Skip to navigation Skip to main content
Winter Female Author 2

Over Roosmarijn

"Ik ben met wintersport opgegroeid"

Wintersport is iets waarmee ik ben opgegroeid. Als klein meisje was ik samen met mijn familie elke kerstvakantie in Oostenrijk te vinden en ook regelmatig in de zomer. Ons vakantiehuisje stond bij de boer op het erf en met tien minuten lopen stonden we op de piste. Tijdens deze periode is mijn enthousiasme voor wintersport ontstaan. ’s Morgensvroeg was ik al op de piste te vinden en aan het einde van de middag werd er in de sneeuw gespeeld. In de avond werd er gezellig met zijn allen gegeten en werden er spelletjes gespeeld in de Stube.

Verheugen op het lekkere eten

In de loop der jaren is er niks veranderd aan mijn enthousiasme voor wintersport. Wij reizen nog jaarlijks af naar Oostenrijk en verblijven tegenwoordig bij het appartementencomplex van mijn familie. In de weken voorafgaand aan deze reis kan ik mij alweer verheugen op de grillwurstl, germknödel en de vele sneeuw die komen gaat. Hoewel ik echt wel een keer een groene winter heb meegemaakt, waardoor ik met mijn snowboard op mijn rug naar boven moest klimmen om nog een beetje van de sneeuw te genieten, mag dit de pret niet drukken voor de sfeer die een wintersportvakantie biedt.

Verse sneeuw

De ultieme wintersport voor mij is veel maar vooral verse sneeuw, op zijn tijd de zon, après-ski en veel eten. Ik ben actief zowel op de piste als buiten de piste en met ’s nachts snowboarden heb ik inmiddels ook kennis gemaakt. Oostenrijk blijft mijn favoriete wintersportland vanwege de gezelligheid, de gastvrijheid, de mooie uitgestrekte skigebieden en het lekkere eten.