25 maart 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Impressie van nieuwe Möslbahn

Foto: © Mayrhofner Bergbahnen

Het skigebied van Mayrhofen is bijzonder veelzijdig en er zijn pistes voor ieder type skiër. Constant zijn ze hier bezig met de ontwikkeling van het skigebied om het nog verder te verbeteren. Zo staat er voor volgend seizoen weer een opening van een nieuwe skilift gepland, de Möslbahn. Zo kun je voortaan vanuit het dorpsdeel Mösl direct met de lift richting het skigebied op de Penken, in plaats van eerst met de bus naar Mayrhofen te moeten. In dit weblog nemen we de 10-persoons Möslbahn in het skigebied van Mayrhofen onder de loep.

Liftverbinding van Mösl naar de Penken

Vanaf wintersportseizoen 2018/2019 kunnen wintersporters vanuit dorpsdeel Mösl op de Hochschwendberg gebruik maken van de nieuwe Möslbahn. De bouw van de D-Line gondel van Dopplmayr stond al langere tijd op de planning, maar eindelijk is er nu groen licht. Eind februari is de bouwvergunning afgegeven en niets staat de komst van de 10-persoons gondel nog in de weg. Er kunnen 2000 personen per uur vervoerd gaan worden en de kosten voor het complete project bedragen 18 miljoen euro. Vanaf december 2018 is de Möslbahn geopend voor het wintersportpubliek.

Pistekaart Mösl / Mayrhofen

Technische informatie van de nieuwe Möslbahn

Cijfers & feiten van de nieuwe Möslbahn

Bergstation: Horberg Lengte: 1.542 m
Hoogte bergstation: 1934 m Hoogteverschil: n.n.b.
Snelheid: 6m/sec. Tijd: ca. 7 min.
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 2000 pers./uur
Aantal gondels: 44 Plaats:Mayrhofen / Mösl

Aanleg van nieuwe pistes

Met de voorbereidende werkzaamheden voor de Möslbahn is in de herfst al begonnen en zodra het weer het toelaat, kan ook gestart worden met de bouw van het dalstation. Naast de bouw van het berg-, midden- en dalstation met parkeergarage en skidepot, worden er ook aanpassingen gedaan aan het skigebied. Voor het bedrag van 2,7 miljoen euro wordt op een oppervlakte van 6 hectare een 1,2 km lange nieuwe skipiste gerealiseerd. Naast het bergstation van de Möslbahn komt ook een nieuw, vrijstaand restaurant.

Meer informatie over het skigebied van Mayrhofen

In het grote skigebied van Mayrhofen, onderdeel van Ski Zillertal 3000, kan ieder type skiër zich vermaken. Het skigebied bestaat voornamelijk uit middelzware afdalingen, die bijzonder in de smaak vallen bij gevorderde skiërs. Freestylers kunnen zich uitleven in het Penken Park en voor de echte durfals is er de steile Harakiri. Door de uitbreiding van het aantal pistekilometers stijgt het pisteaanbod naar meer dan 137 kilometer. 57 moderne liften zorgen ervoor dat je snel weer aan je volgende afdaling kunt beginnen.

Stoeltjeslift Mayrhofen

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.