7 juni 2012 door Roosmarijn in 'Skigebieden onder de loep', Algemeen''

Wintersport Scandinavië

In mijn Noorwegen en Zweden. Noorwegen is het populairdere wintersportland van de twee. Zowel onder de Scandinaviërs zelf als onder de Nederlanders. Zweden is een goedkoper wintersportland met uitstekende voorzieningen. In dit blog zal ik het enorme Finland bespreken en het kleinere, maar dichter bij huis gelegen, Denemarken. Ook twee prachtige wintersportlanden, waarvan een duidelijk de meeste mogelijkheden biedt. Wintersporten in Scandinavië, een bijzondere ervaring.

Rendiertocht

Finland

Het is niet het meest voor de hand liggende wintersportland, maar niets is minder waar. De zeer hoge sneeuwzekerheid zal er toe leiden dat je een perfecte vakantie in de sneeuw zal beleven. Een groot deel van het land ligt boven de poolcirkel en het land kent erg lange winters. In het Noordelijke deel van Finland ligt Lapland. Lapland is het noordelijkste deel van Europa en strekt zich uit over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. In Lapland kun je nog tot ver in april genieten van de sneeuw. In Finland kun je prachtige huskytochten maken, langlaufen door het natuurschoon of overnachten in een ijshotel. De meeste huisjes en hotels beschikken over een sauna. Dus na een lange wintersportdag kun je je heerlijk onderdompelen in een echte Finse sauna. De echte waaghalzen nemen daarna natuurlijk een duik in de sneeuw!

Skigebieden in Finland

De vele skigebieden in Finland zijn erg variërend. In het noorden vind je de hoogste bergen en dus ook grotere en langere pistes. In het midden van Finland valt over het algemeen de meeste sneeuw. Dus als je wilt genieten van verse poedersneeuw, dan bieden de skigebieden in midden-Finland uitkomst. De pistes zijn meestal niet druk en de kleinschaligheid van veel gebieden maakt de gebieden tot een perfecte locatie voor gezinnen. In het midden en in noorden zijn de grotere skigebieden te vinden. Eén hiervan is het Salla Ski Resort welke vooral erg geschikt is voor langlaufers, zij kunnen genieten van 110 kilometer loipes. Het skigebied zelf telt 15 pistes. 170 Kilometer boven de poolcirkel ligt het Sirkka skigebied, één van de grootste skigebieden van Finland. Een uitstekend gebied voor ieder type wintersporter. Langlaufers kunnen zich vermaken op de 230 kilometer aan langlauf routes, ook activiteiten als sneeuwscooter rijden en ijsvissen zijn erg populair. Het grootste skigebied van Finland is Ylläsjärvi - Ylläs met 61 pistes, funparks, off piste mogelijkheden en afdalingen voor ieder niveau.

Langlaufen in Finland

Aan langlaufmogelijkheden geen gebrek in dit prachtige land. Het land kent vele langlaufroutes en deze banen zich een weg door de prachtige Finse natuur langs gezellige barretjes/huisjes. Ook is het in de avond mogelijk om te langlaufen vanwege veel verlichte loipes. Finland kent duizenden kilometers aan langlaufloipes en zijn geschikt voor elk niveau. De grootste en bekendste langlaufgebieden van Finland liggen rondom de steden Kemi, Kuusamo en Kuapio.

Wintersport Finland

Winteractiviteiten in Finland

Een aantal activiteiten zijn hier boven al aan de orde gekomen, toch kent Finland nog veel meer leuke activiteiten waardoor jij een uitstekende sneeuwvakantie in Finland zal beleven. Op de meren, in voornamelijk midden Finland, kun je uitstekend schaatsen. Een aanrader is een tocht van 35 kilometer op de mooiste en langste schaatsbaan van Finland, tussen de eilanden van het Linnansaari nationaal park. Op het natuurijs zal je genieten van de prachtige stille winter, verblijven kun doe je in een vakantiehuis langs de baan. Een echte Finse activiteit is een rendiersafari. Je kunt in Finland verschillende tochten per rendierslee boeken. De tochten zullen je wederom door de prachtige natuur leiden. Andere activiteiten kunnen sneeuwscooter rijden en een sledetocht met husky’s zijn.

Wintersport in Denemarken

Denemarken is het Scandinavische land waar je niet al te veel moet verwachten op het gebied van skiën en snowboarden. Dit komt mede door de lage sneeuwzekerheid en het vlakke landschap. Maar mocht er genoeg sneeuw liggen in Denemarken dan is dit land prima geschikt wanneer je alleen al van het winterlandschap wil genieten. Je kunt hier prachtige wandeltochten maken door de bossen en langs het water. Als de meren bevroren zijn dan kan er geschaatst worden. In de wintermaanden zijn er gezellige kerstmarkten waar allerlei lekkernijen te halen zijn.

En? Ben jij al enthousiast geworden om een keer te gaan wintersporten in Scandinavië?

Finland

Roosmarijn is opgegroeid met wintersport. De ultieme wintersport bestaat voor haar uit verse sneeuw, op z’n tijd de zon, après-ski en veel eten. Je vindt Roosmarijn zowel op als naast de piste en het liefst is zij in Oostenrijk op pad.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen