25 december 2016 door Miranda in 'Tips', Skigebieden onder de loep''

Saalbach-Hinterglemm is misschien wel het meest besproken skigebied van dit seizoen. Door de recente verbinding met Fieberbrunn is het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn met 270 km aan pistes het grootste skigebied van Oostenrijk geworden. De plaatsen Saalbach en Hinterglemm zijn al jaren populair onder wintersporters die houden van mooie dagtochten en een gezellige après-ski. In deze video geven we je een beeld van de dorpen, het skigebied en tips voor een wintersport in Saalbach-Hinterglemm.

#1. Piste: nr. 61 bij de Schönleitenbahn

Met 270 km aan pistes zijn er natuurlijk enorm veel fijne afdalingen. Een voorbeeld van een heerlijke lange en brede piste is de afdaling 61 richting de Schönleitenbahn. Ook de blauwe nummer 2b vanaf Schatberg-Ost een een aanrader. Een skitocht die je niet mag missen is de Skicircus Challenge.

#2. Pisterestaurant: Pulvermacher Scherm

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vind je een enorm aanbod aan knusse en fijne berghutten voor een pauze. Splinternieuw is de Pulvermacher Scherm bij het dalstation van de nieuwe TirolS lift. Wij vonden dit een erg mooie berghut met een goede bediening en lekker eten.

#3. Après-ski: mis de Goasstall niet

De après-ski is zowel in Saalbach als Hinterglemm beregezellig. In Hinterglemm zijn het Après Ski Paleis, de Tanzhimmel en Hexenhäusl erg leuk, maar sla ook zeker de Goaßstall op de piste niet over. In Saalbach zijn de Hinterhag Alm, Bauer´s Schi-Alm en de Maisalm adresjes die je zeker moet bezoeken.

#4. Restaurant: eva, alm

In beide dorpen is er een flinke keuze aan restaurants. Van eenvoudig en voordelig, tot culinair en prijzig. Wij vonden de eva, alm in Saalbach erg leuk en sfeervol. Hier kun je trouwens na het skiën ook heel gezellig (rustig) een drankje doen op het terras.

#5. Events in Saalbach-Hinterglemm

In Saalbach en Hinterglemm worden regelmatig grote events georganiseerd. Toen wij er waren was er de 'Mountain Attack': een superzware toerskiwedstrijd die erg spectaculair was om te kijken. Aan het einde van het seizoen zijn er de White Pearl Mountain Days en het Dutchweekend Saalbach, een super gezellige afsluiter van het skiseizoen.

Saalbach

Heb jij nog tips voor een wintersport in Saalbach-Hinterglemm? Laat een reactie achter.

Lees ook ons reisverslag met nog meer tips over Saalbach-Hinterglemm >

Meer weblogs over Saalbach-Hinterglemm

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.