Skip to navigation Skip to main content
Skigebied Val Gardena
© Spalder Media Group

Wie nog niet zo goed kan skiën of zelfs nog helemaal geen ski-ervaring heeft, heeft baat bij dit lijstje met fijne skigebieden voor beginners in Italië. Aan glooiende blauwe hellingen en mooie oefenweides geen gebrek in het wintersportland. Hier kun je elke dag oefenen en je skitechniek perfectioneren. Op zoek naar fijne skigebieden voor beginners in Italië? In dit blog geven we je zes tips.

Wintersport in een van de skigebieden voor beginners in Italië

Ben jij druk bezig met de voorbereidingen van je allereerste wintersport? Of ben je wel al een keer op skivakantie geweest, maar heb je nog niet zoveel ervaring? Dan zijn criteria als honderden pistekilometers, off-piste mogelijkheden en voldoende uitdaging nog niet voor jou van toepassing. Als beginnende wintersporter heb je meer dan voldoende aan brede blauwe pistes en uitgebreide oefenweides. Aan skigebieden voor beginners geen gebrek in Italië. Je hebt een ruime keuze in zowel de Dolomieten als de rest van de Italiaanse Alpen. De zoektocht naar een geschikt beginnersgebied kan nog weleens een uitdaging zijn. Lees dus maar snel verder voor een aantal fijne skigebieden in Italië waar beginners zich helemaal thuis voelen.

Leren skiën in skigebieden voor beginners in Italië

1. Alta Badia

De eerste tip in deze lijst met skigebieden voor beginners is Alta Badia. Hier in het hart van de machtige Dolomieten heb je vanuit gemoedelijke dorpjes als Corvara, La Villa, La Val, Colfosco en San Cassiano toegang tot zo’n 130 km aan pistes. Nu heb je al die pistekilometers niet direct nodig als je nog niet zo goed kunt skiën, maar een fijn gegeven is dat het merendeel (70 km) blauw van kleur is. Aan mooie brede oefenhellingen is geen gebrek en mocht je wintersportgroep ook uit ervaren skiërs bestaan, hebben zij ook genoeg vermaak. Onder andere met de befaamde Sellaronda. Extra fijn: je vindt hier ontzettend veel goede restaurants en berghutten. Al die skiprestaties kun je elke dag belonen met de lekkerste lunches en diners!

Skigebied voor beginners in Italië Alta Badia

2. Kronplatz

Ook het skigebied op de flanken van de 2275 meter hoge Kronplatz (Plan de Corones) is ideaal voor beginnende wintersporters. Wederom is het piste-aanbod met ruim 120 km vrij uitgebreid, maar ook hier is het merendeel blauw. Beginners kunnen zich uitleven op bijna 60 km in deze kleur. Toe aan een pauze? Neem dan zeker even de tijd om van het panoramische uitzicht op de top te genieten. Op zoek naar een kindvriendelijke skibestemming voor beginners? Ook dan zit je hier goed. Overnachten kan in dorpjes Olang, Perca, St. Vigil en Enneberg en Reischach

3. Alpe Cimbra (Folgaria & Lavarone)

Een van de minder bekende skigebieden voor beginners in Italië is Alpe Cimbra, deze skiregio wordt gevormd door de skigebieden boven Folgaria en Lavarone. Met één skipas heb je toegang tot iets meer dan 100 km aan pistes, maar die zijn niet allemaal met elkaar verbonden. Als je de pistekaart bekijkt, valt de grote hoeveelheid blauwe pistes meteen op. In Lavarone kom je zelfs maar een paar rode en zwarte afdalingen tegen! Naast brede, makkelijke hellingen zijn er ook meerdere oefenweides en speciaal voor kinderen leuke kinderlanden.

4. Seiser Alm

Nog een ideaal skigebied voor beginners in Italië is de Seiser Alm. Oefenen op je skitechniek of leren skiën in het decor van de machtige Dolomieten? Hier ben je aan het juiste adres: de Sasso Lungo en Sasso Piatto staan altijd trots op de achtergrond. Op de grootste bergweide van Europa vind je ’s winters uitgebreide mogelijkheden voor de eerste meters in de sneeuw. Het skigebied telt zo’n 60 km aan pistes en is bereiken vanuit Ortisei in Val Gardena of Seis am Schlern bij Kastelruth. Hoewel de afdalingen voornamelijk rood zijn, wordt het er nooit snel moeilijk. Bovendien is er ook voldoende blauw.

Wintersport skiën op de Seiser Alm
© Pixabay

5. Bardonecchia

Net zoals de nummer drie in deze lijst met makkelijke skigebieden in Italië, zijn ook de pistes van Bardonecchia niet allemaal met elkaar verbonden. Het piste-aanbod van ruim 100 km is verdeeld over de twee skigebieden Jafferau en Colmion-Les Arnauds & Melezet. Met de gratis skibus kun je makkelijk tussen beide delen pendelen. Je skiet tussen 1300 en 2800 meter hoogte en van lange wachtrijen voor de skiliften is vrijwel nooit sprake. Zelfs in het hoogseizoen is het nooit echt druk in het skigebied.

6. Drei Zinnen Dolomites

Tot slot is ook 3 Zinnen Dolomites een ideaal skigebied voor beginners in Italië. Deze indrukwekkende skiregio ligt in het Hochpustertal in Zuid-Tirol en dankt haar naam aan de meest karakteristieke toppen van de UNESCO Dolomieten, de Drei Zinnen of Tre Cime di Lavaredo. De 115 pistekilometers liggen verspreid over vijf skibergen, maar die zijn niet allemaal met elkaar verbonden. Van alle pistes is meer dan 50 km blauw van kleur, deze vind je vooral op de Haunold, Stiergarten en Rotwand. 3 Zinnen Dolomites biedt naast uitstekende mogelijkheden voor beginners ook ideale omstandigheden voor families. Deze regio is super kindvriendelijk.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.