13 december 2018 door Thijs in 'Evenementen''

Van 23 t/m 27 januari 2019 vindt de eerste editie van Dutchweek Zell am See-Kaprun plaats. Het vertrouwde recept van Dutchweek, maar dan aan de oevers van de Zeller See. Ook hier kun je je weer verheugen op een geweldige mix van zon, sneeuw, après-ski en feest. Om je het laatste zetje te geven hebben we 10 redenen om naar Dutchweek Zell am See-Kaprun te gaan op een rijtje gezet.

#1. Unieke eerste editie

De eerste editie van Dutchweek Zell am See-Kaprun belooft een hele speciale te worden. Het landschap, het skigebied, het programma; en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit wil je gewoon niet missen. De combinatie van perfecte pistecondities, uitbundige feesten, leuke activiteiten en een enthousiast wintersportpubliek gaan zorgen voor een unieke eerste editie.

#2. Twee verschillende (feest)programma’s

Omdat Dutchweek Zell am See-Kaprun in twee dorpen plaatsvindt, zijn er ook twee verschillende programma’s. Waar je ook overnacht, de activiteiten zullen altijd makkelijk bereikbaar zijn. In Kaprun vormt Pavillon het epicentrum van Dutchweek en in Zell am See moet je naar Insider, Cabrio Bar en K1. Bij de Areit Alm in skigebied Schmittenhöhe zijn de eerste beats al om 12:00 uur te horen.

#3. Gezellig wintersportpubliek

Het Dutchweek wintersportpubliek weet er iedere keer weer een bruisend evenement van te maken. Dutchweek wordt met name bezocht door wintersporters tussen de 25 en 50 jaar die wel van een beetje gezelligheid houden. Ook is het een ideaal event voor een uitje met de vriendengroep of het bedrijf.

#4. Après-ski én nightlife

Het kan soms zo zonde zijn dat de après-ski aan het eind van de middag al ophoudt. Tijdens Dutchweek Zell am See-Kaprun heb je hier geen last van. De après-ski begint al vroeg in de middag op de piste en gaat daarna gewoon verder in het dorp. Vervolgens even snel eten om daarna tot in de vroege uurtjes door te gaan tijdens een heerlijke clubnight.

Feest op de piste Dutchweek

De feesten van Dutchweek vinden plaats op de piste én in het dal (Foto: © Dutchweek.nl)

#5. Deelnemen aan de parallel slalom

Dutchweek is niet compleet zonder een parallel slalom. Op vrijdag kun je voor eens en voor altijd afrekenen met je vrienden en bewijzen dat jij de snelste skiër bent. De inschrijving start om 09:30 uur en een uur later gaan de eerste skiërs tussen de poorten door. Om 14:30 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

#6. Sneeuwzeker skigebied met 138 km piste

Tijdens Dutchweek Zell am See-Kaprun heb je de beschikking over 138 km aan pistes. De Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun bij Kaprun reikt tot 3029 meter en hier is de sneeuw altijd van topkwaliteit. Op de Schmittenhöhe vind je een gevarieerd pisteaanbod, waar zowel beginners als gevorderden zich mee kunnen vermaken. Voor de echte cracks is er de legendarische zwarte Trassabfahrt.

#7. Prachtige wintersportbestemming(en)

Zell am See en Kaprun zijn beide prachtige wintersportbestemmingen. De ligging aan de Zeller See is adembenemend en zorgt voor een prachtig decor. In beide dorpen kun je heerlijk wandelen, shoppen en eten. De komst van Dutchweek naar Zell am See en Kaprun zal de sfeer hier alleen maar verder verhogen.

Zeller See met Zell am See

De ligging van Zell am See en Kaprun is adembenemend (Foto: © Zell am See-Kaprun Tourismus / Mairitsch)

#8. Bezoek de ‘Top of Salzburg’

Op de top van de Kitzsteinhorn, op een hoogte van meer dan 3000 meter, ligt het hoogste – met de lift bereikbare punt van het Salzburgerland. Je vindt hier het uitkijkplatform ‘Top of Salzburg’ waar je kunt genieten van een ongekend mooi uitzicht. Daarnaast kun je hier de Gipfelwelt 3000 bezoeken.

#9. Los te boeken of als arrangement

Een trip naar Dutchweek Zell am See-Kaprun is zowel los of als arrangement te boeken. Boek bij Summit Travel, Wens Business Events, Matz Travel, SunWeb, Bizz Travel, G2 reizen of SnowPlanners je reis naar Dutchweek Zell am See - Kaprun en zorg dat je toegang krijgt tot alle feesten tijdens het event! Een los eventbandje kopen behoort ook tot de mogelijkheden.

#10. Je mag het gewoon niet missen

Reden 10 spreekt voor zich. Het lezen van dit weblog heeft je vast en zeker het laatste zetje gegeven om van 23 t/m 27 januari 2019 naar Dutchweek Zell am See-Kaprun te gaan. Je mag dit evenement gewoon niet missen! Het beloven fantastische dagen te worden met alles erop en eraan.

Saxofoon Dutchweek

Dutchweek Zell am See-Kaprun mag je gewoon niet missen (Foto: © Dutchweek.nl / Twycer)

Ben je helaas verhinderd van 23 t/m 27 januari 2019? Wellicht komen deze events je beter uit:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.