Skip to navigation Skip to main content

Coronamaatregelen Val Gardena 2020/2021

52729 - Coronamaatregelen Val Gardena 2020/2021 (3)

Van plan om deze winter te gaan skiën in Val Gardena? Dan zal je je aan de geldende coronarichtlijnen dienen te houden. Het skigebied heeft coronamaatregelen opgesteld om ervoor te zorgen dat het voor de bezoekers en werknemers veilig blijft. In dit weblog een overzicht van de coronamaatregelen in Val Gardena.

LET OP: dit weblog is niet meer up to date. Het skigebied van Alta Badia zal niet meer openen dit seizoen. Ga voor meer informatie naar het artikel over coronamaatregelen in Italië of bekijk het laatste nieuws omtrent corona en wintersport hier >

Overzicht coronamaatregelen Val Gardena*

De positieve ervaringen die tijdens het zomerseizoen zijn opgedaan, dienden als een belangrijke basis voor het creëren van de wintermaatregelen. Men stelt alles in werking om het skiseizoen zorgeloos te laten verlopen. Er zijn drie basisregels opgesteld om de algehele veiligheid te garanderen: afstand houden (1 meter), draag mond-/neusbescherming als je geen afstand kunt houden en desinfecteer regelmatig je handen. Daarnaast zijn er richtlijnen opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden. Hieronder een overzicht van de coronamaatregelen in Val Gardena:

 • Een chirurgisch mondkapje (FFP2-masker) is verplicht in de lift, skibus, berghutten/restaurants, skiverhuur en bij de kassa's en liftstations.
 • Het wordt een maximum aantal personen per dag toegelaten tot het skigebied.
 • De rijen bij de de lift worden 'slim' beheerd zodat de minimale afstand van 1 meter gehandhaaft wordt.
 • Gondels hebben een maximale bezetting van 50% per gondel, stoeltjesliften zijn wel volledig in bedrijf.
 • Dagelijkse ontsmetting van alle kabelbanen, toiletten en andere openbare ruimtes.
 • Aantal ritten van de skibussen verhoogd om overbezetting te vermijden.
 • Op diverse plekken in het skigebied kun je je handen desinfecteren.
 • Getrainde 'stewards' monitoren de drukte en geven informatie over de veiligheidsmaatregelen.
 • Uitgebreide veiligheidsmaatregelen in de 65 berghutten. Mond- en neusbescherming is verplicht als je rondloopt, aan tafel mag dit af.
 • Schaf je skipas online aan en haal deze af bij een 'ticket box'. Ook het huren van ski's en het boeken van skiles is online mogelijk.
 • Skiles vindt plaats in kleinere groepen dan andere jaren.
 • Sneeuwschoentochten, winterwandelingen en andere activiteiten die deel uitmaken van het Val Gardena Actief programma worden georganiseerd voor kleinere groepen.
 • De medewerkers worden regelmatig bijgeschoold over de actuele COVID-19 maatregelen. Het personeel draagt mond-/neusbescherming en wordt dagelijks gemeten op temperatuur.
 • Diverse accommodaties in Val Gardena hebben de annuleringsvoorwaarden aangepast. Indien er een negatief reisadvies van kracht wordt, kun je gratis annuleren. Ook gelden er soepelere voorwaarden voor het annuleren van skiles en skiverhuur. Mocht je 48 uur voor aankomst positief testen op het coronavirus, dan krijg je je geld terug.
52729 - (3)
Nieuws

Meer informatie over een wintersport in Val Gardena

Val Gardena ligt in de Dolomieten, een UNESCO-werelderfgoed. Het gebied is bij veel wintersporters bekend door de Sella Ronda, de wereldberoemde tocht waarbij je rondom het Sella massief skiet. Maar ook naast de Sella Ronda heeft Val Gardena genoeg te bieden. Het gebied bestaat uit 175 kilometer aan pistes en biedt mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. Val Gardena beschikt over hypermoderne liften, 30 kilometer aan wandelpaden en 115 kilometer aan langlaufloipes. Het berglandschap is adembenemend en je kunt er geweldig eten. Val Gardena is onderdeel van de immense skiregio Dolomiti Superski. Door de ligging aan de zuidkant van de Alpen is het weer vaak goed.

*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Winter Male Author 2

Over Hajo

Wintersport is de grote hobby van Hajo. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.