6 september 2016 door Miranda in 'Nieuws''

Skicircus investeert 43 miljoen in nieuwe liften

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn investeert in de komende jaren minimaal 43 miljoen euro in nieuwe skiliften. In de winter van 2016/2017 kun je al in de nieuwe Schönleitenbahn in Vorderglemm stappen. Deze oude lift was al een tijdje toe aan vervanging. In Hinterglemm zal een splinternieuwe gondellift - de 12 er Express - de Zwölferkogel en de oefenhellingen aan de westzijde met elkaar verbinden. Snowplaza brengt je op de hoogte van het laatste nieuws uit het grootste skigebied van Oostenrijk: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

De nieuwe Schönleitenbahn kost 21 miljoen

De 30 jaar oude Schönleitenbahn in Vorderglemm was zolangzamerhand wel aan vervanging toe. Deze zomer is er hard gewerkt aan de vervanging van de oude gondellift. In plaats van 2.000 wintersporters kunnen er vanaf dit wintersportseizoen maar liefst 3.200 personen per uur naar de top van de Wildenkarkogel (1910 m) gebracht worden. Hiermee zullen de wachttijden aanzienlijk afnemen en bovendien is de nieuwe lift natuurlijk sneller. De nieuwe Schönleitenbahn is een gondellift voor 10 personen.

De nieuwe Schönleitenbahn

Dalstation van de nieuwe Schönleitenbahn

12 er Express: comfortabel naar de Zwölferkogel

Nieuw dit seizoen is de 12 er Express in Hinterglemm. Een 10-persoonsgondel gaat vanuit het dorp richting de Zwölferkogel. Deze lift was altijd wat lastig te bereiken vanuit het centrum. Het dalstation bevindt zich nabij de Unterschwarzachbahn en het bergstation ligt bij het restaurant Xandlstadl. Voor kenners: het is inderdaad geen lange lift, maar voorkomt klunen en prikken op dit stuk in het skigebied.

12 er Express

Plek van de nieuwe 12 er Express in Hinterglemm

Oberschwarzachlift wordt een dubbele sleeplift

Ook goed nieuws voor beginnende skiërs in Hinterglemm: de Oberschwarzachlift wordt omgebouwd tot een dubbele sleeplift, waardoor de wachtrijen korter worden. Vanaf het restaurant Schwarzacher heb je overigens een prima uitzicht op de beginnerspiste en het funpark. Een goede spot voor mensen die zelf niet skiën, maar wel de voortgang van anderen willen volgen (opa's, oma's, papa's en mama's). Als laatste bouwt Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn bij Leogang een nieuw waterreservoir van 74.000m³, Asitz II, zodat er altijd genoeg water is voor het maken van kunstsneeuw.

restaurant Schwarzacher

Het terras van restaurant Schwarzacher

Klik hier voor alle informatie over Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.