Skip to navigation Skip to main content
11425 - 5 leuke skigebieden in Vorarlberg (1)

Vorarlberg ligt in het uiterste westen van het Oostenrijk. De deelstaat grenst aan Duitsland en Zwitserland en is een skiwalhalla voor fanatieke wintersporters, families met kinderen en winterwandelaars. Geniet van de uitgebreide skimogelijkheden, de prachtige natuur en overnacht in de knusse, charmante dorpen. Er zijn een aantal leuke kleine skigebieden voor families, zoals het Brandnertal en het betoverende Kleinwalsertal. Kilometervreters en freeriders komen vooral aan hun trekken in grotere gebieden, zoals Ski Arlberg en Montafon. In dit weblog hebben we 5 skigebieden voor je op een rijtje gezet en geven we je een aantal tips.

#1. Montafon: een gevarieerd skigebied

Het Montafon ligt in het zuiden van Vorarlberg, tussen de bergketens van de Rätikon, Silvretta en Verwall. Je kunt overnachten in 11 verschillende dorpen, waarvan Gargellen, Schruns en St. Gallenkirch-Gortipohl de meest bekende zijn. Het skigebied telt ruim 200 kilometer aan pistes en is verdeeld over meerdere deelskigebieden. Silvretta Montafon is met 140 km aan pistes de grootste uit het rijtje. De overige skigebieden zijn Gargellen, Silvretta-Bielerhöhe, Kristberg en Golm. Montafon heeft een veelzijdig aanbod aan pistes. Je geniet hier niet alleen van brede blauwe en rode afdalingen, maar ook van pittige zwarte pistes en uitdagende freeride afdalingen. Tussendoor kun je genieten van een fijne pauze in de gezellige berghutten. Een andere populaire activiteit in het skigebied is sneeuwschoenwandelen. Jaarlijks trekken veel wandelliefhebbers richting het gebied om van de prachtige natuur te genieten.

11425 -  (2)

#2. Kleinwalsertal: skiën in Oostenrijk en Duitsland

Het Oostenrijkse Kleinwalsertal is samen met het Duitse Oberstdorf onderdeel van skigebied KleKleinwalsertal & Oberstdorf. Je vindt hier ruim 120 kilometer aan pistes voor alle niveaus. Het skigebied is verdeeld over 6 deelskigebieden. Deze zijn onderling niet met elkaar verbonden, maar wel gemakkelijk bereikbaar met de skibus. Families met kinderen zullen zich vooral vermaken in de Söllereck-Höllwies en de Heuberg Arena. Walmendinger Horn en Ifen zijn daarentegen perfect voor rustzoekers. Freeriders vinden een aantal uitdagende afdalingen op de Nebelhorn (gesloten in 2020/2021). De skiregio is bosrijk en biedt veel pistes die je meenemen tussen de bomen. Het leuke van het Kleinwalsertal is dat je er ook tal van andere winterse activiteiten kunt ondernemen. Er zijn leuke programma’s voor families en tal van mogelijkheden voor wandelaars en langlaufers.

#3. Ski Arlberg: de grootste van Oostenrijk

Ski Arlberg is met ruim 300 kilometer aan pistes een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het skigebied is verdeeld over meerdere deelskigebieden, die door middel van liften aan elkaar zijn verbonden. Daartussen liggen allerlei leuke dorpen, zoals bijvoorbeeld Lech am Arlberg en St. Anton am Arlberg. Zowel beginners als gevorderden vinden hier de ideale omstandigheden voor een fijne wintersportvakantie. Freeriders kunnen genieten van de vele off-piste mogelijkheden en families met kinderen van de leuke kinderlanden. Het liftennetwerk is modern, evenals de vele faciliteiten. Zowel aan de piste, als in het dal kun je genieten van Oostenrijkse specialiteiten en culinaire hoogstandjes in de restaurants. Ook vind je hier één van de langste skitochten van Oostenrijk: de Run of Fame (65 km). Is deze skitocht toch iets te lang, kies dan voor de Weisse Ring (22 km).

11425 -  (3)

#4. Het Brandnertal: perfect voor families

Vlakbij Bludenz liggen een aantal prachtige dalen, waaronder het Brandnertal en het Klostertal. Het Brandnertal is met 55 kilometer aan pistes niet groot, maar wel perfect voor families en beginnende wintersporters. Je vindt hier geen massatoerisme, maar wel rust en gemoedelijkheid. Er zijn een aantal skischolen aanwezig, waarbij zowel beginners als experts aan lessen kunnen deelnemen. Voor de kleintjes zijn er speciale kinderpistes, een kinderland met opvang en tal van andere faciliteiten om zich mee te vermaken. Een tip is de rodelsafari, waar je zowel ’s avonds als overdag aan kunt deelnemen. Zitten de kids op les, dan kunnen de ouders de rest van de pistes gaan ontdekken. Overnachten aan de piste doe je bij Landal Brandnertal. Ook het Klostertal (Sonnenkopf) is een hele fijne bestemming voor families met kinderen.

#5. Het Großes Walsertal: klein maar ontzettend fijn!

Een ander dal vlakbij Bludenz is het Großes Walsertal. Ook wel bekend als biosferenpark Großes Walsertal. Een prachtig natuurgebied dat niet alleen mogelijkheden biedt op de piste, maar ook daarnaast. Dat is ideaal wanneer je met een groep op wintersport gaat, waarbij ook niet-skiërs aanwezig zijn. Ook dit is een perfecte bestemming voor families en beginnende wintersporters. Het skigebied van het Großes Walsertal biedt ruimt 10 kilometer aan pistes en dat is perfect voor beginners, kinderen en minder veeleisende skiërs. Verwacht hier geen drukte, maar wel gemoedelijkheid en een ontspannen sfeer, te midden van een prachtige natuur. Verder zijn er een aantal mooie routes voor toerskiërs en freeriders. Wandelaars kunnen de vele wandelpaden ontdekken. Maak bijvoorbeeld een mooie avondwandeling door het natuurgebied.

Tip: is dit alles toch te weinig, dan kun je uitwijken naar skigebied Damüls – Mellau – Faschina Schneereich (95 km pistes).

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.