Skip to navigation Skip to main content

12 dingen waar je je voor kunt schamen op wintersport

13762 - 12 dingen waar je je voor kunt schamen op wintersport (1)

Je kent het wel… Je bent lekker aan het skiën en ineens maak je een klein foutje. De punten van je ski’s schuiven over elkaar en dit keer lukt het je niet om het te corrigeren. Voor een vol terras ga jij keihard onderuit. Je ziet een aantal mensen wijzen en lachen en je krijgt een kop als een boei. Gelukkig ben je niet de enige en maakt iedereen wel eens een gênante situatie mee op wintersport. In dit weblog hebben we een aantal herkenbare situaties op een rijtje gezet.

#1. Skiën met niet matchende of oude skikleding

Als je net genoeg geld hebt om op wintersport te gaan, zul je de outfit bij elkaar moeten lenen. Je tante heeft nog wel een oude ski-jas en een van je vrienden een skibroek. Je zou denken: je gaat op wintersport, dus wat maakt de outfit nou uit? Maar als je vrienden in dure en splinternieuwe kleding rondlopen, begin jij je toch een beetje te schamen voor je eigen outfit.

#2. Keihard onderuitgaan tijdens het skiën

Vallen is nooit leuk, maar gebeurt het midden op de piste of nét voor een overvol terras, dan wil je het liefst zo diep mogelijk in de sneeuw duiken. Je voelt dat iedereen naar je kijkt en hier en daar hoor je gegrinnik en gelach. Zo gênant!

#3. De hoeveelheid eten die je naar binnen werkt tijdens de lunch

Je gaat samen met een groep vrienden of familie op wintersport. De eerste lunch op de piste breekt aan en jij gaat helemaal los. Een grote schnitzel, een bord patat, salade en een soepje vooraf. Met een afgeladen dienblad kom je bij het tafeltje aan waar iedereen je raar aankijkt. Je vrienden zitten heel bescheiden aan een kom goulashsoep en jij eet voor een heel weeshuis.

13762 -  (4)

#4. Je skitechniek

Niks is vervelender dan onzeker zijn over je skitechniek. Je wilt op wintersport graag goed voor de dag komen en het is leuk als je af en toe een complimentje ontvangt over hoe jij van de pistes afdaalt. Is dat niet het geval, dan kun je je daar best voor schamen. Want wat zullen je vrienden of familieleden er wel niet van denken?

#5. Je acties in de après-ski

Na 5 bier en 3 shotjes gaan alle remmen los. Je staat wild te dansen en je flirt heel openlijk met een leuke jongen of meisje. Er gaat nog meer drank in en je wordt steeds wilder. Het was een geweldige avond, maar als je de volgende dag aan het ontbijt zit en de verhalen hoort, begin je je flink te schamen. Wat heb je je misdragen!

13762 -  (5)

#6. Uit je broek scheuren

Je bukt om je ski’s op te rapen, maar dan ineens is het krak. Je hoort een vreselijk geluid achter je en je weet dat dit maar één ding kan betekenen. Je bent uit je broek gescheurd en iedereen heeft nu een perfect zicht op je achterste. Snel naar beneden, omkleden en hopen dat er geen nare filmpjes op Dumpert voorbij komen!

#7. Dat je de taal niet spreekt

Wintersport is leuk, maar als je de taal niet spreekt, kan dat best wel eens lastig zijn. Helemaal als je iets wilt vragen of bestellen. Je komt niet uit je woorden en de man of vrouw waarmee je het gesprek voert, kijkt je raar en onbegrijpelijk aan.

#8. Als je wordt ingehaald door een klein kind

Je bent voor het eerst op wintersport en vol goede moed trotseer je de pistes. Je hebt de hele zomer les gehad op een rollerbaan en de eerste drie dagen van de wintersportweek heb je voor de zekerheid nog een paar uur privéles genomen. Wat ben je trots! Helaas is dat alles direct verdwenen als je keihard voorbij wordt geskied door een kleuter. Natuurlijk net op het moment dat je wintersportmaatje alles op camera vastlegt. Gênant!

13762 -  (6)

#9. Iets uit de lift laten vallen

Even een selfie, een snoepje uit je tas en een foto van de omgeving. Je vrienden hebben je al 10 keer gewaarschuwd voor je skistokken en handschoenen, maar tevergeefs… Daar gaat je skistok en natuurlijk net op een punt waar je er niet bij kunt komen. Hoe ga je dat uitleggen aan het verhuurbedrijf?

#10. Keihard onderuitgaan met een vol blad eten in een berghut

Je schaamt je misschien als je valt op de piste, maar als je valt met een vol dienblad in een overvolle berghut is het nog gênanter. De spaghetti zit in je haar en je skibroek zit onder de warme chocomel met slagroom. Iedereen kijkt je aan en jij rent het liefst zo hard mogelijk naar buiten.

#11. Je ski’s niet meer terug kunnen vinden of in de verkeerde ski’s stappen

Je bent bij het drukke restaurant aangekomen en je hebt je ski’s een mooi plekje gegeven. Als je na de maaltijd naar buiten stapt, staat alles vol met ski’s en snowboards. Je kunt die van jou met geen mogelijkheid meer vinden. En als je ze eenmaal gevonden denkt te hebben, blijken het helemaal niet jouw ski’s te zijn en word je raar aangekeken door de echte eigenaar.

13762 -  (7)

#12. Als de lift voor jou stilgezet moet worden

Je kent het wel… de skilift is halverwege en wordt abrupt stilgezet. Zal wel weer een kind of beginneling zijn verkondig jij je vrienden. Totdat je bij de volgende lift aankomt, heel hard uitglijdt of helemaal verkeerd de band op komt. De lift wordt voor jou stilgezet en je vrienden lachen je keihard uit.

 

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.