3 januari 2017 door Joris in 'Wandelen', Tips'' | 0 Reactie(s)

Tips: wandelen rond Mayrhofen in het Zillertal

Wie aan wintersport in Mayrhofen denkt, denkt in de eerste plaats veelal aan après-ski en skiën op de Penken. Toch is deze bestemming in het Zillertal ook zeer geschikt om te winterwandelen. Frisse berglucht, glinsterende sneeuw en prachtige uitzichten, rond Mayrhofen liggen prachtige wandelroutes te wachten. Van een wandeling op hoogte tot een glooiende route door het dal. Daarnaast zijn er diverse berghutten waar je van de omgeving én de lokale specialiteiten kunt genieten. In dit weblog ontdek je alle hoogtepunten over wandelen rond Mayrhofen.

Routetip 1: Panoramarundweg, Ahorn

De panoramaroute op de Ahorn is een wandelroute die je zeker niet mag missen. Deze wandeling duurt ongeveer een uur en biedt waanzinnige uitzichten over de Zillertaler Alpen en het Stillupdal. Met de Ahornbahn leg je eenvoudig de nodige hoogtemeters af, waarna de wandeling begint bij het bergstation. Onderweg kom je onder meer langs de White Lounge en diverse berghutten. Met je voetgangersticket kun je ook gebruik maken van de 8-persoons stoeltjeslift. De Panoramarundweg is ook geschikt om te sneeuwschoenwandelen.

Routetip 2: Wiesenhof

De wandeling naar Gasthof Wiesenhof duurt ongeveer anderhalf uur en begint bij het dalstation van de Ahornbahn. Via Oberkumbichl wandel je naar de Stillupstraße, waarna je afslaat naar de Wiesenhof. Zodra je het bospaadje bereikt, zie je het doel in de verte al liggen: Alpengasthof Wiesenhof. Na hier op krachten te zijn gekomen, kun je via dezelfde route terugwandelen naar Mayrhofen.

Routetip 3: Mayrhofen-Mühlbach

Deze prachtige wandeling start bij het Europahaus in Mayrhofen. Richting Schwendau gaat de route via de Zillerbrug naar de goederenlift van Gasthaus Zimmereben. Na de brede weg langs het bos gevolgd te hebben, neem je de afslag naar rechts naar de Schwendauer Straße. Enkele minuten later bereik je de Burgschrofenkapel en vervolgens de Laubichlerkapel. Voor de wandeling terug naar Mayrhofen kun je ook gebruik maken van de langlaufloipe.

Routetip 3: Mayrhofen-Mühlbach

Mooiste uitzichtspunten

  • Cafe-Bistro Freiraum en White Lounge: prachtig uitzicht over het Zillertal
  • Gasthof Wiesenhof: uitzicht over Mayrhofen
  • Burgschrofen: kleine kapelletje op een idyllische heuvel boven Mayrhofen

Interactieve wandelkaart

Om je optimaal op je wandelingen rond Mayrhofen voor te bereiden is er een interactieve wandelkaart. Hier vind je alle belangrijke informatie over de routes zoals duur, afstand en hoogtemeters. Zo kun je thuis alvast bekijken welke routes je wilt gaan wandelen!

Wat vind jij de mooiste wandelroute rond Mayrhofen? Laat een reactie achter!

Interactieve wandelkaart Mayrhofen

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen