Skip to navigation Skip to main content

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: 5 tips voor je wintersport

Fieberbrunn Winter Ski Alpin2022 C Saalbach.Com, Mirja Geh (7)
© Saalbach.com, Mirja Geh

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is misschien wel een van de meest besproken skigebieden, en dat is niet voor niets. Met 270 km aan pistes en toegang tot in totaal 408 pistekilometers dankzij de geldige skipas voor het nabijgelegen Zell am See - Kaprun, is het een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. De plaatsen Saalbach en Hinterglemm zijn al jaren populair onder wintersporters die houden van mooie dagtochten en een gezellige après-ski. In dit blog geven we vijf tips voor een wintersport in het Skicircus.

1. Piste: nr. 161 bij de Schönleitenbahn

Met 270 km aan pistes zijn er natuurlijk enorm veel fijne afdalingen. Een voorbeeld van een heerlijke lange en brede piste is de afdaling 161 richting de Schönleitenbahn. Ook de blauwe afdaling (nummer 2a) vanaf Schattberg-Ost is een aanrader. Maar wie vooral lekker veel verschillende pistes wil nemen, kan helemaal goed terecht in het Skicircus. Een skitocht die je niet mag missen is de THE CHALLENGE. Ben jij klaar voor 65 km aan pistes en 12.400 hoogtemeters?!

Skiën in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
© Christoph Johann

2. Gezellige pisterestaurants

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vind je een enorm aanbod aan knusse en fijne berghutten voor een pauze. 60 om precies te zijn! Goede kwaliteit en uitmuntende service staan hier hoog in het vaandel. Schuif aan voor een warme choco met een Apfelstrudel voor een kleine pauze tussendoor en stop bij een andere hut voor een welverdiende lunchbreak. 

3. Après-ski: mis deze plekken niet!

De après-ski is in het hele Skicircus beregezellig. Wie nog wel een drankje lust na een dag op de pistes van het Skicircus, zit hier helemaal goed. In alle vier de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn zijn diverse plekken waar je na het skiën heerlijk kunt genieten van een verfrissende versnapering en zelfs een dansje kunt wagen. 

4. Lekker eten in het restaurant

In alle dorpen in het Skicircus is er een flinke keuze aan restaurants. Van eenvoudig en voordelig, tot culinair en wat luxueuzer. Voor ieder wat wils! Zoals in de gezellige restaurants in Fieberbrunn of de restaurants waar je diverse regionale specialiteiten in Leogang kunt proeven

5. Events in het Skicircus

In het Skicircus worden er regelmatig grote events georganiseerd en je kunt dan ook de leukste feesten en concerten bijwonen tijdens je wintersport in het Skicircus. Zo vindt bijvoorbeeld 11 en 12 maart het Freeride Testival plaats en diezelfde week, tot en met 17 maart, is hier het spektakel van de Freeride World Tour. De week daaropvolgend (18-25 maart) zijn er fantastische feestjes en activiteiten tijdens Dutchweek Saalbach. En mis vooral niet aan het einde van het seizoen de White Pearl Mountain Days, die in het teken staan van voorjaarsskiën en muziek.

Lees ook: 15 must-do's voor je wintersport in het Skicircus

Tips voor je wintersport in het Skicircus
© Saalbach.com, Moritz Ablinger

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.