21 september 2009 door Coen in 'Skigebieden onder de loep''

Italiaanse skigebieden worden over het algemeen niet tot de meest uitdagende van Europa gerekend. Op de glooiende, perfect geprepareerde vlaktes is skiën meer een vorm van ontspanning, dan van inspanning. Misschien zelfs meer sociaal dan sportief. Beginners en lichtgevorderden spinnen er garen bij.

Breuil-Cervinia

Als de toevoeging “… in Italië” niet in het kopje van dit artikel was voorgekomen, was het bericht zeer waarschijnlijk alsnog met Breuil-Cervinia begonnen. De pistes zijn hier lang, breed, zonnig en sneeuwzeker. De rode pistes zijn eerder donkerblauw en ook het kleine beetje zwart mag die naam eigenlijk niet dragen.

Cortina d’Ampezzo

Een ander dorp dat hier absoluut niet kan ontbreken is het chique >'>Cortina d'Ampezzo. Omringd door de meest adembenemende vergezichten liggen hier uitgestrekte oefengebieden die aan alle eisen van de beginnende skiër beantwoorden. Het oefengebied bij Socrepes staat bekend als één van de grootste en beste in Europa.

Val di Sole

In het Val di Sole liggen eigenlijk uitsluitend skigebieden voor beginners. In Mezzana-Marilleva zijn de pistes heerlijk breed en blauw en is de oefenpiste eens per week ’s nachts verlicht. In Passo Tonale ook overwegend zonnige en aangename pistes en in Pejo meer van hetzelfde.

Tips & aanvullingen

Weet je nog een skigebied in Italië waar beginnende wintersporters beslist eens zouden moeten gaan kijken? Laat dan even een reactie achter!

Morgen op het weblog van Snowplaza.nl: gebieden voor snow-boarders en ervaren skiërs in Italië!

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!