Skip to navigation Skip to main content

Familievriendelijke après-ski: dit kun je allemaal doen

B73c2c0a Abf1 49E4 9Fde 51D193f395e8
© Spalder Media Group

Après-ski is voor veel wintersporters onlosmakelijk verbonden met de wintersport. Wanneer er kinderen meegaan, is dit opeens een heel ander verhaal. Een avondje doorhalen zit er dan niet zomaar meer in. Gelukkig zijn er ook tal van vormen van après-ski die je prima met kinderen kunt ondernemen. In dit blog hebben we een aantal opties voor kindvriendelijke après-ski op een rijtje gezet.

1. Bezoek een skishow

Tijdens de wintersport mogen de kinderen best een uurtje langer opblijven. Het is tenslotte vakantie! In diverse skigebieden worden skishows georganiseerd, die bij kinderen veel indruk maken. Stunts van skileraren, vuurwerk, muziek en drones; kinderen komen oren en ogen tekort om alles in zich op te nemen. 

2. Maak een ritje in een paardenslee

Na een dag skiles kunnen de kids soms behoorlijk moe zijn. Wil je na het skiën toch nog wat met ze ondernemen, dan is een ritje in een paardenslee een leuke activiteit. Even de paarden aaien, een handje van de koetsier om vervolgens onder een dekentje plaats te nemen in de slee. Wat een prachtig plaatje!

Familievriendelijke après-ski
© Spalder Media Group

3. Ga naar een kinderdisco

Jong geleerd, is oud gedaan! In veel bestemmingen of speciale familiehotels worden kinderdisco’s georganiseerd. De kinderen gaan hier maar al te graag met de voetjes van de vloer en maken makkelijk kennis met leeftijdsgenootjes. 

4. Maak je eigen après-ski bar

Je hoeft natuurlijk helemaal niet de deur van je accommodatie uit om een après-ski feestje te vieren. Versier je vakantiewoning met slingers en een discobol, zet de après-ski Spotify lijst aan, doe een gekke muts op en het feest kan beginnen. De kids zullen middag na middag niets anders willen!

5. Spelletjes spelen

Even ontspannen na een enerverende skidag is ook wel zo fijn. En wat is er gezelliger dan het spelen van een gezelschapsspelletje? Neem het op tegen de kids tijdens een potje Monopoly Junior, Ganzenbord of De Kolonisten van Catan Junior. Zoutjes op tafel, iedereen wat te drinken en de après-ski spelletjesmiddag kan beginnen!

Après-ski in het hotel
© Spalder Media Group
Ook fijn: gewoon lekker chips eten, kleuren en spelletjes doen in het hotel!

6. Zwemmen!

Wanneer je zegt dat jullie ’s middags of ’s avonds nog even gaan zwemmen, hebben de kinderen opeens weer energie voor tien! In de meeste wintersportregio’s is wel een zwembad te vinden. Leuk voor de afwisseling tijdens de wintersport!

7. Ga naar een kindvriendelijke après-ski bar

Kan je tijdens de wintersport echt niet zonder de traditionele après-ski? Dan zit er niets anders op dan kinderopvang te regelen of de kinderen gewoon mee te nemen. Natuurlijk ga je dan niet naar een dampende en zwetende après-ski schuur, maar naar een kindvriendelijke bar. Zo is er naast de Hexenalm in Fiss een speeltuin met trampolines en beschikt Der Brabander in Winterberg over een speelkamer. Ook leuk is om gewoon nog even een knusse hut onderaan de piste op te zoeken. Vaak kun je daar ook heel gemoedelijk en gezellig iets drinken. 

Après-ski in de berghut
© Spalder Media Group
In een berghut is het na afloop van de skidag vaak ook nog erg gezellig!

8. Neem deel aan een Hüttenabend

Wanneer de kinderen al wat ouder zijn, moet je beslist een keer een Hüttenabend ondernemen. Hierbij ga je met z’n alleen naar een gezellige berghut waar muziek wordt gemaakt en wordt gedanst. Er komt een traditioneel Alpengerecht op tafel en na afloop maak je een rodelafdaling of fakkelwandeling terug naar het dal. Een bijzonder avondje uit voor de hele familie!

Heb jij nog tips voor familievriendelijke après-ski?

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.