9 maart 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Het skigebied van Mayrhofen in het Zillertal heeft sinds korte tijd iets nieuws te bieden. Naast de grote veelzijdigheid aan pistes, is er vanaf nu ook een nieuwe funslope waar skiërs en snowboarders het tegen elkaar op kunnen nemen. Of je nu een freestyler, snelheidsduivel of vakantieskiër bent, de Penken Fun Ride staat bij iedereen garant voor plezier. In dit weblog lees je alles over deze nieuwe spectaculaire afdaling en andere uitdagende activiteiten in het skigebied van Mayrhofen.

Penken Fun Ride

De Penken Fun Ride maakt onderdeel uit van het Penken Park, een van de beste snowparks van de Alpen. Op de piste met een lengte van 700 meter liggen diverse obstakels. Van sprongen tot een opeenvolging van heuvels, het maakt allemaal onderdeel uit van de funslope. Wanneer je in de Sun-Jet lift stapt heb je een goed zicht op de Fun Ride en kun je alvast je tactiek bepalen om je vrienden te verslaan. Deze stoeltjeslift vind je aan de voet van de beruchte Harakiri piste.

Penken Park

Naast de Penken Fun Ride bestaat het Penken Park uit zeven verschillende freestyle area’s: Pro Area, Advanced Area, Advanced Jib Area, Medium Area, Medium Jib Area, Fun Area en Beginner Area. Met de 4-persoons stoeltjeslift Sun-Jet beschikt het snowpark over een eigen skilift. Voor de kids en minder ervaren freestylers biedt sleeplift Mittertrett toegang tot de minder lastige lines. Om je tricks in het snowpark vast te leggen, heb je de mogelijkheid om bij kassa Lärchwald een helmcam te huren.

Penken Park

Funslope Ahorn

Tegenover het skigebied, op de Penken, ligt de Ahorn. Ook dit compacte skigebied beschikt over een funslope. De bochten zijn niet al te scheef en de heuvels niet al te hoog, waardoor ook families en minder ervaren skiërs hier uit de voeten kunnen. Skiplezier gegarandeerd op deze 650 meter lange funslope. Wanneer je op de Ahorn gaat skiën moet je ook zeker een kijkje nemen bij de White Lounge.

Funslope Ahorn

Meer informatie over Mayrhofen

Het skigebied van Mayrhofen heeft veel meer te bieden dan alleen 2 funslopes. Rond deze gezellige plaats in het Zillertal liggen 200 kilometer aan pistes, waarvan het overgrote deel zeer sneeuwzeker is. Moderne liften zoals de 3S-Penkenbahn zijn ervoor verantwoordelijk dat je nooit lang hoeft te wachten en snel weer bovenaan de piste staat. Wie wel van een uitdaging houdt moet zich zeker aan de Harakiri wagen, de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk. Na afloop kun je je onder dompelen in de bruisende après-ski van Mayrhofen.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.