29 oktober 2020 door Thijs in Skigebieden onder de loep

De Hörnerdörfer is een uitstekende bestemming voor een wintersport in Zuid-Duitsland. Je hebt hier de keuze uit vijf verschillende skigebieden die rond diverse gemoedelijke dorpjes liggen. Daarnaast zijn de Hörnerdörfer uitstekend bereikbaar, liggen de prijzen hier nog ouderwets laag en worden de voorzieningen steeds moderner. In dit weblog nemen we de vijf skigebieden van de Hörnerdörfer onder de loep.

Wintersport in de Hörnerdörfer

Op iets minder dan 800 km rijden van Utrecht liggen de Allgäuer Hörnerdörfer. De belangrijkste dorpen van de Hörnerdörfer zijn Fischen im Allgäu, Bolsterlang, Obermaiselstein, Balderschwang en Ofterschwang. Hier gaat het leven in tegenstelling tot in veel andere wintersportregio’s nog een versnellinkje lager. Fischen staat te boek als kuuroord en heeft tal van wandelroutes en een historische binnenstad te bieden. Ofterschwang heeft uitdagende pistes en hier wordt vrijwel iedere winter een World Cup alpineskiën georganiseerd. Langlaufers voelen zich thuis in Obermaiselstein en Bolsterlang is geliefd bij families. Balderschwang staat te boek als het ‘Siberië van Beieren’ en is relatief sneeuwzeker.

6-daagse HörnerSchnee(S)paß skipas: € 182,50 (volwassene)
6-daagse HörnerSchnee(S)paß skipas: € 91,50 (kind)

Klik op de pistekaart om deze te vergroten

Skigebied Hörnerbahn – Bolsterlang

De Hörnerbahn in Bolsterlang is een familievriendelijk skigebied dat over 17 kilometer aan pistes beschikt. Het compacte skigebied reikt tot een hoogte van 1700 meter en spreekt ieder type skiër aan. Vanaf het bergstation van de 6-persoons gondel heb je een geweldig uitzicht op de Allgäuer- en Lechtaler Alpen. Leren skiën doe je bij de sleepliften in het dal die enkele perfecte oefenweides ontsluiten. Voor ervaren skiërs zijn er meerdere uitdagende skiroutes (1, 10, 11 en 7). Een ander ‘hoogtepunt’ van Skigebied Hörnerbahn – Bolsterlang is de 7 kilometer lange wandelroute. Dit is de hoogstgelegen wandelroute van de Allgäu en onderweg kom je langs Berghaus Schwaben (1500 m), waar je heerlijk kunt pauzeren.

Skipas Hörnerbahn 1 dag: € 43,- (volwassene)
Skipas Hörnerbahn 1 dag: € 20,- (kind)

Klik op de pistekaart om deze te vergroten

Skigebied Stinesser - Fischen

De pistes van skigebied Stinesser liggen direct aan de rand van Fischen. Het pisteaanbod en de ligging maken van Stinesser het ideale skigebied voor beginners en families. In de Lifstadl ben je aan het goede adres voor lokale specialiteiten en er is een veelzijdig activiteitenaanbod. Zo kun je hier bijvoorbeeld avondrodelen op vrijdagavond en is er op maandag- en woensdagavond de mogelijkheid om te avondskiën. Skigebied Stinesser beschikt over een handjevol pistes, twee sleepliften, één kinderlift en één lopende band.

Skipas Stinesser 1 dag: € 19,50 (volwassene)
Skipas Stinesser 1 dag: € 14,- (kind)

Klik op de pistekaart om deze te vergroten

Skigebied Gunzesried – Ofterschwang

Het skigebied op de Ofterschwanger Horn (1406 m) heeft ieder type wintersporter wel iets te bieden. Je hebt hier net geen 20 kilometer aan pistes tot je beschikking. De afdalingen variëren in karakter, van heerlijk glooiend tot behoorlijk steil. Om de pistes in goede conditie te kunnen houden, kan 90% van het pisteaanbod van kunstsneeuw worden voorzien. Ski over de heerlijke familiepiste in het Gunzesrieder dal of waag je aan de uitdagende World Cup afdaling. Vrijwel jaarlijks wordt hier een wereldbeker skiën voor vrouwen georganiseerd. Daarnaast biedt het skigebied zeven verschillende berghutten, moderne liften, rodelbaan, wandelroute en langlaufloipes. Skigebied Gunzesried is misschien wel het meest veelzijdige skigebied van de Hörnerdörfer.

Skipas Gunzesried 1 dag: € 43,- (volwassene)
Skipas Gunzesried 1 dag: € 20,- (kind)

Klik op de pistekaart om deze te vergroten

Skigebied Grasgehren Riedbergerhorn – Obermaiselstein

Door de sneeuwzekere ligging is op de Grasgehren en Riedbergerhorn bij Obermaiselstein een skiseizoen mogelijk van december tot april. Je hebt hier acht liften tot je beschikking die pistes tussen de 1400 en 1700 meter ontsluiten. De Grasgehren en Riedbergerhorn zijn niet met elkaar verbonden, maar met de gratis skibus doe je er 10 minuten over om van dalstation naar dalstation te gaan. Skigebied Grasgehren beschikt over een ski- en snowboardcross waar in het verleden internationale wedstrijden zijn georganiseerd. De pistes van de Riedbergerhorn liggen boven de Pass-Stüble (1050 m).

Skipas Grasgehren 1 dag: € 29,- (volwassene)
Skipas Grasgehren 1 dag: € 17,- (kind)           

Klik op de pistekaart om deze te vergroten

Skigebied Balderschwang

Het skigebied van Balderschwang is met 40 kilometer aan pistes niet alleen de grootste van de Hörnerdörfer, maar zelfs één van de grootste van Duitsland! In Balderschwang is het ¾ jaar winter en ¼ jaar koud, werd er in 1836 geschreven over het dorp. Er valt hier bovengemiddeld veel sneeuw, maar gelukkig kan 70% van het pisteaanbod ook van kunstsneeuw worden voorzien. 13 skiliften, 8 gemoedelijke skihutten, twee snowparks, freeridemogelijkheden, een avondpiste en een rodelbaan maken van skigebied Balderschwang in Hochallgäu een ideaal skigebied.

Skipas Balderschwang 6 dagen: € 171,- (volwassene)
Skipas Balderschwang 6 dagen: € 78,- (kind)

Klik op de pistekaart om deze te vergroten

Meer informatie over de Hörnerdörfer

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen