31 maart 2019 door Thijs in ColumnLijstje

Iedereen moet lekker doen en laten waar hij of zij zelf zin in heeft tijdens het skiën. Je hoeft echt niet het nieuwste materiaal te hebben of over de mooiste techniek te beschikken om heerlijk te kunnen skiën. Sommige dingen zal ik echter nooit begrijpen. Waarom zou je jezelf een van de tien onderstaande dingen aandoen?

#1. Geen helm dragen

Een skihelm beschermt je hoofd bij valpartijen en ongewenste contacten. Waarom zou je geen helm dragen? De pasvorm is prima, het is echt niet te heet en je hoofd is volledig beschermd. Van mij mogen ze het verplichten om een helm te dragen op de piste!

Altijd een skihelm dragen
Ik zou nooit meer zonder skihelm de piste op gaan


#2. Geen skiles nemen

Een piloot krijgt ook eerst vliegles voordat deze zelfstandig een vliegtuig mag besturen. Wees niet eigenwijs en neem tijdens je eerste wintersport gewoon skiles. Zo vorm je geen gevaar voor anderen en krijg je de techniek op de juiste manier aangeleerd door een professional. Skitechniek: wat kun je verwachten van je eerste skiles?

#3. Een witte outfit dragen

Doe het niet! Je bent niet alleen vrijwel niet zichtbaar op de piste, het is ook gewoon niet schoon te houden. Alleen voor militairen in de sneeuw is het geoorloofd om wit te dragen.

#4. Met kids van de zwarte piste af

Kinderen maken snel progressie op ski’s, maar neem ze ook tegen hun enthousiasme in bescherming. Ga geen piste met ze af die ze tijdens de skiles niet hebben gedaan en vermijd de zwarte piste. Anders is de lol er straks snel af bij ze!

Wacht nog een paar jaartjes voor je je kinderen mee de zwarte piste af neemt

#5. Niet opschuiven en aansluiten in de lift

Je kent ze wel, van die wintersportgroepen die hoe dan ook met elkaar in de lift moeten zitten. Schuif gewoon netjes aan, zodat iedereen zo snel mogelijk weer bovenaan de lift staat. Direct naast de deur van een gondeltje blijven zitten en niet doorschuiven kan bij mij ook geen goedkeuring wegdragen.

#6. Te veel drinken tijdens de lunch

Zo’n Weissbier bij de lunch is natuurlijk hartstikke lekker en moet zeker kunnen. Maar in de auto stap je ook niet wanneer je te veel hebt gedronken. Houd het bij één drankje en vorm op de piste geen gevaar voor jezelf en anderen

#7. Een Germknödel bestellen

Dan staan er zo-veel lekkere dingen op het menu van de berghut en dan bestel je een.. Germknödel. Zo’n grote witte deegbol in een plas vanillesaus met een lading as eroverheen. Ik zal nooit begrijpen dat mensen dit lekker vinden.

Germknödel met vanillesaus
Ik begrijp niet dat mensen dit lekker vinden

#8. Afval achterlaten op de piste

Als je zo nodig een sigaret wilt roken in de lift, ruim deze dan ook zelf op. Als je ziet hoeveel peuken en afval er aan het eind van de winter weer onder de sneeuw vandaan komt schrik je je dood.

#9. Advies van personeel niet opvolgen

Het personeel in de skigebieden is er (onder andere) voor de veiligheid van jou en mij. Volg hun aanwijzingen altijd op en ga niet eigenwijs lopen doen. Lawinewaarschuwingen, afgesloten pistes en stilstaande liften zijn écht niet voor niets.

#10. Pisteregels niet respecteren

Iedere skiër en snowboarder zou op de hoogte moeten zijn van de pisteregels. Dat komt de veiligheid op de piste alleen maar ten goede! Wanneer we ook nog de ongeschreven regels op de piste in ons achterhoofd houden wordt de sfeer in de skigebieden alleen nog maar beter!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen