1 januari 2019 door Thijs in 'Lijstje''

Het nieuwe (wintersport)jaar is begonnen! Tijd om goede voornemens te maken met betrekking tot de wintersport! Misschien wil je het komende jaar wel de eerste zwarte piste uit je leven gaan skiën of eindelijk je eigen ski’s gaan kopen. In dit weblog hebben we 10 goede wintersportvoornemens voor 2019 op een rijtje gezet.

#1. Vaker op wintersport

Je kan nooit te veel in de sneeuw staan. Neem je daarom voor om in 2019 vaker op wintersport te gaan. Ga eindelijk een keer met je collega’s op wintersport of stel aan je vrienden voor om in het voorseizoen alvast een weekendje te doen.

#2. Fitter op de piste staan

Opeens staat de wintersport alweer voor de deur. En je had je nog wel zo voorgenomen om voor vertrek aan je conditie te werken. Wanneer je nu begint is het (voor de voorjaarsvakantie) nog niet te laat. Door het uitvoeren van ski oefeningen ga je fit op wintersport.

Ski oefeningen uitvoeren

Door het uitvoeren van een paar simpele oefeningen sta je straks fitter op de piste

#3. Aan de techniek werken

Ieder type piste kom jij heelhuids beneden, maar de schoonheidsprijs verdient het niet. Jaloersmakend kijk je vanuit de lift hoe tal van mannen en vrouwen met een sublieme techniek van de pistes afdalen. Neem je dit jaar voor om aan je techniek te gaan werken! Lees onze techniekblogs of neem gewoon weer de stap om (weer) op skiles te gaan.

#4. Eerste zwarte piste skiën

Je gaat inmiddels al een paar jaar op wintersport en je begint echt de smaak te pakken te krijgen. Van een zwarte piste is het tot nu toe alleen nog niet gekomen. Wees gerust, met een aantal jaar ski-ervaring en voldoende zelfvertrouwen kun je ook prima van een zwarte piste afdalen. Ga tijdens de derde of vierde dag van je wintersport de uitdaging aan! 9 skigebieden met veel zwarte pistes >

#5. Een bucketlistbestemming bezoeken

Altijd al naar Zermatt, Noorwegen, Canada of een andere bestemming gewild? Laat je wintersportdroom in 2019 in vervulling gaan en boek een wintersport naar jouw bucketlistbestemming.

Wintersport in Myrkdalen, Noorwegen

Een wintersport in Noorwegen is een échte aanrader

#6. Minder wintersportgerecht X eten

Tijdens de feestdagen is het vast niet gelukt om al die oliebollen, champagne en kerstbroden te laten staan. Er zit niks anders op dan het de eerste maanden van het nieuwe jaar wat rustiger aan te doen om de kilo’tjes weer kwijt te raken. Gevolg is dat je op wintersport ook net wat minder vaak wintersportgerecht X moet bestellen en het in de après-ski wat rustiger aan moet doen.

#7. (Nieuwe) Ski’s kopen

Ski je al jaren op dezelfde ski’s of huur je nog altijd je materiaal? Tijd om ski’s te kopen! Je weet inmiddels wel dat skiën helemaal jouw ding is, dus je kunt gerust een set voor jezelf aanschaffen. Een extra paar ski’s (lees: poederbakken, twintips, all mountains) is natuurlijk ook altijd een goed idee.

#8. Leren skiën en/of snowboarden

Iedereen die nog nooit op wintersport is geweest, moet in 2019 natuurlijk leren skiën. Ski of snowboard jij al jaren, dan is het nu toch echt tijd om ook een keer met die andere wintersportdiscipline kennis te maken. Hoe gaaf is het als je beide beheerst!? Skiën of snowboarden: een vergelijking voor beginners

Een volwassene die leert skiën

Je bent nooit te oud om te leren skiën en/of snowboaren

#9. Vroeg(er) boeken

Je wintersport kun je niet vroeg genoeg boeken. Zorg er in ieder geval dat je er te allen tijde eentje op de planning hebt. Inspiratie nodig? 7 nachten SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental boek je al vanaf € 189,- en een wintersport in de Zugspitz Arena is te boeken vanaf € 195,-.

#10. Snowplaza vaker bezoeken

Wil je in 2019 volledig op de hoogte blijven van het laatste wintersportnieuws, de actuele sneeuwhoogtes en het weer in de Alpen? Dan moet je natuurlijk Snowplaza vaker bezoeken!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.