Skip to navigation Skip to main content
11329 - 10 redenen voor een wintersport in de Zillertal Arena (1)
© Zillertal Arena

De Zillertal Arena behoort al jaren tot de populairste skigebieden van Oostenrijk. Iedere winter trekken er weer hordes Nederlandse wintersporters naar de dorpen Gerlos, Zell am Ziller, Wald im Pinzgau en Königsleiten. Het skigebied heeft vele fans die hier jaarlijks weer terugkeren. Maar waarom gaan wij eigenlijk zo graag naar de Zillertal Arena? Het skigebied is prachtig en de après-ski is gezellig, maar dat vind je op wel meer plekken in de Alpen. Er zijn echter veel meer dingen die dit skigebied van andere hen onderscheiden. In dit weblog vind je 10 redenen voor een wintersport in de Zillertal Arena.

#1. Grootste skigebied van het Zillertal

De Zillertal Arena is met 143 km en 52 liften het grootste skigebied van het Zillertal. Het skigebied reikt tot boven de 2500 meter, waardoor sneeuwzekerheid is verzekerd. Ieder type skiër kan hier uit de voeten, van beginner tot expert. Het skigebied is behoorlijk wijds, waardoor je hier heerlijke dagtochten kunt skiën. De vele extra’s zoals funparks, slalomparcours en videopistes maken dat je je hier nooit verveelt.

#2. Oostenrijks langste afdaling

De Zillertal Arena beschikt over de langste dalafdaling van Oostenrijk. Vanaf de top van de Übergangsjoch (2500 m) ligt er een 10 kilometer lange (zwarte) piste met 1930 hoogtemeters voor je klaar. De afdaling richting Zell am Ziller staat te boek als de ‘hoogtemetervreter Tour’. Deze afdaling mag je zeker niet missen tijdens een wintersport in de Zillertal Arena.

11329 -  (4)
Prachtige lange afdelingen in de Zillertal Arena (Foto: © Zillertal Arena)
Prachtige lange afdelingen in de Zillertal Arena (Foto: © Zillertal Arena)

#3. Accommodaties aan de piste

In de Zillertal Arena heb je de mogelijkheid om aan de piste te overnachten. Königsleiten is een chaletdorp met tal van accommodaties aan de piste. De afdalingen van de Gerlosplatte of Köningsleitenspitze bevinden zich binnen handbereik. Wel de gezelligheid van het nabijgelegen Gerlos, maar niet de uitbundige après-ski? Königsleiten! Liever wat meer rust? Kies dan voor het nabijgelegen Wald im Pinzgau.

#4. De après-ski van Gerlos

Zeg je Gerlos, dan zeg je après-ski! Deze Nederlandse enclave staat bekend om het hoge feestgehalte. Talloze landgenoten komen hier iedere winter weer naar toe om te feesten en een beetje om te skiën. De Cin Cin is een begrip in Gerlos en ver daarbuiten. Bereid je hier voor op Hollandse après-ski en zing mee met de hits van Jan Smit en Gerard Joling. Na sluitingstijd gaat het door tot in de vroege uurtjes aan de overkant van de straat in de Country Club.

11329 -  (5)
Aan après-skimogelijkheden geen gebrek! (Foto: © Zillertal Arena)
Aan après-skimogelijkheden geen gebrek! (Foto: © Zillertal Arena)

#5. Moonlight Skiing

Een gezellig diner in een berghut en na afloop een onvergetelijke afdaling bij volle maan? In de Zillertal Arena is het mogelijk! ‘Moonlight Skiing & Dinner’ vindt vier keer plaats van januari tot april 2020. Om 16.00 uur neem je de Dorfbahn in Königsleiten richting bergrestaurant Gipfeltreffen omhoog. Na een heerlijk diner daal je af richting Gerlos, waar je middels een shuttleservice terug wordt gebracht naar Königsleiten.

#6. Authentieke skihutten

De Zillertal Arena beschikt over vele gezellige berghutten waar je heerlijk kunt eten en van het uitzicht kunt genieten. Tiroler gastvriendelijkheid, traditionele gerechten en een zonnige ligging zijn hier gemeengoed. Aanraders zijn de Kreuzwiesenalm, Lamarch Alm en Rosi's Schnitzelhütte.

#7. Goodmorning Skiing in maart

Vind jij het ook zo fijn om ’s morgens als eerste op de piste te staan? Tijdens het ‘Good Morning Skiing’ vanaf maart, gaan er enkele liften al om 06.55 uur open. In het voorjaar van 2020 vindt dit 2 keer per week over een periode van vier weken plaats. Een viertal bergrestaurants openen ook extra vroeg, zodat je je op de berg tegoed kunt doen aan een uitgebreid ontbijt.

11329 -  (6)
Prachtig uitzicht op de toppen van de bergen! (Foto: © Zillertal Arena)
Prachtig uitzicht op de toppen van de bergen! (Foto: © Zillertal Arena)

#8. Word een Arena Champion

Verspreid door de Zillertal Arena liggen diverse SkiMovie pistes (5), snelheidsafdalingen (4) en fotopoints (5). Wanneer je je op 6 van deze 14 plekken vast laat leggen, sleep je automatisch je eigen Champions Book in de wacht. In dit digitale fotoalbum zijn je prestaties gebundeld om thuis nog eens rustig naar te kijken.

#9. Op de foto met FUNty

FUNty is de mascotte van de Zillertal Arena en ziet er op toe dat de kinderen een zorgeloze wintersport beleven. De gele olifant is niet alleen in het kinderland te vinden, ook in andere delen van de Zillertal Arena kom je hem tegen. Zo kun je bijvoorbeeld met FUNty op de foto gaan met op de achtergrond een schitterend panorama.

11329 -  (7)
Mascotte FUNty is overal te vinden in de Zillertal Arena (Foto: © Zillertal Arena)
Mascotte FUNty is overal te vinden in de Zillertal Arena (Foto: © Zillertal Arena)

#10. Voordelige aanbiedingen

In de Zillertal Arena vind je vele verschillende accommodaties. Kies jij voor een hotel midden in het centrum van Gerlos, of ga je toch voor een rustiger gelegen appartement in Königsleiten. In dit skigebied is er voor ieder wel wat wils! Momenteel profiteer je van voordelige aanbiedingen op een wintersport in de Zillertal Arena.

Winter Female Author 3

Over Mandy

Mandy is sinds een paar jaar hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.