Skip to navigation Skip to main content

10 redenen voor een wintersport naar de Kitzbüheler Alpen in Tirol

(Foto: © Mirja Geh)

De Kitzbüheler Alpen in Tirol is met zo’n 900 kilometer aan pistes en 9 skigebieden één van de grootste wintersportregio’s ter wereld. De skigebieden beschikken over moderne liften, heerlijk pistes en gezellige berghutten. Samen hebben ze alles in huis voor een fijne vakantie in de sneeuw. Of het nou een wintersport is met een vriendengroep, samen met je partner of met het hele gezin, je zult je er op en top vermaken! In dit weblog geven we je 10 redenen voor een wintersport naar de Kitzbüheler Alpen in Tirol. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen te noemen, maar die moet je toch echt zelf gaan ontdekken.

#1. Veel leuke skigebieden om uit te kiezen

Een wintersport naar de Kitzbüheler Alpen Tirol betekent een keuze uit allerlei leuke skigebieden. Er zijn 9 verschillende skigebieden met elk hun eigen kenmerken en kwaliteiten. Van het enorme SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental of Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, het internationaal bekende Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki, tot het kleine en familievriendelijke St. Johann in Tirol & Oberndorf of Kelchsau. Ieder type wintersporter vindt hier voldoende ingrediënten voor een hele fijne vakantie in de sneeuw. Bekijk hier een overzicht van de skigebieden >

(Foto: © Stefan Eisend)

#2. Sneeuwzeker

Ondanks het feit dat de skigebieden geen hoge ligging hebben, zijn ze wel sneeuwzeker. Dat heeft alles te maken met de grote hoeveelheid sneeuwkanonnen en moderne technieken. Er is slechts 20 centimeter compacte sneeuw nodig voor perfecte pistes. De vele bomen zorgen er op hun beurt weer voor dat de sneeuw ook echt blijft liggen. Skigebied Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki opent bijvoorbeeld ieder jaar als één van de eerste skigebieden zonder de aanwezigheid van een gletsjer. Hoe? Nou met sneeuw van het vorige seizoen, die op een bepaalde manier wordt opgeslagen. Ook wel snowfarming genoemd.

#3. Perfect voor families

De skigebieden in de Kitzbüheler Alpen zijn perfect voor families met kinderen van alle leeftijden. In veel skigebieden vind je Nederlandssprekende skileraren en daarmee is de kans groot dat de kids gewoon in eigen taal leren skiën. Er zijn leuke kinderlanden, kinderpistes en mooie oefenhellingen. Ook zijn er genoeg mogelijkheden buiten het skiën om, zoals bijvoorbeeld rodelen en schaatsen.

(Foto: © Sportalpen)

#4. Feestelijke après-ski

Is après-ski bij jou ook een belangrijk onderdeel van de wintersportvakantie? In de Kitzbüheler Alpen in Tirol vind je genoeg mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor het Hollandse gezelligheid in Westendorf, de dorpen Hopfgarten im Brixental, St. Johann in Tirol en Waidring in het PillerseeTal, of de legendarische après-ski in Kirchberg.

#5. Leuke activiteiten naast het skiën

Een wintersport in de Kitzbüheler Alpen draait niet alleen om skiën of snowboarden. Je kunt er ook tal van andere activiteiten ondernemen. Langlaufers vinden ruim 700 km aan loipes in de regio en ook winterwandelaars kunnen genieten van een uitgebreid netwerk aan wandelpaden. Maar er is nog meer. Zo kun je bijvoorbeeld ook schaatsen, een arrensleetocht maken, fatbiken, paragliden, rodelen en met een Flying Fox naar beneden suizen.

(Foto: © Kurt Tropper)

#6. Gratis gebruik maken van het openbaar vervoer

Ben je in het bezit van een skipas, dan kun je gratis gebruik maken van alle skibussen. Afhankelijk van de periode in het seizoen, komen de bussen om de 15 minuten. Ook kun je gebruik maken van de trein. Dat is gratis als je in het bezit bent van een gastenkaart. Lees hier meer over de mogelijkheden van het openbaar vervoer in de Kitzbüheler Alpen >

#7. Voldoende pistekilometers

Kilometervreters zitten in de Kitzbüheler Alpen in Tirol helemaal op hun plek. Eigenlijk strekt het bergmassief zich uit van Tirol tot het Salzburgerland. Tel je die skigebieden en pistekilometers op bij de rest, dan kom je op ruim 2750 km aan pistes en 23 skigebieden. Indrukwekkende cijfers en allemaal te ontdekken met één skipas: de Super Ski Card. Je vindt er een aantal grote namen, waaronder het grootste skigebied van Oostenrijk: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental (284 km aan pistes) en het van de Hahnenkamm Rennen bekende Kitzbühel & Kirchberg.

#8. Gezellige skihutten voor een lunch

Voor een lekkere lunch ben je in Tirol sowieso aan het juiste adres. Kaiserschmarrn, Tiroler Gröstl, Käsespätzle en overheerlijke worsten met zuurkool zijn slechts een kleine greep uit het aanbod. In de Kitzbüheler Alpen kom je tal van leuke berghutten tegen. Grote en moderne pisterestaurants met een uitgebreid buffet, maar ook kleine en knusse restaurantjes.

(Foto: © Stefan Eisend)

#9. Fantastische skitochten en skisafari’s mogelijk

In de Kitzbüheler Alpen in Tirol kun je allerlei leuke skitochten skiën. Ben je in het bezit van de Super Ski Card, dan zijn de mogelijkheden voor skisafari’s eindeloos. Met het OV overbrug je de afstanden die niet op ski’s mogelijk zijn en pendel je eenvoudig tussen de verschillende skigebieden. Enkele tips zijn de Kilometervreter skisafari en de Fijnproever Skisafari. Bekijk hier alle skisafari's en skitochten >

#10. Leuke dorpen om te overnachten

Tijdens een wintersport in de Kitzbüheler Alpen in Tirol kun je in allerlei leuke dorpen overnachten. Een overzicht van de dorpen vind je hier:

Wat is voor jou de belangrijkste reden voor een wintersport in de Kitzbüheler Alpen? Laat het ons weten in een reactie.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.