Skip to navigation Skip to main content

Best of SkiWelt: drie skitochten in één skigebied

Een skigebied met één fantastische skitocht is al super, maar zijn het er meerdere, dan is het helemaal feest. Vind jij het leuk om lange dagtochten te skiën, dan ben je in skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental aan het juiste adres. Met de Best of SkiWelt skitochten ontdek je de mooiste afdalingen van het skigebied en geniet je onderweg van de heerlijke pistes en prachtige uitzichten. Alle drie de tochten hebben een andere lengte en zijn voor de gemiddelde skiër goed te doen. En vind je de Best of SkiWelt skitochten te kort? Dan voeg je gewoon hier een daar een paar extra pistes toe.

Eén van de grootste skigebieden van Oostenrijk

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het skigebied is enorm populair en wordt jaarlijks door veel wintersporters bezocht. De 9 skidorpen zijn stuk voor stuk gezellig en staan garant voor een hele fijne wintersporttijd. Het skigebied is goed voor ruim 280 kilometer aan pistes, maar als dat niet genoeg is, dan kun je de skipas altijd uitbreiden naar de Kitzbüheler Alpen AllstarCard. Daarmee kun je ook skiën in skigebied Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki. Beide skigebieden zijn met elkaar verbonden door een skilift, maar voor die lift heb je wel een andere skipas voor nodig. Het skigebied is niet zo hooggelegen, maar de vele sneeuwkanonnen zorgen toch voor voldoende pisteplezier als moeder natuur het een beetje laat afweten.

Ontdek de mooiste pistes met de Best of SkiWelt skitochten

Omdat het skigebied zo groot is, kun je het moeilijk in één dag helemaal verkennen. Gelukkig zijn er drie fantastische skitochten die je daar een beetje bij helpen. De Salven ronde, de Kaiser ronde en de Westendorf ronde hebben alle drie een andere lengte en dat zorgt voor voldoende uitdaging. Uiteraard kun je tijdens het skiën van de tocht altijd een paar extra pistes meepakken. Tijdens de Best of SkiWelt skitochten ski je de mooiste pistes van de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Geniet van prachtige panoramische uitzichten, de winterse natuur en heerlijke pistes. De tochten worden op de piste aangegeven met de Best of SkiWelt symbolen.

De Salven ronde

De kleinste skitocht van de drie is de Salven ronde. Dit is een tocht van 12,4 kilometer met 2880 hoogtemeters. Tijdens de tocht kom je door de skidorpen Brixen im Thale, Hopfgarten im Brixental, Itter en Söll. Start je in Brixen im Thale, dan ski je de tocht met de klok mee. Start je in Söll, dan ski je tegen de klok in en is de tocht zo’n 400 meter langer. Uiteraard kun je ook starten in de andere skidorpen. De Salven ronde heeft twee blauwe- en vijf rode pistes.

Feiten & cijfers: Salven ronde

Lengte: 12,4 km Moeilijkheidsgraad: Gemiddelde skiër
Tijdsduur: Halve tot hele dag Laatste lift: Tussen 16:00 en 17:00

De Kaiser ronde

De Kaiser ronde is een skitocht met een lengte van 19,7 kilometer. De Kaiser ronde is op twee verschillende manieren te skiën, namelijk met de klok mee en tegen de klok in. Ski je de tocht tegen de klok in, dan is de tocht met een lengte van 17 kilometer iets korter. In totaal overbrug je 4030 hoogtemeters en ski je voornamelijk rode pistes. Tijdens de Kaiser ronde passeer je de skidorpen Brixen im Thale, Hopfgarten im Brixental, Itter en Going am Wilder Kaiser. De Kaiser ronde start in Going of in Scheffau, maar je kunt uiteraard ook in de andere dorpen opstappen.

Feiten & cijfers: Kaiser ronde

Lengte: 19,7 of 17 km Moeilijkheidsgraad: Gemiddelde skiër
Tijdsduur: Halve tot hele dag Laatste lift: Tussen 16:00 en 17:00

 

De Westendorf ronde

De Westendorf ronde is met een lengte van 29,6 kilometer de langste van de drie. Je overbrugt tijdens de tocht meer dan 6400 hoogtemeters. Anders dan de Salven- en de Kaiser ronde is de Westendorf ronde officieel niet met de klok mee- of tegen de klok in te skiën. De tocht start in Westendorf en brengt je naar Brixen im Thale en weer terug. Toch geldt ook hier dat je wel tussentijds kunt beginnen en eindigen Tijdens de tocht ski je rode- en blauwe pistes.

Feiten & cijfers: Westendorf ronde

Lengte: 29,6 km Moeilijkheidsgraad: Gemiddelde skiër
Tijdsduur: Halve tot hele dag Laatste lift: Tussen 16:00 en 17:00

Genoeg keuze voor een pauze onderweg

Waar inspanning geleverd wordt, is ook tijd nodig om even op adem te komen. Ook daarvoor ben je in dit skigebied aan het juiste adres. Met maar liefst 77 berghutten is er altijd wel een plekje vrij voor een korte pauze of lunch. Lekker een bordje Kaiserschmarrn, Tiroler Gröstl of een bord Käsespätzle en je kunt er weer helemaal tegenaan. Bij mooi weer in het zonnetje op het terras en anders lekker binnen in de gezellige drukte.

Sluit de dag af met een feestje

Naast de heerlijke pistes en fantastische skitochten staat skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental ook bekend om de gezelligheid. Na een inspannende dag op de pistes is het tijd voor een beetje ontspanning en waar doe je dat beter dan in de après-ski. Zowel op de piste, als in het dorp zijn genoeg mogelijkheden. In alle 9 dorpen kun je terecht voor gezelligheid, maar de uitbundigheid verschilt wel per dorp. De bekendste après-ski van het skigebied vind je in de dorpen Westendorf, Ellmau, en Brixen im Thale.

 

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.