Skip to navigation Skip to main content

Gipfelwelt 3000 op de Kitzsteinhorn in Kaprun

Op de top van de Kitzsteinhorn, op meer dan 3000 meter, ligt het hoogst - met de lift - bereikbare punt van het Salzburgerland. Deze bezienswaardigheid is voor iedereen toegankelijk en zowel in de zomer als in de winter een belevenis. Alleen al voor het platform met uitzicht op de omringende toppen van de Oostenrijkse Alpen kom je naar deze bijzondere plek. Meer informatie over de natuur en het ontstaan van de gletsjer kom je te weten in de aangrenzende bioscoop en de Nationalpark Gallery. Voor meer plezier en actie zit je goed bij de Ice Arena. In dit weblog lees je alles over de Gipfelwelt 3000 op de Kitzsteinhorn in skigebied Zell am See - Kaprun.

Uitkijkplatform Top of Salzburg

Bij het bergstation van de Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun op een hoogte van meer dan 3000 meter vind je een uitzichtplatform, een ondergronds museum en een bioscoop. De verschillende onderdelen van de Gipfelwelt 3000 op de Kitzsteinhorn kunnen zowel met een gids als individueel worden bezocht. In de winter worden er iedere dinsdag en donderdag gratis tours aangeboden langs onder meer de Nationalpark Gallery en het uitzichtplatform. Tijdens deze rondleidingen leer je van de gids meer over de gletsjer en krijg je te horen welke omliggende bergen je kunt spotten op het uitkijkplatform Top of Salzburg. Voor grotere groepen worden ook georganiseerde tours aangeboden.

Nationalpark Gallery in de Kitzsteinhorn

De Gipfelbahn brengt je naar het hart van de Kitzsteinhorn. Via een aaneenschakeling van tunnels zijn de verschillende onderdelen van de Gipfelwelt 3000 met elkaar verbonden. De galerij van de Nationalpark Gallery is 360 meter lang en leidt naar het panoramaplaftorm. Hier loop je langs interactieve stations waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis en het ontstaan van de gletsjer en de Hohen Tauern.

Top of Salzburg uitzichtplatform op 3029 meter

Via een lift is het panorama-uitzichtplatform Top of Salzburg op 3029 te bereiken. Het uitzicht op de hoogste toppen van de Oostenrijkse Alpen maakt op iedere wintersporter indruk. Maar niet alleen de omringende bergwereld maakt indruk. Ook het uitzicht op Kaprun en de Zeller See. Wie het uitzicht en deze unieke belevenis op de Top of Salzburg wil vastleggen, kan dit doen door middel van het aanwezige foto-apparaat. De camera is zo gemonteerd dat niet alleen de prachtige bergtoppen zijn te zien, maar ook het bord met ‘Top of Salzburg’. De foto kan vervolgens worden gedownload op de website van de Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun.

Hoogste restaurant van het Salzburgerland

Voor een kopje koffie of een heerlijke lunch hoef je natuurlijk niet helemaal terug naar het dal. Achter de grote glazen ramen gaat het ‘Gipfelrestaurant’ schuil wat bestaat uit een zelfbedienings- en een servicerestaurant. Op de kaart prijken klassiekers als Kaiserschmarrn en Wiener Schnitzel, maar ook heerlijke burgers en salades zijn verkrijgbaar. Wie het even rustig wil laten zakken kan na een bezoek aan het restaurant ontspannen in de bioscoopzaal waar beelden van de indrukwekkende natuur worden getoond.

Aan het einde van de tunnel vind je een ander panoramaplatform

Meer informatie over de Kitzsteinhorn

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.