25 januari 2019 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Veel wintersporters vinden het prettig om in eigen taal skiles te krijgen. Vragen stellen gaat gemakkelijk en er ontstaan geen onduidelijkheden. Er zijn tal van skigebieden in de Alpen waar Nederlandssprekende skileraren en skileraressen in dienst zijn. Boek je deze lessen vooraf bij CheckYeti, dan is de kans groot dat je in eigen taal skiles kunt volgen. In dit weblog heb ik 7 bestemmingen in Oostenrijk met Nederlandssprekende skileraren op een rijtje gezet.

#1. Saalbach-Hinterglemm

De dorpen Saalbach en Hinterglemm worden vaak samen genoemd en zijn beide onderdeel van skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Je hebt hier toegang tot 270 km aan pistes en daarvan is het merendeel blauw (140 km). Ideaal voor beginners, maar uiteraard is er ook voldoende uitdaging voor gevorderden. Het Skicircus is een leuke bestemming voor ieder type wintersporter. Of je nou komt voor de heerlijke pistes en gezellige berghutten, de familievriendelijkheid of de feestelijke après-ski.

Boek hier skiles met Nederlandssprekende skileraren in Saalbach-Hinterglemm >

Blauwe piste met uitzicht op het dal van Saalbach

#2. Flachau

Flachau is één van de dorpen in skigebied Snow Space Salzburg (Salzburger Sportwelt). Het dorp ligt dichtbij de snelweg en is daardoor gemakkelijk bereikbaar. Flachau is een leuke bestemming voor vriendengroepen, maar ook voor families met kinderen. Er zijn tal van faciliteiten voor de allerkleinste skifanaten, zoals de Bobo Mini Club, funslopes en fotopunten. Daarnaast is skiën in het weekend extra voordelig voor families, dankzij Junior Weekend Discount.

Boek hier skiles met Nederlandssprekende skileraren in Flachau >

#3. Westendorf

Westendorf is samen met 8 andere dorpen onderdeel van skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Dit sfeervolle dorp is een populaire bestemming bij Nederlandse wintersporters. Je hebt hier toegang tot ruim 280 km aan pistes. Er zijn mooie skitochten mogelijk, waaronder de 3 Best of SkiWelt skitochten. Westendorf biedt veel faciliteiten voor families met kinderen van alle leeftijden. Er zijn veel Nederlandssprekende skileraren en die maken er elke dag weer een feestje van.

Boek hier skiles met Nederlandssprekende skileraren in Westendorf >

Piste met wintersporters in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

#4. Ehrwalder Alm

Ehrwalder Alm is onderdeel van de Tiroler Zugspitz Arena en biedt ruim 25 km aan pistes. Het merendeel van de afdalingen is blauw (17 km) en dat maakt dit een ideale bestemming voor beginners. Je kunt heerlijk oefenen op de glooiende pistes en zelfs de dalafdaling is niet al te moeilijk. Ideaal aan Ehrwalder Alm is dat het skigebied vlakbij de grens met Duitsland ligt en daardoor relatief makkelijk bereikbaar is.

Boek hier skiles met Nederlandssprekende skileraren in Ehrwalder Alm >

#5. Lech am Arlberg

Lech am Arlberg is onderdeel van het grootste skigebied van Oostenrijk: Ski Arlberg. Je hebt hier toegang tot ruim 300 km aan pistes van verschillende niveaus. Het merendeel van de afdalingen is rood en blauw en daarmee geschikt voor ieder type wintersporter. Of je nou kiest voor skilessen voor kinderen, beginners of gevorderden, alles is mogelijk. Wel is aan te raden om de skilessen vooraf te boeken, in verband met de beschikbaarheid van Nederlandssprekende skileraren.

Boek hier skiles met Nederlandssprekende skileraren in Lech am Arlberg >

#6. St. Johann in Tirol

St. Johann in Tirol is een ideale bestemming voor families met kinderen. Deze gemoedelijke bestemming deelt samen met buurdorp Oberndorf een skigebied met 43 km aan pistes. De allerkleinsten worden begeleid door mascotte Valle in het kinderland, terwijl de oudere kids de rest van de pistes verkennen. Kun jij als volwassene wel al goed skiën? Ontdek de fijne brede afdalingen en stop zo nu en dan voor een pauze in de fijne berghutten.

Boek hier skiles met Nederlandssprekende skileraren in St. Johann in Tirol >

Kinderen op skiles in St. Johann in Tirol

#7. Zell am Ziller

Zell am Ziller is een sfeervol dorp in het hart van het Zillertal. Je skiet hier op de 143 pistekilometers van de Zillertal Arena. Het skigebied biedt genoeg mogelijkheden voor ieder type wintersporter. Er is een kinderland voor de kleintjes en daar is mascotte FUNty regelmatig te zien. Skiles wordt aangeboden in verschillende niveaus.

Boek hier skiles met Nederlandssprekende skileraren in Zell am Ziller >

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.