfbahn III genoemd. Het bergstation komt direct naast het bergstation van de Teufeltal-stoeltjeslift te liggen. Bovenop het bergstation van de Stuanmandlbahn komt een uitzichtplatform.

Cijfers & feiten van de nieuwe 10-persoons Stuanmandlbahn in Gerlos

Bergstation: Isskogel Lengte: 1509 m
Hoogte bergstation: 2283 m Hoogteverschil: 204 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 05:43 min.
Gondelcapaciteit: 10-personen Capaciteit: 2800 pers./uur
Aantal cabines: 51 Plaats: Gerlos

Vernieuwing bergstation Rosenalmbahn in Zell am Ziller

Het bergstation van de Rosenalmbahn boven Zell am Ziller wordt voor aanvang van wintersportseizoen 2019/2020 volledig vernieuwd. Voortaan hoef je, door de komst van roltrappen en liften, geen trappen meer op en af om in of uit de skilift te stappen. Wel zo comfortabel op skischoenen en zeer goed nieuws voor families met kleine kinderen. Op de plek waar eerst de pistenbully’s stonden geparkeerd, is ruimte vrijgekomen voor een skidepot, toiletten en lunchruimte.

Nieuwe après-ski bar in Gerlos bij de Fußalm

Bij het dalstation van de Fußalm X-Press komt een nieuwe gebouw dat onderdak biedt aan een restaurant en de garage voor de pistenbully’s. Om hier ook aan het eind van de wintersportdag voor gezelligheid te zorgen komt er ook een paraplubar, de vernieuwde Umbrella Bar. Zo zit je ook in dit deel van de Zillertal Arena straks weer goed voor gezellige après-ski.

50783 -  (2)
Betekent de nieuwe paraplubar op de Fußalm concurrentie voor de Cin Cin ;)?

Meer informatie over de Zillertal Arena

De Zillertal Arena is niet voor niets al jaren een populair skigebied. Je hebt hier de beschikking over 143 kilometer aan pistes die tot een sneeuwzekere hoogte van 2500 meter reiken. Er zijn pistes voor ieder niveau en door het uitgestrekte karakter kun je heerlijke skitochten maken. Zell am Ziller, Gerlos en Königsleiten zijn stuk voor stuk skidorpen met een eigen karakter, waardoor ieder type wintersporter zich hier thuis voelt. 10 redenen voor een wintersport in de Zillertal Arena >

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.