Skip to navigation Skip to main content
Ofterschwang
© HörnerDörfer
Duitsland

Skigebied Ofterschwang-Gunzesried

Ofterschwang-Gunzesried in het kort

 • Hoogte: 864 - 1406 meter
 • Familieskigebied in de Allgäu
 • Prachtige wandelroute op hoogte
 • Ski zeker de zwarte World Cup piste

De ruim 18 pistekilometers van het skigebied Oferschwang-Gunzesried liggen verspreid over de flanken van de 1406 meter hoge Ofterschwanger Horn in de Zuid-Duitse Allgäu. Vanuit Ofterschwang (864 m) en Gunzesried (889 m) heb je toegang tot de pistes. Beide dorpen liggen elk in een ander dal en daarom wordt Ofterschwang-Gunzesried ook wel het twee-dalen-skigebied genoemd. Het is een ideale bestemming voor zowel families als rustzoekers.

Familieskigebied Ofterschwang-Gunzesried

Ofterschwang-Gunzesried biedt voor ieder wat wils, maar is vooral geliefd bij families met kinderen. Met 18 km aan pistes is het skigebied niet groot en lekker overzichtelijk. Het piste-aanbod is veelzijdig en veelal heerlijk breed, met vooral makkelijke en middelzware afdalingen. Echt moeilijk wordt het hier niet snel. Kinderen skiën gratis tot vijf jaar en leren hun eerste bochten draaien in het kinderland bij het bergstation van de Weltcup-Express. Skilessen worden aangeboden door Skischule Ofterschwang bij het dalstation in het gelijknamige dorp en Mika’s Skischule bij het dalstation in Gunzesried. Uiteraard hoeven ook gevorderde skiërs zich niet te vervelen tijdens een wintersport in Ofterschwang-Gunzesried. De zwarte World Cup piste is een tip en ook zijn er een paar mooie skiroutes mogelijk.

Afbeelding - Slopes Map 1 - Ofterschwanger Horn

Ofterschwang-Gunzesried - 18 km

Open
 • Blauw 5 km
 • Rood 10 km
 • Zwart 3 km

Berg: 130 cm

Dal: 60 cm

 • Sleepliften 3
 • Stoeltjesliften 2
 • Gondels 2
 • Treinen 0
 • Gletsjer Nee
 • Capaciteit 10430 p/uur
Afbeelding - Slopes Map 1 - Ofterschwanger Horn

Winterwandelen in het dal en op de berg

Een wintersport in skigebied Ofterschwang-Gunzesried is leuk voor skiërs en niet-skiërs. De omgeving nodigt uit tot wandelen en dat kan zowel in het dal als op de berg, dicht bij de pistes. Vanaf de bergstations van de Weltcup-Express en Ossi-Reichert-Bahn start een mooie rondwandeling van 2,5 km. In een uur tijd wandel je op 1300 meter hoogte op een geprepareerd wandelpad met uitzicht op de winterse bergomgeving. Voor gezinnen is de wandeling in combinatie met rodelen een tip. De afdaling van het berg- naar het middenstation van de Ossi-Reichert-Bahn is ongeveer 1 km lang. Verschillende verhuurbedrijven bieden sleeën aan.

Eén skipas, vijf skigebieden, 85 km aan pistes

18 km aan pistes is niet heel veel. Wie op zoek is naar meer, kan kiezen voor de HörnerSchnee(S)pass. Deze skipas is verkrijgbaar vanaf drie dagen of meer en biedt toegang tot alle vijf de skigebieden in de regio Hörnerdörfer. Naast skiën in Ofterschwang-Gunzesried kun je ook de pistes van Hörnerbahn Bolsterlang, Fischen, Skiparadies Grasgehren Riedbergerhorn en Skigebiet Balderschwang verkennen. Met de gratis skibus kun je eenvoudig heen en weer pendelen.

Fotogalerij van Ofterschwang-Gunzesried

Ofterschwang
© HörnerDörfer
Faciliteiten
Aantal Pisterestaurants 6
Skidepot bij het dalstation
Prijs skidepot per dag
Gratis parkeren bij het dalstation
Prijs parkeren per dag
Freestyle & Freeride in Ofterschwang-Gunzesried
Funparks
Halfpipe
Quarterpipe
Boxes
Rails
Tables
Boardercross
Kickers
Freeride toegestaan
Freeride-zone
Skipasprijzen Ofterschwang-Gunzesried - Laagseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Hörnerschneepass
Kinderen EUR 91,50
Volwassenen EUR 182,50
Gratis tot 5 jaar
Skipasprijzen Ofterschwang-Gunzesried - Hoogseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Hörnerschneepass
Kinderen EUR 91,50
Volwassenen EUR 182,50
Gratis tot 5 jaar