Skip to navigation Skip to main content
12577 - 10 redenen voor een wintersport in Val Gardena (1)

Skiën in Italië is nog altijd minder populair onder Nederlanders en dat is erg vreemd! In de Dolomieten vind je prachtige skigebieden, waaronder Val Gardena. Prachtige pistes en de befaamde Sella Ronda skitocht zijn het handelsmerk van deze regio. Met 175 kilometer aan pistes is Val Gardena een skigebied van formaat. De laatste jaren is er ook erg veel geïnvesteerd in het moderniseren van het skigebied. In Val Gardena vind je drie skidorpen: het bruisende Wolkenstein , het bijzondere Ortisei en het centraal gelegen St. Christina .

#1. Skiën in de Dolomieten

De Dolomieten zijn imposante bergen in de zuidelijke Alpen. Ze staan niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Skiën met uitzicht op deze prachtige bergen is dan ook een reden om naar Val Gardena te gaan. Voor meer gebieden in de Dolomieten kun je de Dolomiti Superskipas kopen!

12577 -  (3)

#2. Ski de Sella Ronda

Zeer waarschijnlijk de meest bekende skitocht van Italië: de Sella Ronda. Vroeger was het echt een dagtrip, maar dankzij snelle liften kun je de tocht tegenwoordig wel twee keer op één dag skiën. Je kunt vanuit verschillende punten de tocht starten en in beide richtingen skiën.

#3. Ski de World Cup afdaling Saslong

Over het algemeen zijn de pistes voor ieder type wintersporter toegankelijk. Voor de ervaren skiër is er echter een World Cup afdaling genaamd Saslong te vinden. De afdaling start op de Ciampinoi op een hoogte van 2254 en eindigt in het dal van St. Christina.

#4. Gemoedelijke sfeer

In het skigebied van Val Gardena hangt een gemoedelijke sfeer. Er zijn tal van berghutten waar je van het uitzicht en de lokale specialiteiten kunt genieten. Ook in de dorpen is van stress geen enkele sprake. Hier gaat het leven in een versnelling lager dan in veel andere skigebieden.

12577 -  (4)

#5. 300 dagen per jaar zon!

De regio Val Gardena staat bekend om het hoge aantal zonuren. Maar liefst 300 dagen per jaar schijnt de zon hier! Er gaat niets boven skiën of snowboarden met de zon in je gezicht. Daarnaast kun je als de zon schijnt heerlijk plaatsnemen op het terras van berghut.

#6. Genieten van de Italiaanse keuken in een leuke berghut

Wie houdt er nou niet van de Italiaanse keuken? De regio Zuid-Tirol – waar Val Gardena in ligt – staat dan ook bekend om de overheerlijke keuken. In Val Gardena vind je veel goede berghutten. Geniet bijvoorbeeld van Crafuncins, ravioli met spinazie. Een typisch Zuid-Tirools gerecht.

#7. Wandelen en langlaufen in Val Gardena

Naast dat je in Val Gardena prachtig kunt skiën, kun je er ook erg mooi wandelen en langlaufen. Tussen Wolkenstein, St. Christina en Ortisei lopen meer dan 100 kilometers aan wandelroutes. Voor de langlaufer liggen er meer dan 133 kilometer aan loipes.

12577 -  (5)

#8. Ski La Longia

Een afdaling die je niet mag missen is La Longia. De 10,5 km lange piste is de langste van het skigebied en neemt je mee door een prachtige omgeving. Eindpunt van La Longia ligt in Oritsei. 5 pistetips in Val Gardena >

#9. Familievriendelijk skigebied

Ook voor gezinnen is Val Gardena een uitstekend skigebied. Zo zijn er niet alleen kindvriendelijke skischolen, kinderpistes en kinderopvang, maar ook tal van leuke activiteiten voor na het skiën. Ga bijvoorbeeld een keer rodelen of schaatsen!

#10. Er zijn aangescherpte coronamaatregelen

Wie tijdens wintersportseizoen 2020/2021 op wintersport naar Val Gardena gaat, dient rekening te houden met coronamaatregelen. Op deze manier kan het seizoen voor wintersporters, personeel en inwoners veilig verlopen. Zo dien je voldoende afstand te houden, een mondkapje te dragen in de lift en vindt skiles plaats in kleinere groepen. Coronamaatregelen Val Gardena 2020/2021 >

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.